Sabadell

El nervi de Badia

Sabadell. Yeray, titular en els dos últims xocs per la lesió de Juanjo, té el segell inconfusible dels mig centres formats a la localitat vallesana

Amb Sergio Busquets no s'atura l'aportació que fa Badia del Vallès de mig centres del futbol català. D'aquesta població de 13.500 habitants n'han sortit dos més: el cosí del jugador del Barça, Marc Burgos, i Yeray Sabariego. Tots dos tenen fitxa del filial del Sabadell, però el segon s'ha fet un lloc en el primer equip. Javi Salamero va quedar enamorat del seu nervi; Miquel Olmo li va donar continuïtat, i ara Àlex Garcia s'hi ha casat aprofitant la baixa de Juanjo Ciércoles, la referència en aquesta posició.

L'empenta, segell inconfusible del futbol de barri obrer, li ha obert la porta de la titularitat, però Yeray ha decidit empènyer fins a fer-la caure. Ha vist cinc targetes grogues en quatre partits a la lliga i fa recordar, amb les marques en els turmells dels rivals, Juanjo Ciércoles. “No m'esperava entrar així en la titularitat, però veient els entrenaments i la confiança de l'entrenador, m'hi he acostumat. La confiança que em transmet jo la hi torno perquè em sento bé jugant”, afirma el jugador, que reconeix una certa maduració des del partit de Saragossa, en què va veure dues targetes grogues abans del descans. “Em vaig controlant gràcies a l'experiència i al que em diuen els companys i l'entrenador.”

No ho ha tingut fàcil tampoc Yeray Sabariego, ja que la temporada passada, quan tenia tota la confiança dels entrenadors, va ser operat d'una lesió al pubis que el va tenir, amb el dilema sobre si operar-se o no, gairebé tot l'any en blanc. “Ara ja em trobo a to físicament”, reconeix el badienc. Aquest curs va tornar a començar la pretemporada amb el primer equip i després de prop de quinze jornades va veure com el seu principal valedor, Miquel Olmo, era destituït. “Sí que tenia aquella por, perquè Olmo confiava molt en mi; i en aquests casos sempre t'entra el dubte de si el nou entrenador ho farà”, reconeix Yeray. Àlex Garcia, primer avesat a confiar amb els jugadors veterans i ara amb molta més màniga ampla amb els joves, l'ha fet jugar de titular els dos última partits, i contra el Leganés va sortir a la mitja part i de central, on no havia jugat mai. “Crec que de central s'hi trobaria més còmode, però és el perfil més proper a Juanjo que tenim i el continuarem utilitzant en aquesta posició tan delicada. Les sensacions que tenim amb ell són bones”, afirma el tècnic.

L'EMPENTA

Ha vist cinc targetes grogues en quatre partits a la lliga i fa recordar Juanjo

ELS DUBTES

“Tenia por quan se'n va anar Olmo per si el nou entrenador no confiava en mi”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)