Sabadell

Sabadell

La història d'un invent fallit

Miquel Olmo va voler revertir la discreta dinàmica del seu equip amb un canvi de sistema més defensiu (5-3-2) del tot infructuós

Feia temps que Miquel Olmo i el seu cos tècnic donaven moltes voltes al que podrien fer per contrarestar la dinàmica del seu equip a fora de casa. Com que l'Alavés era un equip hàbil a la zona de tres quarts i un bon executador del joc directe, el tècnic va desenterrar el llibre de variants tot recordant un canvi que la temporada passada ja va utilitzar: jugar amb tres centrals i dos carrilers. Al contrari del que va passar a Anduva, dissabte passat l'invent va resultar deficient.

“Havíem de fer alguna cosa per canviar la dinàmica a domicili”, deia el maig passat el segon entrenador, Txus Serrano, després del 2-2 que el seu equip va obtenir a Anduva. I allà l'equip va jugar molt bé. Va sorprendre el seu rival i Llorente va fallar en l'últim minut una ocasió clamorosa per guanyar. Aleshores l'equip estava desesperat per la victòria a domicili, fet que hauria provocat un salt gros en la classificació que mai va acabar arribant.

Prova i desenllaç

Aquesta desesperació també afecta el cos tècnic aquest curs. Són conscients que no poden confiar només en els partits de casa i necessiten que l'equip no s'acostumi a l'empat i la derrota quan viatja. D'aquí vénen les urgències i el canvi de dibuix d'Olmo, que no va voler confiar en la recuperació que han tingut els seus homes a través del 4-4-2.

Així, a principis de la setmana passada ja ho tenia decidit. I dimecres ho va plasmar en l'entrenament. Partidet amb un 5-3-2, a veure com funcionava. L'únic que li va grinyolar va ser la participació de Lucas Porcar en el dibuix. La parella d'interiors amb Longás potser era massa ofensiva i es trepitjava amb els dos puntes. Així, la solució era recuperar Hidalgo, reconvertit en un jugador més posicional i contingut acumulant homes per dins i acabant amb el dinamisme de Ion Vélez i Juli als tres quarts. “Hem de ser un equip sòlid defensivament, hem de tenir la pilota i no permetre el joc a la nostra esquena”, deia el tècnic públicament abans del matx en uns termes similars als que dijous va utilitzar quan va comunicar a la plantilla aquest canvi de dibuix.

En vuit minuts, tot en orris

Que l'Alavés sorprengués amb un 4-3-3 amb Vélez i Juli a la banda ja no era un bon presagi. I durant el partit es va comprovar. Hi havia tres centrals ocupats d'un punta (Despotovic, a més, va marcar dos gols) i quan un d'ells (Carlos Hernández) va sortir a la cobertura va pecar de passerell: un mal refús es va convertir en el primer gol. Rebre l'1 a 0 tot just començar no casava amb el plantejament tan defensiu d'Olmo que, amb el dibuix, va renunciar a tenir la pilota i només va buscar canvis de joc (de carriler a carriler) infructífers.

Reaccions
“Se'ns n'ha anat tot el plantejament en orris al minut 5”, reconeixia el tècnic després del matx assumint la seva part de culpa: “Avui ningú ha estat a l'altura del que requeria el partit.” Olmo va ser conscient de seguida que el seu dibuix no funcionava. Ho veia tan negre el tècnic que abans de la primera meitat va tornar a posar el 4-4-2 que tan bon rèdit li ha donat últimament. El problema va ser que just abans que Collantes entrés al terreny de joc per equilibrar el nombre d'atacants i defenses, l'equip va rebre el segon gol i es va esfondrar.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)