Sabadell

Trencant el paradigma

Sabadell. Juan Carlos Mandiá, tècnic format a les categories inferiors del Madrid, contrasta amb el perfil marcadament blaugrana que ha tingut fins ara la banqueta arlequinada

En les quatre temporades que fa que el Sabadell és al futbol professional sempre ha mantingut un estil prou recognoscible. Gràcies als èxits que van donar l'entrenador Lluís Carreras (ex-Barça) i el director esportiu Xavi Roca (ex-Barça), el club va anar cap al futbol d'atac. Però amb l'entrada de Mandiá tot això ha quedat en no res. I la primera mostra va ser diumenge passat contra el Saragossa (0-0). L'equip va utilitzar pocs homes en l'atac i l'entrenador va treure un onze per tapar les carències al darrere.

Genís Garcia i Jordi Besonias van ser els encarregats esportius que van dissenyar el projecte previ a l'ascens. Tots dos van portar Carreras a la banqueta i Xavi Roca a la direcció esportiva. “A causa de la nostra economia no teníem la urgència de pujar, però volíem canviar el que s'havia vist fins aleshores a la Nova Creu Alta”, assenyala Genís, que havia apostat anys anteriors per Ramon Moya, tècnic pragmàtic: “En aquell moment [descens a tercera] necessitàvem algú que conegués la categoria i d'un estil que es pogués adaptar als rivals, sovint defensius.”

L'era Carreras

I quan va arribar Carreras, l'equip va jugar a l'atac. “Volíem formar un projecte a mitjà termini i que l'ascens acabés sent una conseqüència de la feina feta durant temps. Jugant bé i amb una mica de sort vam acabar pujant”, explica el germà mitjà dels Garcia Junyent. Entre tots plegats van construir un equip que no jugava una altra cosa que el 4-3-3, amb homes ofensius.

En la categoria de plata, aquesta idiosincràsia es va mantenir amb matisos fins i tot amb Salamero i Olmo, dos tècnics que no han tingut mai res a veure amb el Barça, però que van intentar treure profit d'una plantilla feta per Xavi Roca. I el fitxatge d'Àlex Garcia, també va anar en aquest sentit. Però ara tot això, ha canviat. El Sabadell ha aparcat l'estil i s'ha entregat a la pressa per la permanència: “Jo entenc ara que hi ha una urgència que vulguin assegurar. També és veritat que res et garanteix bons resultats, però hi ha moltes maneres d'entendre el futbol, i no n'hi ha cap que sigui millor que l'altre”, sentencia Genís.

QUATRE ANYS

Amb l'arribada de Mandiá, el Sabadell ha trencat amb un estil molt marcat

INICIS

Carreras i Xavi Roca van dissenyar un futbol que els va dur a l'ascens

FUTBOL D'ATAC

Salamero, Olmo i Àlex Garcia, amb matisos, van respectar aquesta manera de jugar
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)