2a divisió A

El Llagostera la fa grossa

El conjunt blaugrana va aconseguir un històric ascens a segona A després de superar el Nàstic en l'última eliminatòria

Va ser el sisè ascens en deu temporades del club d'Alsina i Tarragó, que ha anat escalat del futbol territorial al professional

A final de juny, el futbol català va poder celebrar l'ascens d'un nou equip de la terra a la segona divisió A. Va ser el Llagostera, que després de superar el Nàstic en una última i trepidant eliminatòria, es va afegir al Girona, el Sabadell i el Barça B com a representants catalans en la categoria de plata. Va ser un ascens històric, el sisè en deu temporades, que va suposar la culminació de l'escalada des del futbol territorial fins al professional del club d'Alsina i Tarragó. D'aquesta manera, el municipi de Llagostera, amb poc més de 8.000 habitants, es convertia en la població més petita que col·locava un equip en el futbol professional, encara que finalment el conjunt blaugrana ha acabat jugant com a local a Palamós en la seva estrena a segona A (la marxa enrere d'Alsina com a director esportiu del Girona va trencar l'acord inicial per compartir l'estadi de Montilivi).

Per emmarcar

El Llagostera acabarà l'any en zona de descens (està a només un punt de la permanència abans del derbi gironí del dissabte), però el club blaugrana recordarà per sempre més el 2014 com l'any que va tocar la glòria amb l'ascens a segona A. La temporada 2013/14 dels llagosterencs va ser per emmarcar, plena d'alegries i també de patiment, una barreja constant d'emocions que va tenir el millor final possible. Després de firmar un gran campionat, el Llagostera va quedar campió de lliga en l'última jornada, després de derrotar per la mínima l'Elx B amb un gol d'Eloy Gila (1-0). El títol de lliga va permetre als blaugrana jugar la fase d'ascens, amb una primera eliminatòria de campions contra el Racing que es va escapar pels pèls (0-0 a Llagostera en l'anada i 1-0 a Santander, amb un gol en pròpia porteria de Marc Sellarés en els instants finals).

Després de la patacada, el conjunt blaugrana es va conjurar per reprendre el somni, i això depenia de superar dues eliminatòries més. En la primera, contra l'Avilés, el Llagostera va necessitar una espectacular remuntada en la tornada (3-0) per neutralitzar el 2-0 del partit jugat a Astúries. Als llagosterencs ja només els quedava un últim pas per tocar el cel.

Nuha, l'heroi

L'últim escull del Llagostera va ser el Nàstic, en una eliminatòria que va ser d'alt voltatge, i més després del 2-1 del partit d'anada a Tarragona, que ho va deixar tot obert. El decisiu partit a Llagostera prometia, i no va defraudar. L'enfrontament va ser vibrant, amb els locals que havien capgirat l'eliminatòria en la primera part (2-0 en el minut 44) i els tarragonins que no es donaven per vençuts (2-1, de penal, en el 57'). El partit, l'eliminatòria i l'ascens es va haver de decidir en la pròrroga, amb Nuha Marong com a gran protagonista. I és que el davanter, ara cedit al Sant Andreu (2a B), va fer el definitiu 3-1 només començar el temps suplementari i es va erigir en l'heroi d'una festa que va ser celebrada amb alegria desfermada a la gespa artificial del municipal. El Llagostera l'havia fet grossa.

L'Hospitalet i el Nàstic, a les portes

A més del Llagostera i el Nàstic, el curs passat l'Hospitalet també va arribar fins a l'última eliminatòria d'ascens a segona A, però no va poder superar el Leganés (1-0 en l'anada i 1-1 a la Feixa Llarga) i va frustrar un repòquer d'equips catalans en la categoria de plata, fita que no s'assoleix des del curs 1992/93, quan la van disputar el Figueres, el Sabadell (van baixar tots dos), el Palamós, el Barça B i el Lleida (va pujar a primera divisió).

8.200
habitants
té, aproximadament, el municipi de Llagostera, el més petit que ha col·locat mai un equip en el futbol professional.
4
equips
catalans hi ha a la segona divisió A després de l'ascens del Llagostera de la temporada passada. També hi són el Girona, el Sabadell i el Barça B.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)