2a divisió A

Karpin s'aferra a Son Bibiloni

Mallorca. El conjunt balear va aconseguir la primera victòria del curs i, de retruc, el tècnic rus va salvar el càrrec. Vuit dels 13 gols que ha marcat el Mallorca són obra de jugadors formats al planter

El Mallorca, pròxim rival del Llagostera, va aconseguir dissabte passat la primera victòria de la temporada contra l'Alavés (2-0) i va agafar una mica d'aire després d'un inici de curs nefast, tant des del punt de vista esportiu com institucional. També va respirar profundament el tècnic, Valeri Karpin, que era conscient que si no sumaven els tres punts a Son Moix seria fulminat a l'acte.

Els dos gols del Mallorca els van marcar Marco Asensio, la nova perla del club balear (el Barça va lluitar, sense èxit, per incorporar-lo en el mercat d'estiu perquè jugués al filial), i Abdon Prats, un jove davanter que aspira a fer-se un lloc en l'onze titular a còpia de treball i ganes (de moment Marko Scepovic és l'escollit d'entrada per Karpin). Tots dos són jugadors formats al Mallorca, que aquest curs veu com els jugadors de la casa estan estirant el carro tot i la difícil situació de l'equip, encara en zona de descens.

Protagonistes

Passades les vuit primeres jornades de lliga el Mallorca és l'equip de segona A que més gols ha encaixat (19) i també el segon que més n'ha marcat, amb 13, igual que el Girona, el Barça B, el Sabadell i l'Osasuna, i només superat pel Las Palmas (14). D'aquests tretze gols a favor, vuit els han marcat jugadors formats al club balear –Pau Cendrós (1), el capità Pep Lluís Martí (1), Marco Asensio (2), Abdón Prats (2) i Kasim Adams (2)–, que s'estan carregant l'equip a l'esquena per intentar treure el Mallorca del pou.

El mateix Karpin, encara qüestionat tot i l'última victòria, ha estat el primer a donar oportunitats als joves jugadors de la casa des de l'inici del campionat i no dubta a destacar la importància que el club balear aposti pel planter com a eix vertebrador del futur de l'entitat. “Si em fessin fora deixaria els diners del meu segon any de contracte [uns 200.000 euros] aquí, a Son Bibiloni. No ho cobraria, però només si inverteixen aquests diners aquí, per fer-los servir per als entrenadors de l'acadèmia i per als camps de joc”, va dir el tècnic rus abans del partit contra l'Alavés.

‘IN CRESCENDO'

2
gols
han marcat Asensio i Prats, els golejadors de l'últim partit, aquest curs amb el Mallorca.

MINORIA

5
gols
del Mallorca els han fet jugadors no formats al club: Agus (1), João Victor (1) i Marko Scepovic (3).

POLS OPOSATS

El Mallorca és l'equip que més gols ha encaixat (19) i el segon que més n'ha fet (13)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)