2a divisió A

El Mallorca, desbocat

Gran reacció. El conjunt balear ha passat de ser cuer a situar-se a només dos punts del ‘play-off' després d'encadenar cinc victòries. Valeri Karpin, que va tenir un peu i mig a fora, ha trobat la tecla idònia

Si a principis d'octubre algú hagués pronosticat que el Mallorca estaria vorejant el play-off d'ascens després de la dotzena jornada, l'haurien pres per boig. Aleshores, el conjunt balear era el cuer en solitari de segona A amb només dos punts, sense conèixer la victòria després dels primers set partits. La situació era desastrosa, tant institucionalment (encara ho és, i sembla que va per llarg) com esportivament parlant, i Valeri Karpin era a un pas de ser destituït com a entrenador.

Llavors, el club, en una situació econòmica precària, va donar al tècnic rus un últim ultimàtum contra l'Alavés, i va ser aquí quan va començar la gran reacció del Mallorca. Els balears van sumar la primera victòria del curs (2-0), una alegria que va anar augmentant setmana rere setmana amb els triomfs aconseguits contra el Llagostera (1-4), el Sabadell (1-0), el Lugo (2-1) i, diumenge passat, contra el Racing de Santander (0-1). Una sèrie de cinc victòries consecutives que ha deixat el Mallorca com a vuitè classificat amb disset punts, a només dos de les posicions de play-off i a vuit de les d'ascens directe. Ha estat un canvi radical en tots els àmbits, sobretot en l'aspecte defensiu, com ho demostra el fet que el Mallorca ha encaixat només dos gols en aquests últims cinc partits, contra els dinou que n'havia rebut en els set primers.

“Hi ha moltes claus per explicar la reacció, però el que ens ha portat fins aquí ha estat el gran comportament dels jugadors. Estem recollint els fruits del treball que no va donar resultat en les primeres set jornades de lliga i ara, a més, la sort ja ens comença a somriure una mica, que ja era hora”, va afirmar Karpin després de l'últim partit jugat a Santander, content del canvi de rumb que ha fet el seu equip en tan poc temps. Sota la batuta del jove Marco Asensio (es perdrà el pròxim partit contra l'Alcorcón perquè està convocat amb la selecció espanyola sub-19) com a pal de paller de l'equip, i amb la recuperació, tant física com futbolística, de Marko Scepovic (el davanter serbi, que havia perdut la titularitat en benefici d'Abdón Prats a causa del seu baix rendiment, ha marcat tres dels seus sis gols en les últimes dues jornades), el Mallorca ha aconseguit tornar la il·lusió a la seva afició, que, tot i la bona dinàmica de l'equip, no dubta a recriminar a la directiva la seva nefasta gestió.

UN INICI COMPLICAT

7
jornades
va estar el Mallorca sense guanyar cap partit. Amb Karpin a la corda fluixa, l'Alavés va ser la primera víctima.

EL PROTAGONISTA

Estem recollint els fruits del treball que no va donar resultat en les primeres set jornades de lliga
Valeri Karpin
entrenador del mallorca

CANVI RADICAL

2
gols
ha encaixat només el Mallorca en els últims cinc partits de lliga. En les primeres set jornades n'havia rebut dinou.
Hi ha moltes claus per explicar la reacció, però el que ens ha portat fins aquí ha estat el gran comportament dels jugadors
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)