Sabadell

Golejada contra la crisi

Sabadell. Els arlequinats obtenen el millor triomf de la dècada enmig de molts moviments institucionals. El club és optimista pel que fa al deute amb Hisenda, però regira el consell a la recerca de recursos

Diumenge passat el Sabadell va fer història. Feia 14 anys que la Nova Creu Alta no veia com el seu equip clavava sis gols al rival. Entre aquell partit del setembre del 2000 contra el Mataró i el de l'Albacete, el conjunt arlequinat les ha vist de tots colors. Però el darrer triomf va ser especialment positiu per la situació que ara mateix viu el club, amb molts moviments institucionals. Ahir es va ratificar l'adéu de dos consellers i l'entrada de quatre més, per tal de buscar recursos que els salvin dels problemes econòmics.

Des d'aquesta temporada Hisenda ha canviat la manera com es mira els clubs de futbol. Molts tenien aparaulat el pagament dels seus deutes en diversos terminis, però han quedat en paper mullat quan la gestió s'ha centralitzat a Madrid. El Sabadell, que deu al voltant del milió d'euros, no és dels equips que estan pitjor de la categoria, però, tant si és millor com si és pitjor, l'ens no perdona. És per aquest motiu que, en els últims mesos, el club ha intentat sense èxit trobar un patrocinador (Eurotex Japan va ser una fugacitat que va durar un partit) i una ampliació de capital a la qual ningú, ni tan sols el màxim accionista, va anar.

Més consellers

Com que Sakamoto no va apostar per la seva pròpia cartera per posar fi a aquests problemes, ni ningú va voler entrar en l'accionariat sense manar, es continuen buscant alternatives. I ahir, després d'un consell d'administració de quatre hores, va decidir canviar alguns dels consellers. Josep Maria Sabaté i Masato Horita van renunciar per motius personals, tot i que aquest últim havia perdut la confiança del president. I, a canvi, en van entrar quatre: dos japonesos (Masahiro Kurokawa i Hiroshi Mizohata) i dos catalans (Tomeu Ferran i Antoni Reguant). Amb ells, Sakamoto vol ampliar el ventall de gent que treballi i busqui recursos (inversors o marques) per al club. “Sakamoto aposta per ser a Sabadell i per la ciutat”, va dir el vicepresident, Ignasi Lúquez, optimista amb la situació financera del club.

L'última gran golejada va ser a tercera divisió

Feia molt de temps que el Sabadell no es recreava en un camp de futbol sotmetent un contrari. L'últim gran resultat va ser l'any 2007 a Palafrugell, quan el conjunt aleshores dirigit per Ramon Moya va guanyar els empordanesos per 1 a 7. Els gols van ser d'Ollés (3), Toni Mora, Roberto Morales, Villanova i Jordi Alsina en pròpia porteria.

L'última vegada que el Sabadell va clavar sis gols a un rival va ser contra el Mataró, l'any 2000. Diego Torres (2), Dot, Sala, Egoitz i Antonio van fer la feina en la segona jornada d'una competició en què els vallesans van acabar jugant la promoció d'ascens. A segona divisió A, l'any 1949, consta un 11-1 del Sabadell contra l'Erandio i, no gaire més endavant, l'última vegada que els arlequinats van marcar sis gols a la categoria de plata va ser el 1956, quan van golejar l'Oviedo (6-0) a la Vella Creu Alta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)