Sabadell

TOMEU FERRAN

CONSELLER DEL SABADELL

“L'ampliació de capital es completarà. Sóc optimista”

Avui s'ha d'aprovar una ampliació de 3 milions d'euros que ha d'equilibrar les finances del club

En la de l'any passat, Keisuke Sakamoto no hi va posar ni un euro

Estem buscant inversors que vinguin a sumar i no a comprar. Sakamoto no necessita recuperar la inversió
Un dels problemes
és que a Sakamoto
no li ha arribat
la informació que
li hauria d'haver arribat fins ara

Com a principal desig, Tomeu Ferran (Sabadell, 1978) diu que és moment de donar suport als jugadors en el decisiu partit contra el Recre del 4 de gener. Mentrestant, l'entitat en viurà un d'essencial, però als despatxos, amb la proposta d'ampliació de capital. Avui, en la junta general d'accionistes se n'ha d'aprovar una de 3 milions d'euros, amb el record de la de la temporada passada en què Sakamoto no va posar els diners quan tothom s'ho pensava. “Sóc optimista”, diu Ferran, conseller que va arribar aquesta temporada i que, per la seva formació durant nou anys al Japó, té comunicació directa amb el president.

Deu dormir una mica millor després de solucionar una part important del pagament a Hisenda [uns 1,3 milions d'euros]...
Va ser molt important. Era un problema que no ens deixava mirar més enllà i teníem molta por, sobretot de la duresa actual d'Hisenda amb els clubs de futbol professional. Han passat de massa flexibles a una inflexibilitat total.
Com pot ser que un club que generi tan poc hagi pogut aconseguir tants diners?
Aquest és un tema que tractarem demà [per avui] a la junta general d'accionistes. Ells han de ser els primers a conèixer-ho.
Per què és més important encara fer l'ampliació de capital?
Ara s'ha pogut gestionar i solucionar una part del problema, però tot dependrà que l'ampliació de capital sigui un èxit i es pugui dur a terme. Ara treballem en això. Keisuke Sakamoto està buscant col·laboradors al Japó que estiguin d'acord amb el projecte i que treballin en la mateixa
línia.
L'any passat es va aprovar a la junta d'accionistes una ampliació de capital de 2 milions d'euros. Tothom creia que Sakamoto hi entraria. Té constància que aquesta vegada sí que ho farà?
El plantejament de l'última era diferent i per tant crec que el resultat serà bastant diferent. L'any passat hi havia algunes possibilitats que no van acabar sortint, però el context de tot plegat ha canviat molt. Sóc optimista i aquest any hi ha unes bases i, per tant, crec que l'ampliació es podrà completar.
Hi ha una certa pressa a fer-la per la situació esportiva de l'equip. S'ha de tenir en compte que no es pot fitxar fins que no hi hagi una entrada de capital i l'àrea tècnica demanarà, si no ho ha fet ja, fitxatges...
Hi ha diverses fórmules, i jo personalment ja he fet algunes reunions amb el director tècnic, a més de passar informes al Japó per al mercat d'hivern. Tal com tenim l'equip, amb tantes lesions, necessitem fer alguna cosa. I en el marc de l'ampliació de capital, som conscients que és una de les coses per les quals tenim més pressa.
Una altra fórmula per sanejar el club és vendre'l. Ho ha tingut en compte Sakamoto?
No, ni de bon tros. Creu en el projecte. És cert que ha tingut decepcions, perquè el món del futbol és complex i hi havia moltes coses a arreglar, però no hi ha pensat. Ser conseller sembla molt maco, però estàs sotmès a molta pressió, has de dedicar-hi molt temps i no és una feina remunerada.
Tot i això, vaig acceptar ajudar-lo perquè el vaig veure molt convençut. Quan vaig arribar al Japó, els japonesos em van ajudar molt a integrar-me, així que em sento
amb el deure d'ajudar-los a
Sabadell.
Parlant clar, el club està en
venda?
No ho està. El que estem buscant són inversors importants, però que vinguin a sumar i no a comprar. És un perill deixar el club a les mans de desconeguts. El Sabadell és un club relativament sanejat, que no té tants problemes com d'altres, i no volem que s'utilitzi com un instrument. Sakamoto hi ha involucrat moltes persones, hi ha directius japonesos, etc., i ell és una persona que no necessita recuperar la inversió. Ell va iniciar el projecte i com a conseqüència, hi és fidel. Una altra cosa és que la gent no el volgués, aleshores sí que potser s'ho plantejaria, però no és el cas. La meva funció també és fer-li arribar les sensacions positives i negatives del club. Perquè un dels problemes és que fins ara no li ha arribat la informació que li hauria d'haver arribat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)