Sabadell

Mandiá, per insistència

Sabadell. El tècnic ja va estar a prop de signar amb el curs passat amb l'acomiadament de Salamero. Avui, si no hi ha cap contratemps, el seu fitxatge serà oficial

Juan Carlos Mandiá s'ha assegut cinc vegades a la banqueta de la Nova Creu Alta, on sorprenentment ha obtingut un percentatge força alt de victòries (un 60%) a favor seu. Sempre com a visitant, el tècnic va tenir la temporada passada l'oportunitat de fer-ho com a local a partir de l'acomiadament de Javi Salamero i de l'entrada de José Antonio Gordillo com a director esportiu. En aquell moment, Miquel Olmo era només l'entrenador interí però els resultats van perllongar l'estada del terrassenc a la banqueta i van deixar Mandiá a l'atur. Seria per poc temps, ja que dues setmanes després va fitxar per l'Alavés i abans de ser acomiadat en la jornada 31 va tenir temps de derrotar els arlequinats per 0-4 (hat-trick de Viguera) a l'estadi.

Així, l'arribada de Juan Carlos Mandiá a la Nova Creu Alta (Sakamoto ha de donar el vistiplau avui al matí) es produeix en la segona temptativa que ha provat el Sabadell en dues temporades. Si no hi ha cap sorpresa d'última hora, avui dirigirà el seu primer entrenament i ho farà comptant amb el cos tècnic que hi ha a l'entitat (Txus Serrano de segon, Miguel Ángel Álvarez amb els porters i Jordi Abella com a preparador físic). Una condició indispensable perquè el Sabadell ha considerat no portar cap entrenador amb auxiliars. Gordillo, consensuat amb la resta del consell d'administració, ha escollit el tècnic de Lugo pel coneixement que té de la categoria atenent que ha dirigit a segona A en les últimes quatre temporades. Sempre de perfil baix i batallant en equips que han perseguit la permanència, Mandiá és un tècnic força camaleònic pel que fa a l'estil tot i que el seu Alavés el curs passat era un equip avesat a defensar-se i sortir al contraatac.

Dues negatives

Mandiá arriba amb 148 partits dirigits a segona A –és en el top 100 històric d'entrenadors amb més partits– i el seu perfil compleix amb el que busca el club. Tot i això, el gallec no va ser l'únic entrenador contactat pel Sabadell des de dies abans de la dimissió d'Àlex Garcia, quan planava un ultimàtum sobre el tècnic cornellanenc. L'opció de Lluís Carreras va caure a finals de la setmana passada per les pretensions del de Sant Pol de Mar, que volia portar els seus ajudants (Tito Bonano i Sergio Dorado d'auxiliars) tal com va avançar aquest diari ahir. Abans del no de Carreras, hi havia una altra opció, descartada la setmana passada: Raül Agné. L'ex del Girona agradava pel seu caràcter, perquè no portava ajudants i per la seva experiència, però va signar a finals de la setmana passada amb el Tenerife, que es va avançar.

Juan Carlos Mandiá
Alfoz (Lugo), 17-01-67 (48 anys) Entrenador
COM A JUGADOR
Format al Madrid, va disputar set temporades a primera (Madrid, Espanyol, Celta i Logroñés), set a segona A (Castella, Celta, Toledo i Còrdova) i una a segona B (Còrdova). Va començar jugant en la 84-85 i va acabar a la 99-00.
TRAJECTÒRIA COM A TÈCNIC
02/03
Logroñés (2a B)
32 p.
04/05
Hércules (2a B)
23 p. i ascens
05/06
Hércules (2a B)
24 p.
07/08
Madrid B (2a B)
38 p.
08/09
Hércules (2a A)
42 p.
09/10
Racing (1a)
10 p.
10/11
Tenerife (2a A)
15 p. i descens
11/12
Hércules (2a A)
42 p.
12/13
Hércules (2a A)
10 p.
13/14
Alavés (2a A)
15 p.

Mandiá: “Veig molts partits per no perdre el contacte”

“Estic veient molts partits de la categoria per no perdre mai el contacte, i així, esperant una oportunitat.” Juan Carlos Mandiá reconeixia el mes passat que no s'havia desconnectat de l'actualitat de la segona divisió en declaracions a aquest diari amb motiu del reportatge Mites d'argent sobre Antonio Hidalgo i Nino (publicat el 9 de gener).

El gallec va coincidir amb l'actual capità del conjunt arlequinat en la temporada 2010/11, en què va entrenar el Tenerife durant quinze partits sense poder evitar el descens i és l'únic futbolista de la plantilla arlequinada a qui Mandiá ha tingut a les seves ordres. “Visc a Madrid però intento veure molts enfrontaments pel que pugui passar”, afegia l'entrenador ex del Madrid (es va formar a la pedrera del conjunt blanc com a jugador) i que diumenge passat va ser a Los Pajaritos. L'entrenador va veure in situ la desfeta arlequinada contra el Numància (3-0). Avui al matí el club hauria d'anunciar l'arribada oficialment.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.