2a divisió A

Aigua i més desert

El Barça B esvaeix els dubtes sortint del perill en un partit sòlid i seriós dels d'Eusebio

El Sabadell s'ofega per culpa de les facilitats defensives i del penal i expulsió de Cristian García (1-1, minut 35)

El Barça B necessitava un partit com el d'ahir, d'aquells que fan madurar i marquen l'avenir de la temporada, fugint del descens. El conjunt d'Eusebio no en feia prou guanyant sinó que havia de convèncer contra el cuer i ho va fer golejant-lo. El Sabadell va intentar ser al més valent possible però va acabar donant moltes facilitats per falta de coordinació defensiva. I així, i amb una expulsió pel mig, va ser inferior a casa contra un rival directe. El Barça s'escapa dels llocs en vermell de la taula i hi deixa enfonsats, encara més, els arlequinats. Eusebio li passa la patata calenta a Àlex Garcia, que des que ha arribat només ha aconseguit una victòria en nou partits.

El tècnic de La Seca va sorprendre tothom no pel fet de deixar Adama a la banqueta, cosa que de tant en tant és habitual, sinó pel canvi de porter. José Aurelio Suárez no havia disputat ni un minut a la lliga però el dia de l'ultimàtum, el tècnic va decidir alinear-lo en comptes d'Ortolà. D'altra banda, Garcia va sortir amb tot: un 4-3-3 amb Benja, Aníbal i Juanjo. La sorpresa va ser Yeray de central en el lloc de Carlos Hernández. La falta d'experiència del jugador de Badia va resultar fatal per al seu equip. Entre tant jugador nou, els arlequinats van notar cert desordre en la pressió, ja que el tècnic local va apostar per avançar la defensa i el Barça va tenir espais a la creació per fer mal.

El partit va quedar vist per a sentència en finalitzar el primer temps. La renda del Barça ja era molt gran (1-3) perquè el Sabadell, amb un home menys, hi pogués fer res. En un inici de tanta empenta i fins i tot temeritat, el filial va dominar en un intercanvi de cops constant malgrat que els vallesans van tenir la primera ocasió de Benja amb un xut alt (30'). De seguida, Munir va tenir una gran ocasió en una pilota en profunditat que en l'un contra un De Navas va desviar al travesser. A la següent, però, l'atacant –que ha donat tant aire al conjunt blaugrana des de la seva arribada– no va perdonar. Grimaldo es va trobar sense pressió a l'esquerra i va fer una passada genial al jugador d'El Escorial, que no va perdonar.

El punt d'inflexió

Els locals van reaccionar amb un parell d'ocasions d'Eguaras i Hidalgo, però el Barça B tenia cert control del partit. I no el va perdre tot i el gol d'Aníbal, en la jugada predilecta del davanter: centrada de Collantes sense mirar i al segon pal esperava el davanter cedit pel Cruz Azul per marcar. I amb l'empat, el Barça B podria veure certs fantasmes però se'ls va espolsar un minut després marcant un penal amb expulsió inclosa del local Cristian. L'acció, de nou, va arribar de la comoditat que tenia el mig del camp del Barça per fer passades en profunditat a l'esquena de la defensa arlequinada. Sandro va convertir l'inici de l'estocada al Sabadell.

I amb onze contra deu, i com li va passar a Sevilla contra el Betis, el partit dels arlequinats es va acabar. De seguida, a més, Halilovic va fer la sentència abans del descans quan l'equip rival estava mort. El Barça aprofitava millor que ningú tots els espais i la seva dinàmica guanyadora en l'enfrontament.

A la segona part no va haver-hi història. Collantes hauria pogut canviar el signe del matx quan pocs segons després de començar la represa, va fallar el 2-3 en un un contra un davant Suárez (46'). El Barça continuava a la seva, fent contraatacs perillosos i galopades dels seus jugadors amb més habilitat. Dongou, a passada del generós Halilovic, que va córrer 20 metres amb la pilota cosida als peus, va fer el quart i el partit a poc a poc es va anar esfondrant. Per part local, Aníbal va fer anar de corcoll els centrals rivals però era predicar en el desert. El Barça B ahir va trobar aigua a la Creu Alta i el Sabadell, jornada a jornada, va morint de set.

Dirigents blaugrana a l'estadi

Eusebio ahir es va treure tots els dubtes de sobre –celebracions ostensibles en els gols– per aquells que dubtaven de la seva continuïtat al capdavant de l'equip. Ho va fer davant els ulls dels directors del futbol base: Jordi Roura i Aureli Altimira. A la llotja, a banda de l'exentrenador del Sabadell Lluís Carreras, també hi havia el segon entrenador de Luis Enrique: Juan Carlos Unzué. L'expedició blaugrana la van completar Joan Vilà i Pere Gratacòs.