Un respir molt necessari

Revolució efectiva. Amb novetats i sorpreses en l'onze, el Barça B va obtenir un triomf vital contra el Recre que li permet posar fi a una ratxa de quatre derrotes i no caure en posicions de descens

RECREATIVO1

BARÇA B3

El Barça B estava obligat a derrotar el Recreativo al Miniestadi, on no guanyava des de feia tres mesos, i va complir l'objectiu. Una victòria més que necessària per posar fi al pèssim moment que travessava el filial blaugrana, que encadenava quatre derrotes i tres partits sense marcar, i només havia sumat 6 dels últims 33 punts en joc. I també, per no tancar la primera volta en posicions de descens, on havia caigut amb els resultats que hi va haver dissabte. Eusebio va sorprendre amb la seva alineació, deixant a la banqueta alguns dels jugadors que havien actuat dijous amb el primer equip, i la revolució li va sortir bé, ja que Cámara, amb dos gols, i Sandro, amb un altre –tots en la segona part–, van materialitzar la superioritat dels blaugrana contra un rival molt inferior que gairebé en cap moment va fer sensació de perill i que cau en llocs de descens. Tampoc no es pot dir que els d'Eusebio fessin cap partidàs, però van ser molt eficaços.

L'inici del partit, tot i algunes pèrdues perilloses només començar, va ser de color blaugrana. Els d'Eusebio portaven la iniciativa i el Recre esperava al darrere intentant robar alguna pilota al mig del camp per fer mal, tot i que sense èxit. Grimaldo, als cinc minuts, ja hauria pogut avançar el Barça B però el seu llançament de falta directa va sortir fora per molt poc. Com li passa sovint, però, amb el pas dels minuts el filial blaugrana es va anar desinflant i els andalusos gairebé ho aprofiten amb una rematada de cap de Montoro i un parell d'accions d'estratègia. Al Barça B –amb molts canvis en l'onze però sobretot al mig del camp, on es trobava a faltar una peça bàsica com Samper, malalt–, no se'l veia còmode. Munir, ajudat també per les pujades de Grimaldo, intentava assumir el lideratge adquirit aquests últims mesos en el primer equip, però el joc no tenia la continuïtat idònia per sorprendre el rival. L'equip, a més, molt faltat de confiança –i això que gairebé no patia–, no acabava de tenir les coses clares i molts cops va optar per pilotades llargues que es convertien en regals per al rival. Sense un gran joc, això sí, hauria pogut marxar al descans guanyant si la rematada de Sandro a l'àrea petita, després d'un córner, no l'hagués desviat Sotres amb una mà miraculosa.

I si el porter del Recre havia impedit el gol del Barça B just abans de la mitja part, quan encara no s'havien disputat ni cinc minuts del segon temps, no va estar gens fi a l'hora d'aturar un potent xut de Cámara amb la cama esquerra des de la frontal, després d'una acció ben disputada per Munir, que es va convertir, ara sí, en el primer gol del partit. Els d'Eusebio, que darrerament sempre havien hagut de remar amb el marcador en contra sense sortir-se'n, es veien ara amb el vent a favor, tot i que amb molt de temps per endavant. Però les coses se'ls van posar encara més de cara als blaugrana quan, a falta de mitja hora, el col·legiat va xiular penal de Córcoles sobre Dongou en una acció més que dubtosa que, de fet, es va cometre fora de l'àrea. Sandro no va fallar des dels onze metres i, enganyant Sotres, va fer el seu tercer gol del curs amb el filial –7 comptant també els que ha fet amb el primer equip– i injectava una segona dosi de tranquil·litat més que agraïda. Però el partit encara no s'havia acabat, i els nervis van estar a punt d'aparèixer quan a Ortolà se li va escapar una pilota dins l'àrea o quan Edgar Ié va calcular malament una cessió que gairebé acaba lamentant. Ara sí, el Recreativo va intentar fer tot el que havia obviat fins llavors, és a dir atacar, i se la va jugar llançant-se a la recerca del gol que el tornés a posar dins del partit. Amb més espais, el Barça B feia molt de mal al contraatac, i encara més amb l'entrada al camp, quan faltava un quart d'hora, d'Adama, que gairebé fa el tercer gol a passada de Dongou en una transició ràpida. Poc abans, Cámara havia provat de repetir l'acció del primer gol, però aquesta vegada el seu xut no va sorprendre Sotres. Els de José Luis Oltra es van anar abocant cada cop més a l'àrea, però no creaven gaire perill, i els d'Eusebio no només estaven sabent patir, sinó que, a més, en un altre contraatac, Munir va assistir Cámara perquè l'exjugador del Vila-real batés Sotres, aquest cop picant-li la pilota per sobre, en una definició per emmarcar. El gol sentenciava el duel, que encara va veure com el Recreativo, en una centrada des de la dreta rematada per Pedro Ríos, maquillava el resultat final.

BARÇA B: Ortolà, Patric (Sergio Juste, 91'), Robert Costa, Edgar Ié, Grimaldo, Gumbau, Munir, Cámara, Sandro (Bicho, 88'), Dongou i Joan Roman (Adama, 76'). RECREATIVO: Sotres, Córcoles, Menosse, Juanan, Víctor Díaz, Jesús Vázquez (Manu Molina, 85'), Dimas (Caye, 74'), Pedro Ríos, Montoro, Cabrera (Núñez, 41') i Rubén Mesa. GOLS: 1-0 (49') Cámara. 2-0 (60') Sandro, de penal. 3-0 (84') Cámara. 3-1 (86') Pedro Ríos. ÀRBITRE: Pizarro Gómez (col·legi madrileny). T.G.: Als locals Edgar Ié, Dongou i Sandro; als visitants Pedro Ríos, Cabrera i Montoro. PÚBLIC: 3.130 espectadors al Mini.
Quan som solidaris i treballem amb generositat, les coses van bé i els jugadors rendeixen millor
Eusebio Sacristán
ENTRENADOR DEL BARÇA B
Necessitàvem guanyar i fer-ho de la manera com ho hem fet, donant una molt bona sensació com a equip. Aquest és el camí per al futur
Un error nostre i un de l'àrbitre ens han condemnat. Crec que no hem fet un partit per perdre
José Luis Oltra
ENTRENADOR DEL RECREATIVO

Munir, altre cop d'interior, i Adama, suplent

X.S.

Com ja va passar en l'anterior, i fins ahir únic, partit que Munir havia disputat aquesta temporada amb el filial, el 15 de novembre contra el Numància (1-1) coincidint que no hi havia jornada a primera divisió, Eusebio va tornar a situar-lo com a interior i el va elogiar, sobretot, “pel treball fet”. L'altra gran sorpresa va ser la suplència d'Adama, que fins ahir només havia començat un partit a la banqueta. Eusebio va donar un petit toc d'atenció al de l'Hospitalet assegurant que “encara ha d'aprendre” i el jugador va reconèixer que ha de millorar. Tampoc va jugar d'inici un dels altres efectius utilitzats dijous per Luis Enrique a Elx, Alen Halilovic. Gumbau, que havia disputat els 90 minuts amb el primer equip, en canvi, va ser titular.