Sabadell

Sabadell

Collantes, com a casa seva

L'extrem gadità va tornar per primera vegada al municipal de Palamós, on va jugar fa dotze cursos a l'equip de Piterman

Gairebé descarten la seva titularitat per lesió, però es va refer i va anotar el gol de la victòria

Entre felicitacions pel gol i cares conegudes, a Juan Collantes li va costar més minuts del compte marxar del municipal de Palamós diumenge passat. Allà, abans de fer fortuna en equips capdavanters de la segona divisió, va fer els primers passos com a futbolista lluny de la seva terra. Amb 19 anys, l'extrem de San Fernando va recalar al Palamós de Piterman en els inicis de la seva carrera. Només s'hi va estar una temporada, però del municipal en guarda bons records que va rememorar diumenge quan va fer un golàs per donar els tres punts al Sabadell.

Collantes va sortir de casa seva en direcció a Vila-real quan tenia només 16 anys. Després de dos cursos al filial groguet, va ser cedit a l'Onda castellonenc, de segona divisió B, on va ser caçat per Dimitri Piterman, quan tot just començava a treure el cap en el món del futbol. El dirigent ucraïnès no va dubtar gens ni mica a endur-se aquell jove i rapidíssim extrem gadità per al seu projecte a Palamós, amb l'equip a segona B. Allà Collantes (19 anys) va jugar 29 partits, amb 16 titularitats, i va anotar dos gols. “Guardo molt bons records d'aquella etapa, encara que jo era molt jove”, recordava en una entrevista a aquest diari. En aquell curs, el Palamós va acabar la lliga en desena posició enmig de la turbulència que va suposar la compra del Racing per Piterman. Hi van passar quatre entrenadors (Chuchi Cos, Robi, Vinyals i Manolo Herrero) i l'equip no va sortir en cap moment de la lluita per la permanència.

A Piterman li va agradar tant que se'l va endur a Santander quan va fer efectiva la compra del club. Amb 20 anys encara estava verd per jugar a primera divisió i en el filial, també a segona B, no va tenir sort i va baixar a tercera divisió tot i disposar de molts minuts (2.500 en 37 partits). Aquí s'acabaria la relació de Collantes amb Dimitri Piterman ja que els seus camins es van separar a la recerca del jugador d'una carrera que el catapultés a primera divisió. D'aquesta manera, va recalar al Rayo (cinc temporades i mitja), el Granada (un curs i mig) i el Cartagena (una temporada), fins a recalar en el Sabadell (enguany és la tercera).

Una referència

Als 31 anys al Vallès Occidental, Juan Collantes s'ha consolidat com un dels jugadors més ben valorats de la plantilla i il·lustra amb la seva experiència (més de 180 partits a segona divisió A) el grup. “Cal tenir paciència perquè l'equip ha treballat molt bé i no li han fet justícia els resultats obtinguts fins ara”, comentava. “Hem de tenir en compte els resultats positius perquè ara la classificació no compta. Cal ser més sòlid al darrere i els gols acabaran arribant”, hi afegeix. I el seu retorn al municipal? “M'agrada el que és difícil, les fàcils em costen una miqueta més”, afirmava rient sobre el golàs i les dues ocasions fallades quan ho tenia tot de cara. I gairebé va estar a punt de no jugar per culpa d'una petita lesió a l'abdomen. “He jugat amb força molèsties però he fet l'esforç. M'he trobat bé en els primers 15-20 minuts, però després he arrossegat la lesió durant la resta del partit.”

29
partits
va disputar Juan Collantes al Palamós en la temporada 2002/2003.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)