Sabadell

El Sabadell enceta una nova era amb Àlex Garcia

Canvi de tècnic. El barceloní és l'escollit per la secretaria tècnica per la seva idea de futbol, la metodologia i el seu caràcter. “Vull un equip competitiu”, diu l'entrenador en la presentació

Abraçat al low cost, el Sabadell s'ha llançat a la piscina i esgota la carta del canvi d'entrenador amb un tècnic novell i sense cap partit a segona A. Àlex Garcia és l'escollit per intentar reflotar la situació d'un equip en zona de descens i amb un problema competitiu important. El tècnic barceloní salta des de l'atur, on ha estat des que el curs passat va deixar can Barça. Allà va treballar amb Tito Vilanova i Tata Martino colze a colze, amb una idea de futbol clara i que casa amb la plantilla que ara mateix té el Sabadell.

Avui mateix, Àlex Garcia, que mantindrà els mateix cos tècnic, dirigirà els seus dos primers entrenaments en les sessions de matí i tarda que ja hi havia previstes abans del canvi a la banqueta. Garcia ve d'un estil molt marcat de futbol, però primer vol que l'equip comenci a ser competitiu. “L'objectiu és guanyar dissabte, solucionar el present immediat que és Las Palmas perquè els jugadors puguin recuperar la confiança. Quan un equip és irregular la perd”, deia el tècnic, que feia un diagnòstic dels problemes de l'equip fins ara: “Ha estat un equip irregular. En algunes parts estava molt bé i en altres no tan bé. Hem de trobar l'equilibri.”

Experiència

Garcia no ha entrenat un equip des que la temporada 2011/12 va dirigir el Dinamo Tbilisi de Geòrgia. “He estat connectat amb la segona divisió, la segona B, el futbol internacional, etc. No estava exercint cap labor, però he vist molts partits del Sabadell aquest curs”, explica el tècnic, que valora els seus homes: “Des que van contactar amb mi ho he dit: aquest equip m'agrada i m'ha agradat des del principi. El repte il·lusiona.”

Però tot i les urgències que té ara mateix en forma de resultats, el barceloní va explicar la seva idea de futbol: “Vinc d'on vinc i no ho puc canviar. Al Barça sempre hem mirat més cap amunt que cap enrere, tenir la pilota i atacar sempre. Però sóc conscient que s'ha de mirar els jugadors que tenim i entre això i les meves idees establir un consens per fer jugar l'equip”, va dir Garcia que va incidir a trobar un equilibri entre atac i defensa, ja que el Sabadell és el tercer equip que més gols rep de la categoria.

Cessament d'Olmo

El director esportiu José Antonio Gordillo va explicar les raons de la contractació de Garcia. “En les tres últimes temporades, he vist com treballava al Barça, la seva proposta i m'agrada. A més, té un caràcter que pel tipus de jugador ens anirà molt bé”, afirma el dirigent, que va justificar el cessament d'Olmo per la sensació d'irregularitat: “Jo vaig apostar per ell fa un any, però els problemes de joc de l'any passat s'han accentuat.”

LES REACCIONS

Sempre he mirat més cap amunt que cap enrere, tenir la pilota i atacar. Però sóc conscient que s'ha de mirar els jugadors que tenim
Àlex Garcia
Barcelona 14-01-70 (44 anys)
TRAJECTÒRIA COM A JUGADOR
Cornellà, Barça (formació), Barça Atlètic, Rayo Vallecano, Palamós, Cadis, Granada, Nàstic i Cornellà.
TRAJECTÒRIA COM A TÈCNIC
01/03
Barça cadet
03/05
Catalunya juvenil
05/09
Barça juvenil
11/12
Dinamo Tbilisi
ALTRES CÀRRECS
Des que va deixar el Dinamo Tbilisi va ser adjunt al cos tècnic del Barça en tasques de ‘scouting' amb Tito Vilanova i Tata Martino. Amb l'arribada de Luis Enrique va sortir.
La meva memòria diu que jo vaig confiar en Olmo. L'equip ara era massa irregular
José Antonio Gordillo
director esportiu del sabadell
Ha estat un equip irregular. En algunes parts estava molt bé i en altres, no. Hem de trobar l'equilibri
Àlex Garcia
entrenador del sabadell
Des que van contactar amb mi ho he dit: aquest equip m'agrada i m'ha agradat des del principi. El repte il·lusiona
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)