Sabadell

La marató d'Ernest Forgas

El davanter vilafranquí ha jugat quatre partits en vuit dies

Tothom confia en la nova sensació arlequinada

Ja estava preparat el canvi, però en el minut 80 Ernest Forgas es va asseure a la gespa i va dir que prou. Que no aguantava més. El davanter centre va debutar com a titular amb el primer equip del Sabadell en una setmana frenètica per a ell: entre el filial i el primer equip va jugar quatre partits, 223 minuts en només vuit dies.

A Mallorca 27 minuts, i el dia següent, 90 a Sant Feliu de Llobregat i un gol. Va jugar també contra el Sevilla dimecres en la copa (22 minuts) i d'allà a la titularitat contra el Mirandés dissabte. “Vaig acabar molt cansat, quatre partits en vuit dies són molts, però estic molt content d'entrar en la dinàmica de l'equip”, manifesta Forgas, de 21 anys. “Anímicament estic molt satisfet per com ha anat la setmana i com em sento. Dins del camp és com si hagués jugat més temps, i a més torno a estar físicament molt bé [va tenir una lesió a l'espatlla en la pretemporada] i tinc molta confiança”, hi afegeix.

Valentia

De confiança no li'n falta, al jugador, que no es va arronsar ni de bon tros quan Olmo li va dir que sortiria de titular contra el Mirandés. “Va tenir molt de valor de posar-me de titular en la situació que passava l'equip i per això li estic molt agraït”, afirma el vilafranquí. L'equip passava el pitjor moment del curs, amb tres derrotes seguides, necessitat contra un rival directe i, tot i això, Olmo hi va posar el màxim golejador de tercera de la temporada passada (20 gols).

L'entrenador va voler aprofitar la bona ratxa ja que contra el Sevilla va fer el gol de l'honor. “Qui m'ho havia de dir que el meu primer gol amb el primer equip seria contra el Sevilla! M'hauria agradat que fos significatiu, però per desgràcia no va ser així”, explica Forgas. La diana va ser un exemple de les seves habilitats com a davanter. Tant en el filial com en la direcció esportiva com en el primer equip, tothom hi confia molt. D'ell diuen que és un depredador d'àrea, que cada partit marxa amb dues o tres ocasions. Que té el do de l'oportunitat. “Es tracta de l'instint. Jo m'intento moure sobretot a dins de l'àrea i a partir d'aquí estar atent a tot. No se sap mai si un xut o un rebot [d'un refús del porter va arribar el gol contra el Sevilla] et pot beneficiar”, diu.

Tamudo, el referent

I si algú al vestidor del Sabadell ha demostrat tenir aquesta habilitat és Raúl Tamudo. “És una llàstima que s'hagi lesionat perquè estava aprenent molt d'ell en els entrenaments”, afirma Forgas, que reconeix que es fixa molt en els seus moviments i en els seus consells: “Sobretot quan juguem junts, em guia per on m'he de moure o em dóna consells tècnics, de com he de posar el cap o el peu.”

Orígens
L'estiu passat, després d'haver fet 20 gols amb el Rubí, molts clubs es van fixar en Forgas per incorporar-lo al seu equip. Però el Sabadell hi va apostar fort, en part gràcies al segon entrenador del Sabadell B. Miquel Ezequiel va ser director tècnic en el Jabac Can Jofresa, on Forgas va jugar com a cadet i el primer any de juvenil. Amb 15 anys, a divisió d'honor cadet, va fer 22 gols en la lliga i tres a copa Catalunya. I l'any següent en va fer 22 en la lliga nacional. Després va passar per l'Hospi, pel juvenil del Nàstic, la Pobla i el Rubí.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)