Sabadell

Cal més que 40 minuts

Sabadell. Els arlequinats compensen una primera part anodina amb un segon temps més que decent però tornen a desconnectar a poc del final. La derrota els enganxa a la part baixa

SABADELL1

LUGO2

Ningú més que el Sabadell, que temporada rere temporada té uns registres horrorosos fora de casa, sap el que costa guanyar a domicili en la segona A. Per això, la ferida d'ahir és més gran i més dolorosa. El conjunt arlequinat va tirar a les escombraries ell solet el partit. Primer, en un plantejament excessivament temorós contra un equip que és molt fort amb la pilota però que és un cagadubtes en defensa. I segon, perquè, tot i l'esmena en la segona meitat (el Sabadell va exigir molt més defensivament el rival i va empatar), va concedir un gol en els últims minuts en un error greu per repetit. El pa que s'hi dóna, a domicili, és molt dur, i el Sabadell només va funcionar 40 minuts i marxa, de nou, mort de gana.

Atesa la baixa d'Eguaras, Olmo tenia dues opcions: jugar a cara descoberta i alinear un mitjapunta, o guardar-se i posar un central. Finalment, Crespí va ser l'acompanyant d'Hervás i Hidalgo, al mig del camp, en una declaració d'intencions del que va ser el primer temps: un excessiu conservadurisme que va acabar sent castigat.Perquè, en tot el primer temps, el Sabadell només va tenir una doble ocasió a pilota aturada de Carlos Hernández i Crespí (31') i res més. No volia anada i tornada i, en lloc d'apostar per la possessió i intentar ferir un rival molt dèbil defensivament, va ajuntar les línies tot esperant que el rival no fes gaire mal. I el Lugo només va colpejar en tres ocasions, però, en la tercera, Iago Díaz va guanyar l'esquena als dos centrals i va posar per davant el seu equip (39') picant la pilota per sobre de Nauzet.

Fidel a la identitat

En el segon temps, el Sabadell va demostrar que el plantejament inicial va ser un error, perquè només sortir del descans va aglutinar la pilota i va sotmetre un Lugo que no sabia per on li venien les bufetades. En 15 minuts, hi va haver el triple d'ocasions (3) que en tota la primera meitat, la segona de les quals va significar el gol de l'empat, en una centrada de Collantes (50)'.

El gol va ser el resultat que el conjunt arlequinat estava sent fidel al que és: un equip fet per tenir la pilota. Però poc després que Hidalgo xutés a córner un tres contra tres (55'), el partit es va convertir en una anada i tornada que no agradava als tècnics. No hi havia gaires ocasions, una per a cadascun com a molt, però va començar el reguitzell de canvis, la majoria per problemes físics, almenys en el cas del Sabadell. D'aquesta manera, Lucas Porcar, un mitjapunta, va entrar per Hidalgo i Juanto, per Forgas, que es va fer un fart de lluitar, sense èxit, amb els centrals.

Desconnexió final

Si Juanto no va gaudir de cap pilota en condicions, la participació de Porcar va ser més perjudicial que no pas una altra cosa. El Sabadell no aconseguia enllaçar amb l'atac i, tot i que l'equip va tenir una doble ocasió de Collantes i Porcar, va acabar rebent el gol en els últims minuts. El Lugo no va desaprofitar la segona oportunitat que li va deixar el rival, en forma de pèrdua i passadís, i va rematar el matx (89').

LUGO: José Juan; De Coz, Julio, Gómez, Manu; Pita, Seoane; Ferreiro, Pelayo (Jonathan Valle, 55'), Iago Díaz (Iriome, 75'); i Lolo (Aganzo, 84'). SABADELL: Nauzet; Cristian Garcia, Kiko Olivas, Carlos Hernández, Espasandín; Crespí (Marquitos, 85'), Hidalgo (Lucas Porcar, 74'), Hervás; Collantes, Forgas (Juanto, 77') i Gato. GOLS: 1-0 (39') Iago Díaz. 1-1 (50') Gato. 2-1 (89') Aganzo. ÀRBITRE: Muñoz Mayordomo. T.G.: Als visitants Hervás, Carlos Hernández i Espasandín. PÚBLIC: 2.904 espectadors a l'Anxo Carro.
Hem de ser pràctics. L'altre dia vam guanyar per orgull. Potser no estem per a més
Manuel Gato
mitjapunta del sabadell
El partit l'hem tirat nosaltres. Després de la segona meitat que hem fet, l'hem desaprofitat
Miquel Olmo
entrenador del sabadell

L'equip, de nou, acaba en quadre

El Sabadell està tenint molts problemes físics aquesta temporada. Ahir, per exemple, no van viatjar per problemes físics Eguaras i Riau a més dels ja coneguts Longás, Juanjo i Tamudo. Però és que va anar convocat Sotan Tanabe, que no va poder jugar perquè tampoc està al 100%. Olmo se la va jugar, a més a més, de titular amb Hidalgo, que no va poder acabar el partit pel desgast, i amb Cristian Garcia, que va aguantar els 90 minuts. Tots dos sortien de lesió.

A partir del minut 70, el Sabadell va baixar molt físicament i fins i tot hi va haver jugadors substituïts per rampes. Va ser el cas d'Ernest Forgas, que la passada jornada també va acabar els torrons, i de Martí Crespí, que tornava a jugar de titular després d'un mes i mig.