2a divisió A

Cada cop més perduts

La mala ratxa no s'atura. El Barça B, inofensiu i dèbil, va fer un partit pèssim a Leganés i continua en caiguda lliure, amb quatre derrotes seguides i tres partits sense marcar. Eusebio, a la corda fluixa

BARÇA B0


LEGANÉS2


El Barça B continua a la deriva. Amb l'any nou s'esperava que el filial blaugrana es reactivés i oblidés el pèssim final del 2014, però sembla que les coses encara poden anar pitjor. Enguany, dos partits disputats i dues derrotes. Ahir, al camp del Leganés, i amb una imatge molt pobra, com ja va passar la setmana anterior al Miniestadi contra el Las Palmas. Els d'Eusebio fa temps que han perdut la seva identitat, cada cop juguen pitjor i ja no els queda ni esma per reaccionar ni sobreposar-se quan les coses se'ls giren en contra. Quatre derrotes consecutives i tres partits sense marcar confirmen el pèssim moment del conjunt blaugrana, que només ha sumat 6 punts dels últims 33 en joc i avui podria caure a les posicions de descens. Només cal que el Llagostera empati o que el Sabadell o el Racing guanyin. Eusebio, a més, queda més que mai a la corda fluixa.

Hi ha poques coses a dir del partit d'ahir del Barca B a Butarque. En la línia dels últims. I això que no van començar del tot malament els blaugrana, ahir de carmesí, dominant i apostant per un joc més vertical que de costum per intentar trepitjar més l'àrea rival. A mesura que van passar els minuts, però, i amb el Leganés cada cop més assentat en un terreny de joc força irregular, les bones intencions dels d'Eusebio, frenats amb faltes tàctiques quan provaven de sortir al contraatac, es van anar diluint. El pitjor, però, és que van començar a aparèixer els dubtes de sempre i les imprecisions al darrere. I els de Garitano, que van avisar amb una rematada de cap en un córner, no van deixar passar l'oportunitat per començar a decantar el duel del seu costat. A la mitja hora, i en la segona jugada d'un altre servei des de la cantonada, el refús d'Ortolà va caure a peus de Velasco, que, totalment sol dins l'àrea, va fer pujar el primer al marcador. Un cop dur per al Barça B, que ja no es tornaria a aixecar i que hauria pogut anar al descans amb un més desavantatge si el xut d'Eizmendi no hagués anat al travesser.

Ja en la segona part, cinc minuts després de la represa, una jugada molt similar a la del primer gol va posar fi a qualsevol resposta dels d'Eusebio: centrada a l'àrea, rematada de Fran Moreno al pal i el rebot a peus d'Eraso, que, marcat només per la seva ombra, va afusellar sense contemplacions Ortolà. Sense gairebé desgastar-se ni fer res de l'altre món, només mostrant-se com un equip seriós i aplicat que sap a què juga i que no intenta fer res més del que sap, el Leganés ja tenia més que encarrilat el partit. El Barça B ni s'acostava a porteria i, totalment desdibuixat i sense idees, no oferia cap símptoma de millora. Fins i tot Adama semblava ahir estar perdut. De fet, el de l'Hospitalet va ser el primer home rellevat per Eusebio. L'entrada, primer, de Joan Roman i, més tard, de Bicho i Gumbau no va aconseguir revertir res. El xut que havia fet Halilovic en els primers minuts –centrat i fluix– i un altre del croat, desviat, ja a les acaballes del partit, van acabar sent les úniques ocasions, si és que se'n pot dir així, del filial blaugrana, que va tornar a sucumbir. I jugant així, ho tornarà a fer.

EL PITJOR MOMENT D'EUSEBIO AMB EL FILIAL BLAUGRANA

“És entrenador del Barça B. Està fent un magnífic treball però, és clar, està condicionat pels resultats.” D'aquesta manera, en la roda de premsa del passat dimecres, Josep Maria Bartomeu responia en ser preguntat sobre el futur d'Eusebio. El tècnic de La Seca, que en aquests tres últims cursos ha acabat 8è, 9è i 3er classificat, viu el seu pitjor moment a la banqueta del Miniestadi. La seva situació és més que compromesa, i més encara després de l'acomiadament d'Andoni Zubizarreta, que va ser qui va apostar per ell l'any 2011. D'altra banda, l'expedició blaugrana, per cert, va tornar en el mateix tren que la de l'Espanyol, que també va jugar a les 4 i va perdre al Santiago Bernabéu.
LEGANÉS: Serantes, Postigo, Santamaría, Mantovani, Soriano, Eraso, Alberto Martín, Velasco, Eizmendi (Diamanka, 71'), Álvaro (Chuli, 87') i Fran Moreno (Sergio Prendes, 63'). BARÇA B: Ortolà, Patric, Edgar Ié, Robert Costa, Grimaldo, Samper (Gumbau, 80'), Halilovic, Pol Calvet (Bicho, 68'), Adama (Joan Roman, 58'), Dongou i Juan Cámara. GOLS: 1-0 (31') Velasco. 2-0 (49') Eraso. ÀRBITRE: Figueroa Vázquez (col·legi andalús). T.G.: Als locals Alberto Martín, Eizmendi, Santamaría i Eraso; als visitants Ortolá, Robert Costa i Gumbau. PÚBLIC: Uns 7.000 espectadors a Butarque.
No em plantejo sortir del club. Espero i desitjo que aquest no sigui el meu últim partit
Eusebio Sacristán
ENTRENADOR DEL BARÇA B
Aquest és el meu equip i estic amb ell a mort. El que hem de fer nosaltres és continuar units i donar el millor que tinguem
Si el que busquem és mostrar-nos, ens estem equivocant. Espero que no sigui el que està passant. Al final, però, hem lluitat, i això m'ha agradat
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)