2a divisió A

El filial es torna a encallar

Barça B. Els d'Eusebio van dominar però no van saber fer mal en cap moment al Lugo, que no guanyava a fora des del gener, i ja encadenen dues derrotes i dos partits sense marcar al Mini

LUGO1

BARÇA B0

Després de la bona resposta de la setmana passada a Mallorca, amb un empat més que treballat, el Barça B va tornar a fer un pas enrere, i un altre cop al Miniestadi, on com fa dues jornades, contra el Llagostera, va caure derrotat i tampoc no va aconseguir marcar. El Lugo no va fer gaire per merèixer el triomf, aconseguit gràcies a un únic gol d'Iriome ja avançada la segona part –és el primer a domicili des de fa més de vuit mesos–, però sí que va saber neutralitzar el potencial dels d'Eusebio, que no van trobar la fórmula correcta en cap moment.

Amb les novetats de Diagne –al lateral dret–, Bagnack i Bicho respecte a l'onze de la setmana passada –Adama, tot i estar recuperat, va començar el duel a la banqueta–, al filial blaugrana li va costar molt traduir en perill el seu domini gairebé insultant. Molta possessió, que quedava en no res a mesura que l'equip anava avançant metres. Unes vegades per falta d'idees, i d'altres per alguna imprecisió en l'última passada; el cas és que als d'Eusebio se'ls feia impossible trobar una mínima escletxa per penetrar en les fèrries línies del rival, molt ben tancat al darrere. Una centrada a la qual no va arribar Joan Roman per molt poc a l'inici i un parell de xuts llunyans de Halilovic sense gaire perill van ser les úniques ocasions destacables del Barça B en tot el primer temps. Això i un parell d'accions ben anul·lades a Dongou per fora de joc. Al filial li calia afinar més. Amb el pas dels minuts, va fer un pas endavant i no va parar d'insistir a la recerca del gol que obrís la llauna, però no podia superar de cap manera el Lugo. I és que els de Quique Setién tenien molt clar el que havien de fer. Defensar amb tot i no arriscar gens. N'és la prova el fet que fins passada la primera mitja hora de joc no van obligar Ortolà a intervenir, tot i que sense problemes per al porter blaugrana, que alhora va demostrar per què en dos dels tres desplaçaments d'aquesta temporada no havien encaixat cap gol, si bé tampoc havien marcat encara a fora.

El descans no va fer sinó empitjorar el guió que s'havia desenvolupat en els primers 45 minuts, almenys per als interessos blaugrana. Joc pla i horitzontal per part del Barça, amb escàs perill, tret d'un xut llunyà de Cámara refusat a córner per José Juan. Insuficient per fer patir el Lugo, que a poc a poc, això sí, va començar a estirar, amb prudència, les seves línies amb la intenció d'esprémer les poques possibilitats de guanyar que semblava tenir. Eusebio també va buscar solucions, en aquest cas a la banqueta, i va fer entrar Adama per Joan Roman quan encara faltaven més de trenta minuts per al final del partit. No comptava segurament que el Lugo, molt més atrevit en aquest segon temps, s'avançaria. Aquest cop no va ser a pilota aturada, però gairebé, ja que el gol va arribar en un servei de banda que va acabar amb la centrada de Luis Fernández i la volea al segon pal d'Iriome. La resposta de Grimaldo amb un llançament al travesser podia fer intuir que els últims minuts serien un setge a l'àrea del Lugo, però res més lluny de la realitat. Els canvis –també van entrar al terreny de joc Babunski i Maxi Rolón– no van millorar la imatge del filial i el duel va entrar en la fase de descontrol més absoluta dels 90 minuts. La precipitació es va apoderar dels jugadors blaugrana a l'hora de buscar l'empat i els gallecs gairebé ni van patir per sumar la seva primera victòria a domicili des del mes de gener.

BARÇA B: Ortolà, Diagne, Robert Costa, Bagnack, Grimaldo, Samper, Halilovic, Bicho (Babunski 68'), Cámara (Maxi Rolón 75'), Dongou i Joan Roman (Adama 56'). LUGO: José Juan, Dalmau, Lolo Pavón, Borja Gómez, Manu, Seoane, Pita (Álvaro Peña 62'), Iriome (David Ferreiro 75'), David López, Iago i Lolo Pla (Luis Fernández 14'). GOLS: 0-1 (65') Iriome. ÀRBITRE: López Amaya (col·legi andalús). T.G.: Als locals Samper i Bagnack, i als visitants Dalmau, Manu. PÚBLIC: 2.316 espectadors al Miniestadi.
Assumíem que no tindríem la pilota bona part del partit, però no crec que hi haguem renunciat
Quique Setién
ENTRENADOR DEL LUGO
El problema no és la defensa, ens han fet poques ocasions. Em preocupa més la feina ofensiva
Eusebio Sacristán
ENTRENADOR DEL BARÇA B
Ens ha faltat més velocitat en la circulació de la pilota, però el partit estava controlat; crec que la derrota és un càstig massa dur

Adama negocia un nou contracte i Maxi Rolón debuta

X.S.

“El meu representant està negociant un nou contracte amb el Barça. Vull continuar aquí molts anys.” Amb aquestes paraules en acabar el partit d'ahir, Adama Traoré, un dels més destacats d'aquest inici de temporada del filial, confirmava que en el seu futur immediat només hi ha el conjunt blaugrana. L'operació, doncs, està encaminada a assegurar la continuïtat del jove davanter de l'Hospitalet, destinat a tenir un lloc en el primer equip, probablement ja la temporada que ve, i més tenint en compte que el Barça no podrà fitxar fins al 2016. El duel d'ahir també va servir per veure el debut en partit oficial amb el filial del davanter Maxi Rolón, que va entrar al camp en la segona part en substitució de Juan Cámara. D'altra banda, els jugadors blaugrana van sortir al terreny de joc amb una samarreta que portava inscrit el lema “Fredi, estem amb tu”, dedicada a l'encarregat de material, que es troba en un estat de salut delicat.