Sabadell

Que el ritme no s'aturi

El Sabadell, amb el punt d'alleujament i confiança que li ha donat els sis últims punts, i el Girona, líder inesperat, aspiren a enllaçar el tercer triomf

Amb estils diferents, tots dos tenen bons arguments al davant

No se'n sortiran tots dos perquè és impossible, però tant el Sabadell com el Girona buscaran aquest vespre a la Nova Creu Alta enllaçar la tercera victòria en la lliga, mèrit que no sol ser gens fàcil en una categoria tan competida com la segona A. El conjunt vallesà arriba al duel recarregat de confiança i autoestima, després de sis punts que l'han allunyat de la zona de descens. El Girona, eliminat de la copa a Valladolid, recupera el camí de la lliga que tantes alegries li està generant des que va començar. Instal·lats en el lideratge, els homes de Pablo Machín defensen la condició d'invicte a camp contrari, amb dues victòries i dos empats lluny de Montilivi.

Si el futbol són estats d'ànim, els uns i els altres tenen arguments per mantenir intacta la confiança. El Sabadell que ha superat un mal començament de campionat a còpia de gols, fa quinze dies (un 6-1 contra l'Albacete), i d'una victòria per la mínima a Palamós, contra el Llagostera (0-1). I el Girona, escaldat en les dues últimes visites de lliga a Sabadell, està oferint ara una versió productiva i contundent, encara que no la conjugui amb un joc gaire fluid. En l'última sortida, a Albacete, en va tenir prou administrant i fent valer un gol de Felipe després d'un córner. El cas és que l'equip de Pablo Machín, a còpia d'intensitat, ha vist porteria en tots els partits de lliga. Els blanc-i-vermells miraran de mantenir el nivell d'efectivitat contra un equip que ha fet un pas endavant defensivament. Olmo, això sí, haurà d'improvisar un relleu al lateral dret, i probablement apostarà pel mitjapunta Sotan Tanabe per cobrir la baixa per lesió de Cristian García. A l'altre costat de camp, els gironins volen posar una atenció especial a jugadors com ara Collantes, Gato i Aridai. L'esquema de tres centrals i dos carrilers de Machín toparà amb la presència de jugadors amb perfil d'extrem dels vallesans. Dos estils ben diferents que poden entrar en discussió.

El Sabadell ocupava el penúltim lloc fa només quinze dies, i els maldecaps se li multiplicaven amb les lesions de dos jugadors habituals al mig del camp, Juanjo Ciércoles i Longás. Els sis punts seguits, però, han fet créixer l'autoestima i la tranquil·litat de l'exentrenador del Girona Miquel Olmo i els seus jugadors.

Tot i que no ho va voler aclarir, Miquel Olmo segurament apostarà d'entrada per Tamudo al davant i deixarà Juanto a la banqueta. A l'altre costat, Pablo Machín mantindrà plena confiança en l'onze habitual de la lliga, amb els tres centrals i els dos carrilers intocables, Jaime Mata i Sandaza al davant i Felipe de mitjapunta. Al mig del camp, Pere Pons es va perdre el duel a Albacete per sanció (rellevat per Granell), però té molts números de tornar a l'onze, malgrat que va jugar sencer el duel de copa.

EL PODER GOLEJADOR

El Girona sempre ha vist porteria, i el Sabadell en va fer sis en l'últim partit a casa

BAIXA SENSIBLE

Olmo ha de trobar relleu a Cristian al lateral dret i tot apunta que hi situarà Sotan
Els vallesans s'han espavilat a casa, però rebran un conjunt invicte a camp contrari
Pablo Machín recuperarà l'onze de la lliga, i Pere Pons té molts números de ser-hi

Molts gols en els tres últims duels a la Nova Creu Alta

Els tres últims duels a la Nova Creu Alta s'han tancat amb un balanç cridaner de 14 gols. El Girona té bon record del primer, perquè li va donar aire en una situació crítica en zona de descens, que va acabar evitant gràcies a una gran esprintada (i el descens del Vila-real). El Sabadell es va imposar amb contundència en els dos partits posteriors. L'últim va precipitar la destitució de Javi López com a tècnic del Girona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)