Sabadell

Collantes decanta la balança

Una genialitat de l'extrem gadità va donar la primera victòria a domicili al conjunt arlequinat

El Llagostera, que va ser millor en el primer temps, continua amb problemes a l'hora de generar i d'encertar a porteria

En el duel d'estils i de candidats a la permanència que va significar ahir el Llagostera-Sabadell, va ser un golàs el que va donar els punts als arlequinats. Collantes es va treure de la màniga una acció que no se sap si va ser un xut o una centrada, però que es va colar al fons de la xarxa de René. Així, l'extrem gadità va posar fi al malson dels d'Olmo a domicili que ahir van guanyar de foranis per primera vegada. I, d'altra banda, furga en el problema mental i futbolístic del Llagostera, ahir incapaç de marcar, tot i ser superior en els primers 45 minuts.

Tots dos equips van desaprofitar oportunitats molt valuoses durant el primer temps, encara que el joc va ser de tot menys fluït. Va sorprendre el Llagostera quan, en els primers 45 minuts, va sortir a buscar a camp contrari el Sabadell, que no s'hi va trobar còmode. L'alineació de Castillejo, apostant per tres homes verticals (Gila, León i Juanjo), hi va donar més ímpetu, però va ser el visitant, que va repetir alineació, el que va colpejar primer. Així, Collantes va poder avançar els d'Olmo en aprofitar una errada d'Enric Pi, provocada per la gespa, sorprenentment decent, però en l'un contra un va entregar la pilota a René, que esperava a l'àrea petita (3'). Instants després, Hidalgo va xutar molt desviat des de la frontal, però tanta ocasió era un miratge per als visitants, que van tenir problemes per combinar per dins. El Llagostera, a mesura que passava el primer temps, s'anava fent amb les regnes i, tot i que en un inici no va gaudir d'ocasions, Diego Rivas es multiplicava a la zona ampla per recuperar pilotes.

Dues pel Llagostera

De seguida, però, els locals van lamentar les ocasions fallades, perquè Enric Pi va fer mistos en una pilota aturada i, instants després, Olivas va salvar el gol de Sergio León enviant en un servei de cantonada un xut mossegat (25').

Però, de pólvora, no n'hi falta, al Sabadell, que cercava, com un salvavides, la pilota a l'espai i en una de les poques oportunitats que va concedir el rival en el primer temps, els d'Olmo gairebé eren fora de la porteria de René. Tamudo s'hi va quedar a prop en un servei des de la frontal que va desembocar en un rebot perillós que va salvar el porter local. El primer temps va acabar amb dos xuts llunyans de Cristian i d'Hervás. El primer va provocar la lesió del lateral en una punxada al quàdriceps que va provocar la substitució en favor de Sotan. El segon va provocar el riure de l'afició quan el xut des de la frontal, sol, va marxar gairebé a fora de banda.

El segon temps va tenir un inici molt més animat amb dues ocasions només sortir. Sergio León va signar la millor local en una falta lateral que va picar al pal quan tothom s'ho mirava (47') i el Sabadell va respondre amb una centrada xut d'Hervás que va sortir fora i que Tamudo no va arribar a tocar (50'). A partir d'aquí, els d'Olmo van ser un pèl millors i van aconseguir controlar la pilota sotmetent el Llagostera, que clamava a l'ordre defensiu. Els locals es van quedar sense idees ofensives i, pràcticament, no van inquietar Nauzet en els segons 45 minuts. La presència del Sabadell en terreny rival va propiciar el gol de la victòria, una obra d'art de Collantes (64'). D'acord que va arribar en una segona jugada picada per Tamudo i rebuda per Collantes, que aquest cop va decidir maniobrar amb l'esquerra i crear un golàs amb una paràbola per sobre de René (64').

Més domini visitant

Però el gol no va evitar que el Sabadell continués dominant en el partit, fins al punt que semblava que els d'Olmo eren els que estaven perdent. Li va faltar capacitat per sentenciar i així va deixar viu el Llagostera, que, en els últims minuts, intentava penjar pilotes amb poca sort. Després del gol, Collantes va tenir la sentència en una mala sortida de René que el va deixar amb la porteria buida. Amb l'esquerra, aquest cop, la més fàcil la va tirar fora (75') per a desesperació local i de Miquel Olmo a la banqueta.

Al final, els de Castillejo ho van intentar amb una jugada de Robert Simon salvada per Riau sota els pals (77') i amb una rematada, de nou, amb la cama dreta d'Enric Pi que va sortir fora per poc. Tampoc van tenir més arguments per inquietar Nauzet.


SABADELL: Nauzet; Cristian Garcia (Sotan, 36'), Kiko Olivas, Carlos Hernández, Riau; Collantes, Hidalgo (Eguaras, 62'), Hervás, Aridai; Gato i Tamudo (Crespí, 85').


LLAGOSTERA: René; Aimar, Alcalá, Jorge, Enric Pi; Tarradellas (Robert Simón, 57'), Diego Rivas, Jordi López, Eloy Gila (Óscar Rico, 68'); Sergio León i Juanjo (Querol, 80').

GOLS: 0-1 (64') Collantes. ÀRBITRE: Pizarro Gómez (col·legi madrileny). T.G.: Als locals Eloy Gila; als visitants Kiko Olivas, Gato i Collantes PÚBLIC: 2.753 espectadors, de què mig miler eren del Sabadell.

Ball en l'onze del Sabadell

Ni tan sols Miquel Olmo sabia, hora i mitja abans de començar el partit, quin onze trauria. Tenia els dubtes de Collantes, que es va fer mal en l'entrenament d'ahir, i d'Aridai, amb punts a l'empenya del partit de la setmana passada. Així, els dos jugadors van sortir a provar una hora abans de començar i van veure que el seu estat era l'òptim. Finalment, i tot i que Collantes va jugar amb molèsties musculars, Olmo es va decidir per ell. El tècnic, que va parlar amb Porcar i Marquitos per si els necessitava, tenia aquests jugadors a la recambra i es va endur vint homes per si fallaven. Finalment, van quedar fora de la convocatòria el lateral esquerre Víctor Espasandín i Ernest Forgas, davanter del Sabadell B.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)