Sabadell

Entre l'orgull i la tristesa

Sabadell. Miquel Olmo s'acomiada reivindicant el rendiment de l'equip en el seu any complet com a tècnic

“Agraeixo que el dia per acomiadar-me hagi sigut dijous. Sóc de sang calenta i les coses s'han de fer en el seu moment.” Havien passat quatre dies des de la seva destitució com a tècnic del Sabadell –que ell va definir el mateix diumenge com a inesperada i immerescuda–, i segurament per això Miquel Olmo es va preparar per a la seva última compareixença de premsa a la Nova Creu Alta, ahir al migdia, un discurs elegant i emotiu, de “molta tristesa”, però també d'agraïment al club, als tècnics i als jugadors, i de bons desitjos per al Sabadell. Tot i això, Olmo no va voler deixar de reivindicar el rendiment de l'equip l'any en què n'ha estat el màxim responsable –va substituir Javi Salamero, precisament, el 28 de novembre de l'any passat– i va recordar les xifres de l'etapa acabada de tancar: disset victòries, set empats i disset derrotes en els 41 partits dirigits entre el curs passat i l'actual. “Serien 58 punts en una lliga irreal”, va afirmar Olmo, que va destacar la reacció de la temporada passada: “Em quedo amb el record d'haver agafat l'equip en una situació com l'actual i haver tingut possibilitats fins al final de jugar la fase d'ascens, i que només l'Eibar en aquell tram de partits hagués sumat més punts. I ho recordo amb orgull, satisfacció i estima.”

De totes maneres, el terrassenc també va admetre que en tres partits del curs actual, contra el Numància, l'Alavés i el Racing, el seu equip “no va estar a l'altura”, tot i que va reiterar, tal com ja va fer diumenge i en les últimes setmanes, que les baixes que va tenir l'equip han estat un handicap a tenir en compte. Així ho va manifestar ahir adreçant-se a Juanjo Ciércoles, present en el comiat del tècnic al costat de Cristian: “Si hagués pogut gaudir més de tu, com de Longás i de Tamudo, potser ara no estaria aquí acomiadant-me.”

Elogis per a Àlex Garcia

Olmo va desitjar el millor al seu successor, Àlex Garcia, al qual considera, a més d'un amic, “un grandíssim entrenador”. “Espero que sigui capaç d'assolir grans fites, que trobi el camí que els responsables esperen i que lluiti per fites més altes que les que vàrem assolir la temporada passada”, va dir Olmo, que va admetre la seva tristesa: “M'ha afectat, però me'n sortiré. Quan les coses van malament s'ha de tirar endavant.”

LES FRASES

Em quedo amb el record d'haver agafat l'equip en una situació com l'actual i haver tingut possibilitats fins a l'últim partit de jugar la fase d'ascens
Si hagués pogut gaudir més de tu [fent referència a Juanjo], de Longás i de Tamudo, potser ara no estaria aquí acomiadant-me
En tres partits no hem estat a l'altura. Són molts tres de catorze? És probable, però en els 41 partits serien 58 punts en una lliga irreal
Espero que l'equip lluiti per fites més altes que les aconseguides la campanya passada
Miquel Olmo
EXENTRENADOR DEL SABADELL

Aquells deu segons de l'últim partit de lliga

La imatge amb la qual es queda Miquel Olmo de tots els moments viscuts com a tècnic del Sabadell és l'últim partit de lliga del curs passat, contra el Recreativo, en què van tenir possibilitats, fins al final, de classificar-se per a la fase d'ascens. “Venia amb una idea i els jugadors la van comprar perquè hi creien, i entre tots vam aconseguir una gran comunió amb la ciutat i vam vestir de gala la Nova Creu Alta.” Pel pensament de Miquel Olmo, hi passa encara una jugada dels últims minuts, coincidint amb el gol de Las Palmas que els deixava fora de la lluita: “Quan Aníbal deixa la pilota a Carlos, que xuta, tots ens aixequem cantant gol, però se'n va fora i deu segons després marca Las Palmas. És un moment per guardar en el record. I jo tenia aquesta temporada la dedicació i l'objectiu de repetir-ho i millorar-ho.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)