Sabadell

Amb pèrdues de 3,3 milions

Sabadell. La junta general d'accionistes va descobrir els resultats de la temporada passada en què gairebé es triplica el dèficit respecte al del curs anterior (1,2 milions d'euros)

Com un bot salvavides, el Sabadell s'aferra al vaixell de Keisuke Sakamoto i els seus contactes per salvaguardar la salut financera del club. La junta general d'accionistes del conjunt arlequinat celebrada ahir va ser una bassa d'oli tot i els resultats econòmics de -3,3 milions d'euros. Tot plegat perquè el consell va exposar la solució abans que el problema: que es completi una ampliació de capital de 3 milions d'euros. I també, per una altra bona notícia: l'entitat ha obtingut el certificat de la LFP un cop pagats 1,3 milions d'euros que devia a l'Agència Tributària.

El resultat de l'exercici 2013/14 ha donat unes pèrdues de 3,308 milions d'euros. Les causes de l'augment de la despesa, que gairebé triplica la de l'exercici 2012/13 (1,292 milions d'euros) van ser l'augment de les indemnitzacions pels acomiadaments de l'exentrenador Javi Salamero i l'exdirector esportiu Xavi Roca, la falta d'una marca patrocinadora pressupostada la temporada passada per valor d'uns 300.000 euros, la baixada del nombre de socis i els acords invalidats amb Hisenda. Aquests últims han repercutit durament en l'economia del club, ja que el gener de l'any passat, i com que no es va completar l'ampliació de capital prevista, el club no va poder abonar la quantitat que l'Agència Tributària li demanava. Això va anar concorrent en multes fins que la quantitat del deute va sobrepassar els 2 milions.

La solució

Per unanimitat, tots els accionistes presents en la junta (prop del 80% del
total) van aprovar l'ampliació de capital per valor de 3 milions d'euros que ha de solucionar aquest dèficit. “Vull involucrar més persones per tal de potenciar el club. L'ampliació de capital també ha de servir perquè s'afegeixin al projecte més persones que ens puguin aportar”, va dir Keisuke Sakamoto, gairebé descartant que ell, de la seva butxaca, posi els 3 milions que li calen. “Estic fent el màxim possible perquè sigui com més aviat millor.” El president hi està treballant al Japó.

LES CAUSES

Indemnitzacions, baixada del nombre de socis, el patrocinador i el deute amb Hisenda

LA SOLUCIÓ

Sakamoto vol involucrar gent al Japó per a l'ampliació de capital

Més detalls sobre el préstec per pagar Hisenda

Ahir el conseller Antoni Reguant va donar més detalls sobre el préstec d'1,3 milions d'euros que ha servit per desfer una part del deute que reclamava l'Agència Tributària. En concret, es tracta d'un préstec concedit per una societat de la qual no va transcendir el nom. “Hem de retornar aquest préstec a tres anys vista, amb un 6,5% d'interès anual que actualment és preu de mercat”, va explicar Reguant, que va ser felicitat públicament per Miquel Sellarès, vicepresident econòmic de l'anterior junta, que el curs passat va mostrar reticències amb les polítiques econòmiques del club. “És imprescindible completar l'ampliació de capital perquè puguem anar retornant aquests diners”, va afirmar Reguant, que va aclarir que en cas de descens només s'havia d'abonar un 50% del total del préstec. “Han confiat en el nostre projecte”, va concloure.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)