2a divisió A

Així es fa molt difícil guanyar

Barça B. El filial blaugrana va tenir el triomf a les mans a El Toralín, però es va relaxar en el tram final i va regalar dos gols que van diluir l'exhibició ofensiva i que allarguen la mala ratxa a cinc jornades sense vèncer

BARÇA B4

PONFERRADINA4

Marcar quatre gols a fora, manar per dos gols un quart d'hora abans del final després d'haver remuntat un 1-0, i no només no guanyar, sinó fins i tot acabar donant per bo l'empat. Això és el que li va passar ahir al Barça B a El Toralín, tot i ser superior a la Ponferradina, que no havia perdut a casa. I és que els blaugrana van ser víctimes dels seus propis errors i d'una relaxació imperdonable en el tram final quan ja assaborien la victòria. Un desenllaç que agreuja la seva mala ratxa, ja de cinc jornades sense vèncer.

Amb dos canvis respecte a l'onze de la setmana passada, Bagnack per Diagne i Halilovic per Munir, al Barça B li va passar el que li acostuma a passar massa sovint, que és haver de remar en contra ja des de bon començament. Només van passar poc més de deu minuts perquè la Ponferradina, sense haver fet gran cosa fins llavors, tragués petroli amb un córner executat per Pablo Infante i rematat de cap per Alberto Aguilar, molt mal marcat per la defensa blaugrana, ahir de carmesí. Era el sisè gol en jugades d'estratègia que reben els d'Eusebio aquesta temporada. La circulació de pilota era molt lenta i al Barça B li estava costant reaccionar, però va tenir paciència, i amb la pólvora que té al davant, tot i que darrerament estava força mullada, en va fer prou amb tres fogonades per capgirar el duel. La primera, de Sandro en l'equador de la primera part, amb un potent xut creuat des de la frontal, i la segona, abans d'arribar al minut 30, amb una cavalcada d'Adama, que per velocitat es va desfer de dos rivals i va superar la sortida de Prieto tot just trepitjar l'àrea. Halilovic, ja just abans del descans, va marcar el seu primer gol amb el Barça B amb una rosca plena de qualitat des de la frontal i va posar les coses encara més a favor per al seu equip, que marxava al descans guanyant 1-3 i amb la meitat de la feina feta.

Ja en el segon temps, i per evitar ensurts, el filial blaugrana va intentar controlar l'enfrontament amb molta possessió, però també amb molta feina fosca. I va semblar que ho aconseguia, ja que els minuts van anar passant i la Ponferradina gairebé ni s'acostava a la porteria d'Ortolà. La decisió de Manolo Díaz, però, de fer entrar Andy i Yuri, dos teòrics titulars que havia deixat a la banqueta, i jugar de manera més directa, va donar fruits.

Quatre gols en sis minuts

Ja s'havia superat el minut 70 quan Acorán, amb una acció individual en què va deixar asseguts Grimaldo i Gumbau i Ortolà no va estar fi, va escurçar distàncies. Però la resposta d'Adama, que va veure com la seva centrada la rematava Óscar Ramírez en pròpia porteria, semblava que deixava les coses vistes per a sentència quan faltava un quart d'hora per al final. Amb el que gairebé no comptava ningú és amb la desconnexió fatal que va tenir el Barça B arran del 2-4. En menys de cinc minuts, els d'Eusebio van encaixar dos gols d'aquells imperdonables i van veure com tota la feina feta fins llavors gairebé se n'anava en orris. Primer, perquè amb la defensa massa avançada i el mig del camp mirant només amunt, una passada llarga va ser suficient perquè Yuri es plantés sol davant Ortolà i l'afusellés sense oposició. I ni dos minuts després, l'empat, obra un altre cop de Yuri, que va fer estralls en la rereguarda blaugrana. Encara quedaven deu minuts, en què va estar més a prop el gol de la Ponferradina que el del Barça B, ja que Yuri va perdonar a porteria buida i, ja en temps afegit, Ortolà va salvar un cara a cara amb el brasiler, tot un malson per al Barça B i això que només el van haver de patir mitja hora. Al final, un punt amb molt males sensacions i encara gràcies.

PONFERRADINA: Prieto, Carpio, Alán Baró, Alberto, Castañeda (Ramírez 72'), Paglialunga (Andy 60'), Jonathan Ruíz, Acorán, Infante, Sobrino i Berrocal (Yuri 60'). BARÇA B: Ortolà, Patric, Bagnack, Edgar Ie, Grimaldo, Samper, Halilovic (Bicho 77'), Gumbau (Diagne 85'), Adama, Dongou i Sandro (Joan Roman 68'). GOLS: 1-0 (12') Alberto Aguilar. 1-1 (24') Sandro. 1-2 (29') Adama. 1-3 (45') Halilovic. 2-3 (73') Acorán. 2-4 (75') Óscar Ramírez en pròpia porteria. 3-4 (77') Yuri. 4-4 (79') Yuri. ÀRBITRE: Munuera Montero (col·legi andalús).T.G.: Baró, Jonathan, Castañeda i Andy; Samper. PÚBLIC: Uns 4.500 espectadors.
Tot i que el primer gol ens ha trastocat els plans, hem reaccionat i hem controlat bé el primer temps i l'inici del segon
D'aquest tipus de situacions, n'hem de continuar aprenent tots i jo també, el primer
Eusebio Sacristán
ENTRENADOR DEL BARÇA B
Pot passar que et creguis que ja ho tens fet, i més en un equip jove, però el futbol ja ho té, això; un gol revifa l'un i crea nervis en l'altre
La proposta diferent del rival amb els canvis els ha sortit bé. Potser optar per ser més conservadors ens hauria anat millor