2a divisió A

El líder, en plena forma

El Girona s'aferma en la primera posició gràcies a la patinada del Valladolid i a la treballada victòria a la Nova Creu Alta

Encadenen el tercer triomf consecutiu mitjançant dos gols del davanter de l'Hospitalet

El Girona està experimentant aquella meravellosa sensació que tot li va de cara. Comença a deixar de ser casualitat veure l'equip de Machín tan amunt a la classificació, un equip que es treballa els partits, que no excel·leix amb la pilota als peus però que es fa un fart de córrer. Ahir va trinxar els ànims d'un Sabadell que també arribava en estat de gràcia després d'aconseguir la primera victòria a domicili de la temporada. En el duel de positivisme, el Sabadell va marxar plorant sense que li passessin per sobre. Els punts es van esvair a favor d'un Girona que n'acumula 20, que mira a tothom per sobre l'espatlla i que ja ni la tan temuda Nova Creu Alta en els últims anys li fa por.

Els de Machín, fidels al seu estil, van començar traient tot el suc possible a la primera meitat amb dos gols a favor i amb la sensació de tenir ben amarrat l'enfrontament. El Sabadell, a més d'anar amb un desavantatge considerable també havia perdut en el primer temps el seu líder espiritual quan Hidalgo va notar una estrebada muscular i va haver de marxar substituït (39'). El partit va néixer amb l'habitual respecte entre els dos equips, si bé els vallesans van tenir més la pilota sense capacitat de vehicular-la, això sí, fluidament cap a Becerra. Ho van fer a batzegades en jugades aïllades com el gol que va perdonar Tamudo en una pilotada lluitada i molt ben servida per Gato (9'). Del perdó, els visitants en van fer un càstig duríssim perquè tot i rebre una centrada xut d'Aridai en la jugada anterior, el Girona de seguida es va avançar per mitjà de Felipe. Va ser en una combinació excel·lent per dins, gens habitual en l'equip de Machín, en què Pere Pons va servir a Sanchón, habilidós definidor davant Nauzet (15').

Aprofiten l'ocasió

No va canviar gens l'esquema en el Sabadell, que intentava inquietar amb la pilota als peus però que quedava atemorit davant la teranyina del Girona. Trenar per a la zona de tres quarts era impossibles i per la banda, alguna passada a Collantes a l'espai funcionava. El Girona, a la seva, va complir del tot quan es va trobar el segon gol en un contraatac impulsat per una carrera de Juncà a l'esquerra que després de diversos rebots, xuts de Granell i Mata i aturades de Nauzet va acabar dins gràcies a Felipe Sanchón (29').

A partir d'aquí, un parell d'ocasions arlequinades de Collantes (centrada que no arriba Tamudo al 32') i Carlos Hernández (cop de cap en un córner al 33') i l'harakiri local amb la lesió d'Hidalgo pels volts del descans.

Sense resposta

En el segon temps, era evident que el Girona faria una passa enrere i cuidaria la pròpia porteria. Machín va voler que el seu equip no donés la més mínima sensació de perill ja que tampoc ho necessitava. Tapant les vies d'entrada locals ja n'hi havia prou. Així els gironins van deixar tot el protagonisme al Sabadell que, com en la primera meitat tampoc va trobar la manera. Gato, en una pilota rebuda a la frontal i un xut sec aturat per Becerra (60'), va ser qui va tenir l'única ocasió abans que Olmo decidís moure l'arbre. El fruit no va caure però el terrassenc ho va provar canviant a un sistema més atrevit (un pivot, tres mitjapuntes i dos davanters centre) i substituint un erràtic Aridai, collat en una categoria que de moment no sembla la seva.

En el mur que va aixecar el Girona, els de Machín només van deixar alguna oportunitat a Juanto (de córner, desviat, 71') i un xut que va poder obrir de bat a bat l'esdevenidor del partit si el pal no hagués rebutjat el seu xut. El gol posterior de Tamudo no va servir perquè el davanter estava en fora de joc.

El partit es va anar diluint a mesura que passaven els minuts i el Girona ho
va aprofitar per tenir les millors ocasions coincidint amb l'aparició de Sebas Coris. El jugador del filial va ser protagonista en una jugada de Mata escopida per Nauzet (78'), en un xut des de la frontal aturat pel porter canari (86') i en un servei desviat després d'un gran driblatge (89'). Pels locals, un discret xut de Marquitos (83') i la sensació que contra el líder, que totes li ponen, hi va poder fer ben poca cosa.


GIRONA: Becerra; Cifuentes, Ramalho, Richy, Lejeune, Juncà (David Garcia, 70'); Pere Pons, Granell, Amagat; Felipe Sanchón (Coris, 76') i Mata (Sandaza, 85').


SABADELL: Nauzet; Sotan, Kiko Olivais, Carlos Hernández, Riau; Collantes, Hidalgo (Eguaras, 39'), Hervás (Juanto, 60'), Aridai (Marquitos, 70'); Gato i Tamudo.

GOLS: 0-1 (15') Felipe Sanchón. 0-2 (29') Felipe Sanchón. ÀRBITRE: López Amaya (col·legi andalús). T.G.: als locals Aridai, Sotan; al visitant Ramalho. PÚBLIC: 4.412 espectadors a la Nova Creu Alta amb uns 300 espectadors gironins.

Tres-cents aficionats gironins

Ja feia temps que el Girona no arrossegava tanta afició al camp del Sabadell ja que els últims anys no hi havia desplaçat gaires seguidors. Ahir van ser 300 aficionats del Girona que van frisar de valent durant tot el partit atès l'avantatge de què van disposar ben aviat els homes de Pablo Machín. Així, el conjunt gironí van omplir tres autocars (unes 210 persones en total) que sumades als cotxes particulars va fer que es veiés prou plena l'àrea reservada a l'afició visitant a la Nova Creu Alta.

D'altra banda, els seguidors del Sabadell van ser prou crítics amb el seu equips i es van mostrar descontents durant algunes parts del matx. Es van sentir alguns xiulets sobretot al final dels primers 45 minuts.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)