2a divisió A

El Recre, amb la soga al coll

Ofegats. El club andalús, amb els comptes bloquejats per Hisenda (la plantilla fa quatre mesos que no cobra), ha sumat un punt dels últims 24 i diumenge va entrar en descens per primer cop aquest curs

La situació del Recreativo de Huelva fa molt mala pinta. El degà del futbol espanyol no para de col·leccionar disgustos, tant en el vessant esportiu com en l'institucional, i la situació del club andalús ja comença a ser molt crítica. L'origen de tot plegat són els greus problemes econòmics que té el Recre des de fa temps, amb un deute total d'uns 13 milions d'euros, 7,5 dels quals només amb Hisenda. L'Agència Tributària té tots els comptes bloquejats al club andalús, que ja deu més de quatre mensualitats a la plantilla.

“La situació està arribant al límit, abans que futbolistes som persones i estem passant un moment complicat”, explica el central del Recreativo Juan Antonio Zamora, que tot i això confia que tot se solucionarà aviat: “Sabem que estan fent tot el possible, però ens diuen que fins que no arribin a un acord amb Hisenda ho tenen tot embargat. Tenim tots els impagaments denunciats a l'AFE, així que en principi tenim garantit al 100% que ho cobrarem tot, encara que sigui a final de temporada.”

El Recreativo, controlat pel grup Gildoy España SL (amb l'empresari uruguaià Víctor Hugo Mesa i el president Pablo Comas al capdavant), ha vist com el seu drama econòmic s'ha traslladat també al terreny esportiu, i és que el conjunt dirigit per José Luis Oltra fa vuit partits consecutius que no guanya i només ha estat capaç de sumar un punt dels últims 24 possibles (no guanya des de mitjan novembre del 2014). Per empitjorar la desgràcia, diumenge passat el Recre va entrar en zona de descens per primer cop aquest curs després de perdre contra el Barça B (3-1). “Evidentment que tot el que està passant afecta al terreny de joc. Hi hem de conviure dia a dia, però tampoc ha de ser excusa i hem de ser els jugadors els que tirem la situació endavant”, conclou Zamora, que encara s'està recuperant d'una greu lesió als lligaments encreuats. De moment, el davanter Joselu ja ha abandonat el club (ha fitxat pel Mallorca), i podrien seguir-lo més jugadors si els problemes continuen.

DE PRIMERA MÀ

La situació està arribant al límit, i evidentment que tot el que passa afecta el terreny esportiu
Juan Antonio Zamora
central del recreativo

BLOQUEJATS

8
partits
fa que el Recreativo no coneix la victòria, des de l'11 de novembre passat, quan va guanyar l'Albacete (4-1)

AGONIA

El deute total del Recreativo és d'uns 13 milions d'euros, 7,5 dels quals només amb Hisenda
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.