2a divisió A

Demostració de categoria

Sabadell. El Sevilla es va prendre molt seriosament el partit i va guanyar amb claredat el conjunt arlequinat, que, tot i ser molt inferior, es va deixar anar al final de l'enfrontament

SEVILLA: Sergio Rico; Diogo, Arribas, Kolo, Fernando Navarro; Cristóforo (Cotán, 77'), Banega; Aleix Vidal (Deulofeu, 60'), Denis Suárez (Gameiro, 46'), Reyes; i Iago Aspas.

SABADELL: Nauzet; Carlos Hernández, Crespí, Riau; Yeray, Sotan (Gato, 70'), Lucas Porcar; Marquitos (Collantes, 61'), Aridai i Juanto (Forgas, 70').

El Sevilla va anar ahir a la Nova Creu Alta a mostrar la seva categoria. Curant-se de l'eliminació contra un segona B l'any passat, els homes d'Emery van jugar sense escatimar cap esforç un partit a tot drap en què el Sabadell es va veure molt petit. No d'orgull, perquè el conjunt de Miquel Olmo no es va acovardir ni va tirar enrere, sinó que va ser fidel al que és: un equip que no és res si no té la pilota als peus. I amb valentia hi va anar, però no va poder. Els del Nervión, campions de l'Europa League i actuals colíders de primera, no es van deixar res al sarró i van demostrar tots els seus registres: a pilota aturada, en la recuperació i el contraatac i la combinació. I, amb això, la tornada el 3 de desembre serà bonica però no emocionant.

No era un bon presagi quan a la meitat del primer temps el Sabadell va començar a defensar córner rere córner. Era senyal que el Sevilla, d'aquella manera sibil·lina sense xutar a porta, començava a vorejar el perill. En aquell punt de partit, Emery havia dit als seus que el que més convenia era endarrerir un pèl la pressió, que es tornava inapel·lable quan els arlequinats intentaven trenar i fer portar la pilota als homes de la banda. Allà, les poques vegades que va arribar la possessió, hi van topar Aridai i Marquitos. En el cas del canari, després de dues bones jugades inicials que van servir per donar als locals la millor ocasió: un cop d'esperó de Sotan que va refusar Sergio Rico a córner. Amb tot, els arlequinats van gaudir d'uns bons primers minuts, pressionant a dalt el Sevilla. Els d'Emery van tenir la primera gran ocasió de Diogo, que a l'espai va tirar la pilota fora quan encarava Nauzet. Aleshores Sotan va tornar el cop i el partit va tornar a tenir el domini visitant: provocant l'error del rival en la circulació i encadenant quatre passades per desmuntar el fràgil entramat defensiu d'Olmo, format per un pivot del filial i dos mitjapuntes. I d'arribada en arribada va arribar el gol del Sevilla a pilota aturada, especialitat d'Emery, en una prolongació al primer pal de Cristóforo i amb Kolo entrant sol al segon.

La intenció del Sabadell era clara: va voler tenir la pilota i, tot i que li costava fer-ho en zona atacant, li va servir per defensar-se d'un Sevilla que, quan la tenia, mostrava qualitats d'una altra categoria. I d'una altra categoria va ser el segon, obra d'Aspas, quan el Sabadell respirava buscant el descans, en una centrada de Reyes per l'esquerra –els atacants visitants arribaven com un avió– que el gallec va aprofitar en segona instància per batre Nauzet (42').

El partit, perillós

Diuen que, en aquests partits, l'equip petit hi té poc a perdre i molt a guanyar. Però, en el segon temps, el matx es va tornar un perill per la fràgil moral vallesana. El Sabadell no va poder evitar gol rere gol en el primer tram del segon temps, que ja va començar amb una falta molt perillosa de Banega. Després, amb els locals valents anant a la porteria contrària, el Sevilla va fer mal al contraatac. Així, Iago Aspas va rebre una pilota filtrada que en dos temps va enviar al fons de la xarxa (60'). I, cinc minuts després, en un altre contraatac, Agus va cometre un penal sobre Reyes que va transformar Gameiro. Van ser deu minuts molt negatius per als de casa, que van rebre el cinquè, obra de Reyes, en un servei que va doblegar els canells a Nauzet.

Olmo va moure la banqueta després del cinquè i ho va posar tot a la graella. Ernest i Gato van entrar al camp i va ser el davanter del filial qui va fer el gol de l'honor. L'exjugador del Jàbac i la Pobla va recollir un xut de Lucas Porcar i va
donar ales al seu equip, que a partir del gol va tenir els millors minuts. Amb el Sevilla ja més relaxat, Crespí va vorejar l'empat en un córner, però el Sevilla va fer el sisè de penal, el tercer d'Aspas.

APRENENT

El Sevilla va decidir endarrerir la pressió i negar les bandes i va dominar el matx

EL CAP, ALT

El Sabadell en cap moment va deixar la seva voluntat atacant per anar a buscar el gol

PERILLÓS

En deu minuts, els arlequinats van rebre tres gols però es van refer amb la seva diana
GOLS: 0-1 (29') Kolo. 0-2 (42') Aspas. 0-3 (60') Aspas. 0-4 (66') Gameiro de penal. 0-5 (70') Reyes. 1-5 (75') Forgas. 1-6 (91') Aspas de penal. ÀRBITRE: Bikandi Garrido. T.G.: Als locals Crespí i Yeray; al visitant Fernando Navarro. PÚBLIC: 6.157 espectadors a la Nova Creu Alta.

Complertes les expectatives en l'assistència

Un dels temes que més preocupaven el Sabadell, fins i tot tant com el resultat, era l'assistència d'espectadors. Ahir, es van complir les expectatives ja que van veure el partit de copa 6.157 espectadors. Per tant, la directiva del conjunt arlequinat es dóna per satisfeta ja que el club va manifestar que esperava uns 6.000 aficionats.

Contra un primera, amb tres del filial

Miquel Olmo va ser valent i en l'alineació va comptar amb dos jugadors del filial. Agus i Yeray van completar un bon partit amb especial menció per al lateral dret que tot i cometre un penal va ser dels homes més actius. En el segon temps va entrar Ernest Forgas, davanter del filial que va marcar el gol de l'honor.