2a divisió A

L'últim obstacle abans d'un premi memorable

Els equips de segona B. L'Hospitalet i el Cornellà, que reben l'Izarra i el Leioa, i el Lleida, que juga a Alcoi, s'enfrontaran a un dels grans de primera si superen la tercera eliminatòria

Jugar contra un dels grans de primera, visitar un estadi imponent, rebre un rival atractiu i aconseguir ingressos importants. I, per què no, somiar a fer història. Aquest és el complet premi que tindran els equips de segona B que avui aconsegueixin superar la tercera eliminatòria de la copa, l'última a partit únic. L'Hospitalet, el Lleida i el Cornellà són els tres catalans de la categoria de bronze supervivents en la competició, i si avui guanyen els seus partits s'enfrontaran en els setzens de final contra un equip de Champions (Barça, Madrid, Atlético i Athletic) o d'Europa League (Real Sociedad, València i Sevilla).

L'Hospitalet rep a la Feixa Llarga l'únic equip de tercera divisió que queda en la copa, l'Izarra, tercer classificat en el grup navarrès. L'equip de Kiko Ramírez no arriba en un bon moment a l'eliminatòria, si més no tenint en compte els últims resultats a la lliga (dues derrotes), que l'han deixat en els llocs de fase d'ascens. Però com que queda molta lliga i la classificació no és, de moment, preocupant, i com que la motivació és molt gran, l'Hospitalet podrà afrontar amb la moral alta el compromís contra l'Izarra. Kiko Ramírez va acabar contrariat i amb jugadors tocats el duel al camp del Mestalla (4-1), però avui podrà alinear un onze de garanties. L'entrada serà gratuïta per als socis, els abonats i els aficionats amb carnet del futbol de base i el club ha repartit invitacions. A més, l'entrada per al públic en general és barata: 5 euros. Tot plegat, amb l'objectiu que hi hagi una bona presència de seguidors per ajudar l'equip en un partit clau.

El bon rendiment en la lliga sí que pot ser un reforç anímic per al Lleida, líder sòlid. L'equip blau, però, té l'eliminatòria a priori més complicada dels tres equips catalans, ja que l'afrontarà a camp contrari i contra un equip que sol ser considerat un dels forts de segona B, l'Alcoià. Tot i això, l'equip alacantí no ha començat bé la lliga, ja que és setzè, i encadena dues derrotes. Els dos equips es coneixen bé ja que són del mateix grup, de manera que es preveu un partit tancat, igualat i amb respecte. El tècnic, Imanol Idiakez no es refia del mal inici de l'Alcoià i recorda que té una plantilla de nivell i una afició molt sorollosa. “Serà un partit dur i bonic, dels que motiven”, assegura.

El Cornellà ho té tot de cara per continuar vivint un any memorable. Debutant a segona B, s'ha situat a la zona mitjana de la classificació gràcies a un ratxa de tres victòries seguides tallada amb la derrota de dissabte contra l'Huracán. Tot i l'ensopegada, la moral dels verds és alta; són conscients que tenen a tocar la glòria de jugar un partit oficial contra un dels millors equips de l'Estat, un fet inimaginable fa poc temps a Cornellà. Per aconseguir-ho, han de derrotar el Leioa en un partit que afrontaran com a local. L'equip basc, que la temporada passada també va aconseguir, com el Cornellà, l'ascens a segona B, s'està mostrant fins ara com un equip molt vulnerable a camp contrari en la lliga, on és setzè en el grup segon. A fora de casa, ha perdut els quatre partits disputats i ha encaixat catorze gols, tretze en els tres últims desplaçaments. El cap de setmana passat va caure per 4-1 al camp del Castilla, però tenia el cap a Cornellà, conscient que contra el filial blanc hi tenia poc a fer, i va reservar alguns futbolistes per al partit d'avui. Tot i que estava previst que els socis paguessin, al final tindran l'entrada gratuïta. Com els veïns de l'Hospitalet, a Cornellà volen assegurar un bon ambient en un partit històric. “Ha de ser una olla de pressió. Juguem a casa un partit històric i ho hem d'aprofitar, perquè potser no tornarem a tenir mai una oportunitat com aquesta”, diu el tècnic, Jordi Roger.

L'HOSPITALET

Kiko Ramírez va acabar contrariat a Paterna (4-1), però l'equip està refet moralment

EL LLEIDA

Idiakez no es refia del mal inici de l'Alcoià en la lliga. “Serà un partit dur i bonic”, assegura

EL CORNELLÀ

“Ha de ser una olla de pressió. És una oportunitat única i s'ha d'aprofitar”, diu Jordi Roger

LA GROSSA

El Barça, el Real Madrid, l'Atlético i companyia esperen els que passin a setzens
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)