Sabadell

Un mes per sortir del fang

Sabadell. L'equip vallesà afronta ara una sèrie de partits contra equips també encallats a la zona baixa, una bona oportunitat per escalar posicions abans no es compliqui la vida de veritat

És evident que queda moltíssima lliga per disputar, però el Sabadell, penúltim classificat amb 4 punts de 18 possibles, és conscient que ha de reaccionar aviat, enllaçant victòries i escalant posicions, per tal que la seva situació no es compliqui de veritat, per sortir del fang abans no sigui massa tard. El proper mes de competició dóna a l'equip de Miquel Olmo una bona oportunitat per sortir del pou, ja que juga, sobretot, contra equips que també estan encallats en la zona baixa. Són, per tant, duels que valen més de tres punts contra rivals, ara mateix, directes.

Diumenge a la tarda l'Albacete visita la Nova Creu Alta. L'equip de Luis César, que acaba de pujar, és divuitè amb 5 punts, un més que el Sabadell, i tot fa pensar que es mourà sempre en la zona delicada, ja que la permanència és el seu gran objectiu. Tres punts obligatoris per als arlequinats. Tot seguit, el Sabadell s'enfrontarà a un altre nouvingut, el Llagostera a Palamós. L'equip de Santi Castillejo, el més modest de la categoria, si més no per nom, no ha començat malament del tot i té tres punts més que el Sabadell. En la jornada següent, l'esquadra vallesana afrontarà el segon duel català consecutiu, a la No-va Creu Alta contra el Girona. L'equip blanc-i-vermell, que el curs passat va patir per salvar-se, ha començat molt bé i, de moment, està lluny del Sabadell (7 punts més). Dels partits que els arlequinats tenen el proper mes és el que l'enfronta a un rival més ben classificat.

Els dos últims partits d'aquestes setmanes clau són contra el Mallorca i el Mirandés. L'equip balear, que el Sabadell visitarà en la desena jornada, està immers en una greu crisi institucional i esportiva i és el cuer, amb dos punts menys que el Sabadell. Si no reacciona aviat, el Mallorca es pot estancar en una situació de nervis i pressió que el Sabadell pot aprofitar. El Mirandés, per la seva banda, jugarà a la Nova Creu Alta en l'onzena jornada. Ara mateix és el conjunt situat just per sobre dels sabadellencs, amb els mateixos punts. L'equip de Castella i Lleó havia de jugar a segona B, però el descens del Múrcia el va retornar a la categoria que havia perdut. El Mirandés, com el Mallorca i l'Albacete, es fa a la idea que no podrà aspirar a gaire res més que a la permanència.

L'equip, conscienciat

La plantilla arlequinada té molt clara la importància del tram de calendari que ara afronten, especialment el duel contra l'Albacete. Per una banda, l'equip arlequinat és conscient que ha de fer-se fort a la Nova Creu Alta per aspirar a assolir els objectius, de manera que aconseguir la segona victòria seguida com a local serviria per posar-hi la primera pedra. D'altra banda, derrotar l'Albacete equivaldria a avançar-lo en la classificació, amb la càrrega moral que implica vèncer un rival directe i veure's escalant posicions. Són tres punts clau que no s'haurien de trobar a faltar més endavant.

7. Sabadell - Albacete
L'equip de Luis César, que acaba de pujar, és 18è (5 punts).
8. Llagostera - Sabadell
Un altre acabat de pujar, és 16è amb 7 punts.
9. Sabadell - Girona
És el millor dels pròxims rivals: 6è amb 11 punts.
10. Mallorca - Sabadell
L'equip balear, en crisi, és el cuer: 22è amb 2 punts.
11. Sabadell - Mirandés
Ara està just per sobre dels vallesans: 20è amb 4 punts. El Sabadell és 21è (4 punts)

RIVALS PROPERS

L'Albacete, el Mirandés i el Mallorca es fan a la idea que la seva lluita serà la de la permanència
El Sabadell jugarà consecutivament contra el Llagostera i el Girona, que han començat millor

L'octubre del 2013, dos punts i nou llocs menys

L'octubre no és, últimament, un mes que li provi al Sabadell. La temporada passada, per exemple, va significar l'inici del mal rendiment que va acabar amb la destitució de Javi Salamero i l'arribada de Miquel Olmo. Després d'un primer mes i mig acceptable –el Sabadell era desè amb 10 punts–, a l'equip vallesà se li va entravessar l'octubre, durant el qual només va marcar un gol i va aconseguir dos punts. Primer va empatar al camp del Girona (1-1), després a la Nova Creu Alta contra el Las Palmas (0-0) i, en dos desplaçaments consecutius, va perdre a Còrdova (1-0) i Lugo (1-0). Així, el Sabadell va acabar l'octubre en zona de descens, dinovè, amb 12 punts. Tot i guanyar el partit següent, contra el Múrcia, Salamero no va acabar el mes de novembre.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)