Sabadell

Per quedar-se a casa

Sabadell. Els arlequinats llancen la tovallola en el 38', quan, amb 2-0 en contra, Nauzet és expulsat. En el segon temps, el Betis no va voler fer sang i els vallesans van conservar la dignitat

SABADELL0


BETIS2


Una derrota entrava dins del que es podia esperar al Benito Villamarín. L'únic que no volia ningú és que aquesta pogués tenir repercussió en partits futurs, sobretot amb vista al que jugarà la setmana que ve a la Nova Creu Alta contra el Barça B. Els arlequinats buscaven evitar la golejada perquè no els afectés moralment i ho van fer gràcies a un segon temps en què el Betis, clarament, va guardar la roba. Això sí, no va poder evitar greuges per al proper matx, ja que el porter Nauzet va ser expulsat. El penúltim classificat col·lecciona desgràcies i ahir el millor, pel que va servir el matx, hauria estat quedar-se a casa.

Àlex Garcia va fer pocs canvis en l'onze i no se la va voler jugar provant amb Juanjo, acabat de recuperar, i Aníbal, acabat d'arribar. Tots dos van començar a la banqueta i l'equip va formar un 4-3-3 per explotar les bandes i per estar junt quan no tingués la pilota. La premissa, en teoria, era que el rival no explotés el seu inici de partit per esgotar-lo amb presses i urgències. Però de seguida Ceballos, assistit per Rubén Castro, va colpejar després d'una pèrdua desgraciada i amb possible falta d'Hidalgo que va acabar a la xarxa i amb Nauzet afusellat.

La millor ocasió

El partit estava sorprenentment obert i el Betis, amb una capacitat ofensiva espectacular, tenia cert desordre al darrere, que permetia als vallesans tocar amb comoditat a camp contrari. De fet, el Sabadell va gaudir de la millor oportunitat del partit poc després d'encaixar, quan Benja va pentinar una pilota cap a Collantes, que, en carrera i amb molt avantatge, va xutar fora. El Betis mantenia les línies molt separades, deixant despenjats quatre jugadors en atac, però això era una arma de doble tall. Quan els arlequinats tenien la pilota, es trobaven bé; quan la perdien, els locals colpejaven molt fort. El conjunt de Mel, mitjançant Rubén Castro i també Cejudo, buscava l'esquena de Cristian, i per aquí va venir la jugada que va marcar el partit. Nauzet fer una entrada amb tot a Cejudo i Eiriz Mata el va expulsar en considerar que havia estat massa dura. El jugador local, de fet, va marxar lesionat.

Els arlequinats, doncs, tenien un home menys i dos gols en contra, perquè cinc minuts abans de l'expulsió Jorge Molina havia rematat a gol des de dins l'àrea petita, davant la passivitat defensiva, una centrada de Molinero des de la banda dreta del seu atac.

A sobreviure

En el 36', doncs, el partit es va acabar. El Sabadell es va desarmar deixant a la banqueta Hidalgo en el descans i, després, Collantes, dos homes amb molts minuts a les cames. Hi havia una espècie de treva acordada, perquè el Betis en el segon temps clarament no va voler fer sang. De Navas va haver de treure tres pilotes (un autogol d'Espasandín, 56'; un xut de Rubén Castro, 62'; i un altre de Molinero, 71'), però res més. En part, també, perquè els arlequinats es van parapetar al darrere evitant la golejada que els ferís en l'ànima.

Per l'únic que va servir el segon temps va ser per insuflar d'optimisme la parròquia arlequinada, ja que l'entrada de Juanjo va ser aire fresc per al joc del Sabadell. El de l'Hospitalet va començar a dirigir, a trencar el joc del rival i a servir els seus companys amb molt de criteri, i a fer que l'equip acabés a camp contrari. Fins i tot, Agus (88') hauria pogut escurçar distàncies en un xut des de dins de l'àrea que va aturar Adán.

22 equips
sense propera
BETIS: Adán; Molinero, Bruno, Figueras, Varela; Cejudo (Lolo Reyes, 38'), Xavi Torres (Portillo, 54'), Dani Ceballos, Pacheco; Jorge Molina (Renella, 72') i Rubén Castro. SABADELL: Nauzet, Cristian Garcia, Kiko Olivas, Carlos Hernández, Espasandín; Yeray, Eguaras, Hidalgo (Agus, 46'); Collantes (Juanjo, 74'), Benja i Marcos (De Navas, 38'). GOLS: 1-0 (9') Ceballos. 2-0 (31') Jorge Molina. ÀRBITRE: Eiriz Mata. T.G.: Al local Cejudo. T.V.: Al visitant Nauzet (36') per vermella directa. PÚBLIC: 31.621 espectadors al Benito Villamarín.
Com que hem vist el partit guanyat, hem abaixat la intensitat. És humà i comprensible
Pepe Mel
entrenador del betis
A partir del 38' el partit ja s'ha acabat, i ens hem centrat més en el proper contra el Barça
Àlex Garcia
entrenador del sabadell
Paguem com sempre els errors puntuals. L'expulsió ens ha perjudicat moltíssim
Víctor Espasandín
defensa del sabadell

El Sabadell, a la recerca del quart reforç

El conjunt arlequinat ha d'afrontar ara una part decisiva del campionat amb moltes urgències per culpa de la classificació. Per això, la direcció esportiva vol fer tot el possible per reforçar l'equip. “Tenim ara mateix tres centrals a la plantilla i dos a disposició de l'entrenador, perquè Crespí està lesionat. Estem mirant la possibilitat d'un central que, això sí, hauria de venir a cost zero”, va explicar José Antonio Gordillo, director esportiu, després del partit. L'opció que està més a prop és la de David Costas, un jove central del Celta. “És un jugador interessant, és internacional sub-21 i estem mirant aquesta possibilitat”, va confirmar el vicepresident primer, Ignasi Lúquez.

D'altra banda, Gordillo també va confirmar que s'han apropat les postures amb l'Espanyol per Carlos Clerc: “Confio que en un parell o tres de dies, el jugador ja pugui entrenar amb nosaltres”, va dir. “Ara les diferències entre l'Espanyol i nosaltres són molt minses.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)