2a divisió A

Que la motivació els serveixi per ser forts

2a divisió A. El Barça B visita un Betis irregular i amb l'afició neguitosa i vol plasmar la millora demostrada fa una setmana amb un triomf de prestigi

La dinàmica del Barça B demostra clarament que aquesta temporada és d'aprenentatge i adaptació a la categoria per a la majoria de jugadors. Els homes d'Eusebio estan fent un curs bastant irregular i, tot i un bon inici, dels set últims partits només n'han guanyat un. L'empat de fa una setmana al Miniestadi contra l'Sporting de Gijón va deixar entreveure, però, que les coses es poden tornar a fer bé en el filial, i avui té una oportunitat d'or per deixar-ho clar. El Barça B visita el Benito Villamarín, on el rebrà un Betis que no està gaire millor que els catalans. L'equip que dirigeix Julio Velázquez no està ni de bon tros on voldria –ara mateix està fora de les posicions d'ascens– i de fet en les últimes setmanes el cap del tècnic ha perillat, però els jugadors estan amb ell. L'afició, però, està descontenta, i el Barça B vol aprofitar aquests nervis per donar un ensurt als bètics.

Eusebio és conscient que els seus jugadors viuran un partit especial perquè s'enfrontaran a un equip històric, i espera que aquesta motivació extra sigui positiva. “És un partit atractiu i que il·lusiona i motiva els jugadors i el cos tècnic. Hem de plantejar un partit intens, amb ritme, i demostrar la nostra personalitat i imposar el nostre estil”, va dir el tècnic de La Seca. El tècnic blaugrana podrà tornar a comptar amb una defensa més usual gràcies al retorn de Patric, mentre que al davant és molt probable que Sandro Ramírez acompanyi Adama i Dongou. El canari arriba al matx després d'entrenar-se tota la setmana amb el filial, cosa molt important per al cos tècnic. Eusebio sap que no serà fàcil, però és conscient del mèrit que tindria guanyar al Benito Villamarín: “És un rival perillós, amb molta pólvora a dalt. És un rival de prestigi, i si aconseguim guanyar aquí té més repercussió.”

Per la seva banda, el Betis necessita el triomf per seguir sent fort a casa seva, on malgrat la seva irregularitat només ha perdut un partit dels cinc que hi ha jugat. Velázquez no podrà comptar amb Lolo Reyes per sanció, i haurà de confiar en N'Diaye, que encara no ha rendit al nivell que s'esperava d'ell quan va arribar, per controlar el mig del camp. El tècnic verd-i-negre recupera Xavi Torres, tot i que ja va assegurar que té complicat jugar perquè fa molt temps que no competeix. Velázquez vol aprofitar, però, els punts febles del Barça B. “És un equip amb molt potencial, té virtuts interessants, però també té debilitats. Fent que el que fem bé sigui transcendent, tindrem possibilitats de guanyar”, va concloure Velázquez.

El Barça B és un equip amb molt potencial, té virtuts interessants, però també té debilitats
Julio Velázquez
TÈCNIC DEL BETIS
Hem de plantejar un partit intens, amb ritme, i demostrar la nostra personalitat i imposar l'estil
Eusebio Sacristán
TÈCNIC DEL BARÇA B

L'última visita, amb Lucho a la banqueta

No és gens habitual que el Barça B s'enfronti al Betis, ja que els andalusos són un equip històric de la primera divisió i, a més, el filial blaugrana tampoc ha estat tantes temporades en la categoria de plata. Només quatre vegades el segon equip blaugrana ha visitat l'estadi bètic, i el balanç no és gaire positiu: dues derrotes blaugrana (les temporades 1991/92 i 1993/94), una única victòria dels catalans (1992/93) i un empat (2010/11). Aquest es va produir en l'última visita del Barça B al Betis, i l'inquilí de la banqueta del filial era precisament Luis Enrique Martínez, actual tècnic del primer equip. Aquell dia, el Barça B va igualar dos gols d'avantatge dels verd-i-blancs, amb dianes d'Oriol Romeu i Nolito.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)