Sabadell

El davanter que fa falta

Sabadell. Àlex Garcia reconeix la necessitat d'incorporar un nou pur mentre prova amb extrems reconvertits. Juanto no compta, Tamudo no torna fins al març i Forgas és l'alternativa

L'arribada d'Aníbal i Benja, dos davanters contrastats en la categoria, suposaria un canvi radical en la plantilla del Sabadell. Diumenge passat, l'equip va demostrar que ja ha assumit les primeres doctrines del nou tècnic, preocupat a salvaguardar la pròpia porteria, però també va mostrar algunes mancances. I són a la part del davant, on el tècnic cornellanenc ha hagut de fer malabarismes per completar el davanter centre. Des que va arribar, va optar per convertir dos extrems (Aridai i Collantes) en aquesta posició.

“Falta gol. Evidentment que falta gol. Fins ara han estat repartits entre Collantes i Hidalgo, però sí que és veritat que ens cal presència a l'àrea rival”, deia Àlex Garcia fa uns dies. El tècnic, tal com va reconèixer, es va reunir amb la direcció esportiva per explicar-li les necessitats de l'equip en aquest sentit, ja que fins ara ha alineat en punta jugadors reconvertits (ja sigui en el 4-4-2 o en el 4-3-3).

Però no és que el Sabadell no tingui davanters a la plantilla, sinó que ara mateix tots tres estan lesionats. Juanto, Tamudo i Forgas, del filial, estan en diferents fases de les lesions. El murcià es va fer una lesió muscular que l'ha fet entrenar-se a part del grup en l'última setmana. El de Santa Coloma de Gramenet no tornarà fins al març per una operació en un genoll. I el vilafranquí no s'espera que torni fins al partit contra el Betis.

De tota manera, és una evidència que a Àlex Garcia li costa confiar en Juanto i Forgas. Sobretot en el primer, que, per exemple, contra el Tenerife, i perdent per la mínima, no el va treure fins quan quedaven deu minuts per al final (abans havien entrat Sotan i Aridai per ocupar posicions al davant). Pel que fa a Forgas, el punta es va fer una lesió a Tenerife que va tallar la seva progressió amb Garcia. L'entrenador s'havia decidit a posar-lo de titular per primera vegada (“ha deixat molt bones sensacions”, va dir), però va caure lesionat.

El golejador

El Sabadell va guanyar diumenge per primera vegada en set partits, i tot plegat va ser gràcies al gol de Juan Collantes, quatre minuts abans del final. El davanter és el màxim golejador de l'equip en aquest punt del curs amb sis dianes, i ja ha igualat la seva segona millor marca en la categoria (amb el Granada, 10/11) a dues dianes de la millor (amb el Cartagena, 11/12). “En aquesta posició de davanter centre ja havia jugat al Cartagena i al Rayo Vallecano, per exemple, i no m'hi trobo estrany, perquè no és nova per a mi”, assenyalava el gadità. “Ara tinc molta confiança”, va afegir.

Arribaran els fitxatges o no arribaran?

De moment, al Sabadell tothom està expectant sobre les habilitats de Sakamoto a l'hora d'aconseguir finançament per les tres incorporacions que l'equip té tancades. Com va publicar L'Esportiu en l'edició d'ahir, la direcció esportiva té acordades les incorporacions d'Aníbal, Benja i Clerc, i només falta que el president o el consell trobi finançament per als aproximadament 130.000 euros que calen per pagar les fitxes d'aquests jugadors.

I és que, la nova normativa de la lliga, obliga els equips a dipositar en un fons els diners per pagar els sous, per tant, és necessària l'entrada de liquiditat al club. El marge de temps, però, no és etern, ja que els jugadors també tenen pressa per trobar equip.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)