Sabadell

Txus, fes-los lluitar

Sabadell. El tècnic interí té el repte de recuperar el to competitiu del seu equip contra un rival dur, encaparrat en l'estratègia i en la segona jugada

La bogeria feta setmana a Sabadell culmina amb el partit d'avui a Los Pajaritos. En set dies els arlequinats han perdut dos enfrontaments (un de transcendental contra el Barça B i un altre ridiculitzats per un rival de tercera divisió) i un entrenador, per dimissió. Enmig d'aquest còctel, han de jugar a casa d'un dels rivals que li van pitjor de tota la competició: el Numància és un equip que abusa de l'estratègia i de la segona jugada, en què els vallesans són especialment dèbils. I a sobre és a domicili, on, sigui on sigui, només veuen desert. El de demà serà de gel, perquè es preveuen a Sòria temperatures mínimes de -8ºC i Los Pajaritos estarà mig gelat. El Sabadell necessita una victòria urgentment però primer ha de recuperar la dignitat competint. Ho farà amb el tècnic interí Txus Serrano a la banqueta, en un repte personal majúscul.

Les estadístiques del rival no són especialment brillants. Fa set partits que no guanyen (sis empats i una derrota) i a casa aquest curs no estan especialment fins (dues victòries). Però quant al joc, és un rival que va molt malament al Sabadell quan s'hi enfronta (0-3 a la primera volta). Pel seu to defensiu, sempre elevat, i perquè colpeja en l'estratègia i en la segona jugada. “Si no competim al seu nivell ho passarem molt malament”, explicava divendres Txus Serrano, conscient del tarannà del seu equip, dèbil en l'ànima: “Hem de minimitzar els errors que ens han condemnat, sobretot en els inicis de jugada”, va dir l'entrenador.

Tampoc no hi serà Benja

L'equip va viatjar ahir cap a Sòria i ho va fer amb els 18 disponibles. Benja va caure de la llista per una sobrecàrrega als isquiotibials i s'uneix a set baixes més: Cristian, Eguaras i Yeray, per sanció; Nauzet, per diferents lesions al colze (tornarà dilluns); Forgas, que arrossega una lesió al turmell, i Longás i Tamudo, pels seus mals habituals. Hervás tampoc no viatja perquè no té el ritme dels seus companys, tot i que ja s'ha recuperat de la seva lesió. D'aquesta manera tornen a la llista Espasandín, Juanto i Lucas Porcar, així com Gato i Crespí, ja rehabilitats. L'alacantí pot ser titular; el de sa Pobla no ho serà.

Amb totes aquestes dificultats, Txus Serrano formarà un onze molt tapat pel joc de segona jugada rival. El dibuix canviarà a un 4-2-3-1, armat amb un doble pivot amb Juanjo i Hidalgo. “També intentarem jugar a futbol perquè és el nostre estil però hem d'evitar les errades. Així que ens complicarem molt poc”, explicava Serrano.

El Numància arriba encaparrat a aconseguir una victòria que l'allunyi dels fantasmes. “És un moment molt important perquè venim de jugar contra el Betis i per aquest partit tothom es motiva. Però jo els he dit als meus jugadors que és més important el del Sabadell que el del Betis”, va explicar l'entrenador numantí, Juan Antonio Anquela, que té set jugadors apercebuts de sanció per targetes però amb el dubte de Regalón en l'eix de la defensa.

LES REACCIONS

Necessitem una victòria com sigui perquè ja fa massa que no guanyem un partit
Juan Antonio Anquela
entrenador del numància
Si no competim al mateix nivell que el Numància, ho passarem molt malament
Txus Serrano
entrenador del sabadell

Volen jugar, però amb garanties

Durant la setmana s'ha especulat amb el risc de suspensió de dos partits pel temps: l'Alavés-Osasuna i el Numància-Sabadell. Pel que fa al primer, programat per ahir a les 18 h, es va cancel·lar perquè el terreny de joc estava gelat. I pel que fa al segon, els operaris van treballar durant el divendres a Los Pajaritos per treure la neu i evitar que el camp es gelés. “Volem jugar, però amb les garanties necessàries”, va assenyalar Anquela pel que fa a la perillositat de jugar en un camp en aquestes condicions. Pel partit d'avui s'esperen mínimes de -8 graus i màximes de -1 grau a Sòria, amb la qual cosa no hi haurà cap decisió fins a l'hora de partit. El Sabadell, aquest curs, ja va ajornar un xoc pel temps.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)