Sabadell

Els jugadors forcen la suspensió

Sabadell. El partit que el conjunt arlequinat havia de disputar ahir contra el Las Palmas va ser suspès abans de començar per l'aiguat que va caure a la Creu Alta. L'àrbitre mantenia dubtes, però els jugadors van insistir que no es disputés el matx

Estaven més que avisats els dos equips que en el partit que ahir havien de jugar a la Nova Creu Alta, la pluja seria decisiva. Finalment ho va ser amb totes les conseqüències, ja que el matx es va haver de suspendre per l'aiguat que va caure des de les 19.15 fins a les 20.37 a la Nova Creu Alta. I això que els àrbitres, instats per la mateixa competició i els compromisos televisius –el partit s'emetia per Televisió Canària– en l'última revisió van creure que hi havia alguna possibilitat de jugar, però els jugadors dels dos equips, pensant en la pròpia integritat, van forçar l'ajornament.

“Que el partit no es podia jugar ho sabíem nosaltres però des d'una hora abans que comencés”, va dir Antonio Hidalgo, que en tot moment es va posar d'acord amb els jugadors del Las Palmas: “Jo he parlat amb algun jugador seu i ells també han dit en tot moment que no volien jugar”. En l'escalfament (el moment en què plovia amb més intensitat), els àrbitres van examinar el camp i en comprovar que la pilota no rodava van decidir que s'esperarien mitja hora per veure si el terreny de joc millorava.

Integritat física

“No es veien ni les línies”, deia Nauzet, que feia memòria: “Nosaltres vam jugar aquí fa dos anys un partit contra el Guadalajara en què el camp estava molt similar.” Aleshores, Lluís Carreras va reconèixer que no volia jugar aquell partit. “És el millor per a la integritat dels jugadors”, va dir el porter.

Però va haver-hi un punt d'inflexió. A les 20.30 h els àrbitres van tornar
a sortir i van veure que la pilota rodava prou. “Hi havia el perill que tornés a ploure i aleshores s'hagués de suspendre un cop començat”, va explicar el vicepresident primer Ignasi Lúquez. “Crec que l'àrbitre ha rebut pressió d'algun lloc. Però és que ja s'ha vist que no es podia jugar digués el que digués”, s'afanyava a dir Hidalgo, el capità arlequinat.

“N'he parlat amb l'Àlex [Garcia] i m'ha dit: «Paco, no ho veig clar»”, explicava Paco Herrera, entrenador del Las Palmas: “Jo tampoc ho veia perquè el futbol s'ha de jugar i no ha de ser una mentida. Si ni es veien les línies del camp. Al final el que s'ha decidit és el millor”, explicava el tècnic.

“Hem de donar les gràcies a aquells que han vingut i tot i no veure el partit s'han mullat”, va concloure Nauzet Pérez, un dels capitans de la plantilla.

La suspensió del partit és la millor opció per preservar la integritat dels jugadors
Nauzet Pérez
porter del sabadell
El futbol s'ha de jugar i no ha de ser una mentida. Ni es veien les línies del camp
Paco Herrera
entrenador del las palmas
Crec que l'àrbitre ha rebut alguna pressió, però és que ja s'ha vist que no es podia jugar
Antonio Hidalgo
Migcampista del sabadell

Entre dues dates: 10 de desembre i 6-7 de gener

Moments abans que s'oficialitzés que el partit quedava suspès, s'especulava amb la possibilitat que el partit quedés posposat per avui mateix. “Nosaltres juguem copa dimarts”, va dir Paco Herrera: “A més, teníem el vol a les 12 del migdia amb la qual cosa havíem de jugar a les 8 del matí”, matisava bromejant.

Ara mateix, les dues possibles dates són el dimecres 10 de desembre o el 6-7 de gener, també entre setmana. “Si és al gener, millor per a nosaltres però si és al desembre cap problema”, manifestava Lúquez. El Las Palmas és més partidari del 6-7 de gener perquè, si passen, tindran una eliminatòria de copa. Per al Sabadell és millor al gener ja que ara vénen un seguit de partits contra rivals directes, a més que podrà recuperar efectius. “Acceptaríem la data, tot i que és complicat”, deia Herrera. El matx, per norma, s'ha de jugar abans que acabi la primera volta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)