2a divisió A

L'últim invicte

Cap derrota. L'Sporting, tercer a tres punts del líder, el Girona, és l'únic equip que encara no ha perdut a primera i segona A, i això que ja ha jugat contra gairebé tots els de la zona alta

La derrota del Barça dissabte al Bernabéu deixava a l'Sporting de Gijón la possibilitat de tancar el cap de setmana com l'únic equip invicte de primera i segona A. L'obstacle que havia de superar per aconseguir-ho era l'Osasuna, que diumenge visitava El Molinón. L'equip d'Abelardo Fernández no va fallar i, amb alguns patiments, va derrotar l'equip navarrès (2-0). Després de deu jornades, l'Sporting encara no ha perdut, tot i que l'excés d'empats (cinc) no li permet estar més amunt de la tercera posició, a tres punts del líder, el Girona.

El mèrit principal de l'estadística de l'Sporting és, tal com recorda Abelardo, el fet que ja ha jugat contra gairebé tots els equips de la zona alta. Dels vuit primers, només li queda enfrontar-se amb el Betis i el Saragossa. Això sí, contra els equips de dalt majoritàriament hi ha empatat –a casa contra el Girona i el Valladolid i als camps de Las Palmas i el Recreativo– i ha derrotat la Ponferradina. “No esperava no haver perdut cap partit després de deu jornades, sobretot pel calendari, ja que hem jugat contra equips bons i que estan a dalt: el Valladolid, Las Palmas, el Girona...”, deia el tècnic de l'Sporting després de derrotar l'Osasuna, un altre rival de prestigi malgrat que no ha començat bé la temporada. “L'equip està responent molt bé, la gent està entusiasmada amb l'equip, i jo també”, afirma Abelardo. L'exjugador del Barça explica que la plantilla que dirigeix “és reduïda, amb dèficits en algunes posicions, i molt jove”, però, tot i això, està mostrant “una enteresa i una veterenia fora del que és normal”. “Anem amb seny, ja no partit a partit, sinó minut a minut”, afirma Pitu Abelardo. L'exjugador del Barça dirigeix un projecte que té el retorn a primera com a objectiu, però sense pressions excessives i amb els futbolistes del planter com a pal de paller. El bon inici de temporada dels asturians és la continuació del final de la campanya passada, en què l'arribada d'Abelardo al maig va reactivar l'equip i li va permetre disputar la fase d'ascens, en què va ser eliminat per Las Palmas.

Dissabte, al Miniestadi

L'Sporting de Gijón té dissabte a la tarda una prova de foc per mantenir la seva condició d'invicte, ja que visita el terreny de joc del Barça B. El filial blaugrana és perillós, però també imprevisible. Ha perdut dos dels tres últims partits a casa i diumenge va caure clarament a Tenerife, tot i que en l'anterior partit va golejar l'Alcorcón.

LES FRASES

No esperava estar invicte després de deu partits, sobretot perquè hem jugat contra equips bons i que estan a dalt: el Valladolid, Las Palmas, el Girona...
Anem amb seny, ja no partit a partit, sinó minut a minut. Som una plantilla reduïda i jove, però mostrem enteresa i veterania