2a divisió A

Il·lusió polaritzada

A banda i banda. El Girona i el Llagostera arriben a la meitat de la lliga amb les possibilitats intactes d'assolir els seus objectius: els de Montilivi, estar entre els millors i els llagosterencs, salvar-se

Al final de la primera volta de la lliga, els dos conjunts gironins de segona A, el Girona i el Llagostera, continuen amb les il·lusions intactes per assolir els seus respectius objectius. Els de Montilivi, instal·lats a la part alta de la taula i els llagosterencs, cada cop més madurs i amb l'esperança d'aconseguir la permanència en la seva estrena en el futbol professional. La salvació a final de curs és també una aspiració compartida pels altres dos equips catalans de la categoria de plata, el Barça B i el Sabadell, que han arribat a l'equador del campionat situats a la zona perillosa de la classificació. Una taula liderada a hores d'ara per Las Palmas, que va disparat cap a un ascens a primera divisió que el curs passat se li va escapar in extremis.

Si els canaris han estat el conjunt més destacat en les primeres 21 jornades de lliga (a més del lideratge, els de Paco Herrera son el millor equip com a locals, empatats amb el Valladolid, i també els que més gols han marcat), en el terreny golejador han sobresortit jugadors de la talla de Rubén Castro (Betis) o Araujo (Las Palmas) que, amb el permís d'altres davanters com ara Borja Bastón (Saragossa) o David Rodríguez (Alcorcón), mantenen una interessant pugna pel pitxitxi. Pel que fa als canvis d'entrenador, només quatre, dos d'ells en banquetes catalanes (Lluís Carrillo va rellevar Santi Castillejo al Llagostera i Àlex Garcia va entrar al Sabadell en detriment de Miquel Olmo).

El Girona, com una fletxa

Dels quatre equips catalans, qui més bon paper ha fet fins ara és, sens dubte, el Girona, que ha igualat la seva millor primera volta des que transita per la segona divisió A (suma 38 punts, els mateixos que dues temporades enrere, quan era dirigit per Rubi). El conjunt gironí és quart, a només dos punts de les places d'ascens directe i a cinc del líder, i manté intactes totes les possibilitats de fer-la grossa a final de curs. El coixí de set punts sobre el setè classificat (el primer que no juga el play-off d'ascens) i els setze respecte del descens també son una gran notícia per al conjunt de Pablo Machín, que s'ha mostrat molt solvent lluny de Montilivi (els 21 punts sumats a fora el converteixen en el millor equip a domicili).

El Llagostera, madurant

En la seva primera temporada en la LFP, al Llagostera li ha costat adaptar-se a la nova categoria. Santi Castillejo va ser destituït en la novena jornada després d'una mala ratxa de resultats i va ser substituït pel trio de tècnics format per Lluís Carrillo, Oriol Alsina i Òscar Álvarez. Amb el canvi a la banqueta el Llagostera, de mica en mica, ha anat revertint la situació i arriba a la meitat de la lliga a punt de sortir del descens (té els mateixos punts que el Racing, primer equip salvat). La maduresa, tant col·lectiva com individual, sumada als nous reforços del mercat d'hivern (de moment, Arturo i Samu de los Reyes), donen esperança al conjunt de la Costa-Brava, que en l'última jornada va obtenir una victòria de mèrit contra el Valladolid.

Al Barça B, massa dubtes

El filial blaugrana no està tenint una temporada fàcil. El conjunt dirigit per Eusebio Sacristán, com cada any molt renovat i d'una extrema joventut, ha anat de més a menys i s'ha mostrat molt irregular al llarg del curs. Els blaugrana han patit sobretot defensivament, com demostra el fet que són l'equip més golejat de la categoria amb 37 gols en contra (empatats amb l'Albacete), i només una victòria en l'última jornada contra el Recreativo que va tallar una mala ratxa de quatre derrotes consecutives va evitar que el Barça B acabés la primera volta de lliga en posicions de descens.

El Sabadell, condicionat

Després d'un inici de curs molt dolent (un punt dels primers dotze), el Sabadell va continuar sense trobar la consistència necessària. Ni el canvi a la banqueta va provocar cap gran reacció en el conjunt arlequinat, que també ha estat molt perjudicat per les baixes de jugadors importants com Tamudo, Juanjo i Longás. La tornada a escena d'aquests futbolistes i els reforços del mercat d'hivern podrien ser la solució perquè el Sabadell, penúltim i a dos punts de la salvació, es reactivi.

GIRONA

Els de Machín han igualat la millor primera volta del club des que transita per 2a A

LLAGOSTERA

Els blaugrana, cada cop més madurs, han fet un pas endavant les últimes setmanes
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)