Girona

“El Llagostera no només és intens, també té qualitat”

Pablo Machín Entrenador del Girona

Tot i que Pablo Machín va insistir una vegada més a dir que és un derbi low cost pel fet de ser dues de les plantilles més limitades salarialment per la LFP, el tècnic del Girona com a mínim va assumir que el paper que li toca al seu equip és el de favorit: “Tenim clar que per institució, història i abonats, el Girona és el germà gran i el Llagostera, el petit. Però ja sabeu que, quan els petits juguen contra els grans, ho fan extramotivats.” Machín també va reconèixer que no li caldrà insistir en el tema mental per tenir els seus jugadors concentrats: “Sempre treballem l'aspecte emocional. Però hi ha setmanes i setmanes. I aquesta n'és una en què es veu al vestidor que hi ha un partit amb unes connotacions diferents. És el derbi de Girona. Pel carrer, la gent t'atura i et recorda que juguem contra el Llagostera. I, al veí, tothom vol guanyar-lo, i tenir una millor casa, i un millor cotxe, i ser més guapo, i tenir una xicota millor...”, va dir el tècnic del Girona per il·lustrar amb exemples que és un partit especial.

També ho és perquè el Girona es mantingui en la zona noble i trenqui una dinàmica de mals resultats (2 punts dels últims 12). “En el nostre cas, les sensacions i els resultats no han anat agafats de la mà. Som un equip sòlid i demostrem que podem guanyar qualsevol, però fa quatre partits que no ho fem. Fa poc, amb tres ocasions marcàvem dos gols. Ara, hi ha partits que en generem moltes més i no marquem. També teníem coeficients molt favorables en l'estratègia, i s'han capgirat.”

Un rival per no refiar-se

Els dos últims triomfs del Llagostera serviran perquè el Girona jugui a Palamós amb la guàrdia ben alta. “Enxamparem el rival en el seu millor moment de la temporada i amb la moral molt alta”, destaca Machín. El tècnic va tornar a incidir en l'estratègia, sobretot la defensiva, que al Girona ja li va costar dos gols en l'últim partit contra l'Alavés. A més, el Llagostera és un rival que sol treure'n molt de profit: “Necessitarem molta concentració. Per defensar les faltes, però sobretot per no fer-ne. Hi ha zones del camp on de vegades és preferible no ser excessivament impetuosos.” En l'estratègia, emergeix un nom propi: Pitu Comadevall. “Potser fora de Girona no se'l coneix tant, però és un jugador que marca diferències amb el seu colpeig.”

L'efecte Alsina

Machín va reconèixer que el Llagostera havia fet un pas endavant en molts aspectes. “D'intensitat, és un equip que n'ha tingut sempre. Però no només és intens, sinó que també té qualitat. I de la mateixa manera que és cert que amb l'altre entrenador [Castillejo] li costava molt generar ocasions, ara opten per fer un joc més directe, posar més gent a dalt i combinar quan tenen la pilota a terreny rival.” Va destacar que el Llagostera ja té el segell de Carrillo i sobretot d'Alsina: “Ells tenen una cosa molt bona, i és que l'alma mater d'aquest club, l'amo, està amb ells en el dia a dia. I quan qui t'exigeix és qui et paga i et renova, té més força que quan t'ho diu una persona que no té el 100% d'autoritat en el club.”

EL GIRONA

“Les sensacions sempre han estat bones, però ara ens cal capgirar la dinàmica”

L'ESTRATÈGIA

“Amb un jugador com Pitu, el que hem de fer és evitar fer faltes o defensar-les bé”

EL LLAGOSTERA

“Els enxampem en el seu millor moment de la temporada i amb la moral alta”

LA MOTIVACIÓ

“És un derbi i, al veí, tothom vol guanyar-lo, i tenir també millor casa, cotxe, xicota...”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)