Sabadell

Sabadell

Consells des del Japó

Ranko Popovic, entrenador del Saragossa, i Sotan Tanabe van coincidir fa dos cursos en el Tòquio FC i diumenge es van retrobar a la Creu Alta

El serbi va recomanar el mitjapunta quan el Sabadell va preguntar per ell o per Kawano, també del conjunt nipó

Sotan Tanabe deu a molta gent la seva estada al futbol europeu. Des de Keisuke Sakamoto fins al director esportiu d'aleshores al Sabadell, Xavi Roca, passant pel reguitzell d'entrenadors i intermediaris que han col·laborat en la cessió, que ja fa dos anys que dura. Però hi ha una persona clau en aquest procés, l'entrenador del Saragossa, Ranko Popovic. El serbi era l'entrenador del Tòquio FC fa dos anys, el club d'origen de Sotan, i va recomanar al cos tècnic arlequinat que fos ell, i no Hiroki Kawano, el jugador escollit per emprendre l'aventura.

Pocs segons abans que comencés el Sabadell-Saragossa de diumenge, la Nova Creu Alta va ser testimoni de la sentida abraçada que es van fer Sotan i Popovic. “Li he preguntat si s'havia motivat per al partit d'avui [per diumenge] perquè hi era jo. Realment ha fet un gran enfrontament”, va elogiar Popovic en acabar el matx en un castellà forjat en els seus dos anys com a central de l'Almeria (16 partits entre la 95-97 a primera divisió). “Me n'alegro que tot li vagi molt bé, és un gran jugador”, va explicar.

Clau en la cessió a Sabadell

El Sabadell s'havia estat mirant dos joves jugadors del Tòquio FC per portar-los cedits, a petició expressa del màxim accionista, Keisuke Sakamoto, que volia algun jugador nipó a la plantilla. “Eren ell o Hiroki Kawano, però quan va venir el director esportiu jo els vaig explicar que era millor Sotan. Si aprengués alguna cosa d'ordre tàctic i millorés la seva competitivitat arribaria a ser molt útil tant per a Europa com per al Japó”, va explicar ahir el tècnic sobre el seu paper en la cessió cap a Sabadell.

Tant Sotan com Kawano es van entrenar uns dies a prova a les ordres de Lluís Carreras fins que el Sabadell va oficialitzar la cessió del primer l'estiu del 2013. Aleshores Sotan, amb Salamero a la banqueta, va començar a tenir protagonisme, fins a arribar als 29 partits la temporada passada (quatre gols). El seu rendiment, però, no va ser gaire bo i s'esperava que aquesta temporada fes el gran salt. Després d'una gran pretemporada en què s'especulava fins i tot amb una possible venda a un equip gran, va tornar a la discontinuïtat en l'onze inicial sense acabar de mostrar un bon nivell per a la categoria, malgrat que en els dos últims xocs ha encadenat dues titularitats. “És com un nen amb una pilota. Es diverteix de la mateixa manera, està gaudint molt de l'experiència”, afirmava l'entrenador del Saragossa, que també va entrenar el Cerezo Osaka japonès abans d'aterrar fa quatre mesos a La Romareda.

En taxis
En el partit de diumenge, els jugadors i tot l'‘staff' del Saragossa van haver d'anar de l'hotel a la Nova Creu Alta en taxis. L'autocar de l'equip no s'engegava i no va poder conduir l'equip a l'estadi, que, això sí, va tornar en autocar perquè van poder arreglar els problemes mecànics.
49
partits
ha disputat Sotan en la temporada i mitja que fa que és al Sabadell.
5
gols
amb la samarreta arlequinada.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)