Sabadell

Toca confirmar-se

Sabadell. L'equip arlequinat visita El Toralín disposat a afermar la millora mostrada en el debut de Mandiá, però aquest cop aconseguint una victòria

Diumenge passat, amb Juan Carlos Mandiá a la banqueta per primer cop, el Sabadell va mostrar una imatge d'equip rigorós que li feia falta. El conjunt arlequinat, que acumulava setmanes instal·lat en l'apatia de la derrota, va ser un bloc sòlid i ordenat, i va aconseguir un treballat empat a zero contra el Saragossa. El primer pas està fet. Per avançar, però, toca moure l'altra cama; i avui és el dia. Els vallesans, que continuen a la cua i amb moltes urgències, saben que s'han de moure sumant de tres en tres. Aquest és el ritme que s'ha de seguir i l'objectiu en la visita a El Toralín és iniciar la marxa.

El tècnic arlequinat, ambiciós en el missatge que transmet, té molt clar que cal fer un exercici d'abstracció i oblidar-se de la tendència que arrossega l'equip lluny de la Nova Creu Alta. El tòpic que diu que les estadístiques són per trencar-les, pren força, i avui és un bon dia per començar a revertir la tendència, després que l'equip hagi sumat només 1 dels últims 24 punts a camp contrari. Els números fan feredat i més val no pensar-hi. A l'altre costat de la balança hi ha el neguit que hi comença a haver al Bierzo, ja que la Ponfe, acostumada a aconseguir bons resultats a El Toralín, no ha guanyat cap dels tres partits que hi ha disputat el 2015: ha empatat un matx i ha perdut els dos darrers. Mandiá ho té clar. “No em val ni la nostra mala ratxa a domicili ni les darreres dues derrotes del rival com a local, ja que aquests dos partits van ser igualats”, va exposar el gallec, que hi va afegir: “Només em val saber que juguem contra un
bon rival, que disposa de molt bons arguments a casa seva.”

Amb bones intencions

El tècnic del Sabadell va deixar molt clar en la prèvia al partit que ser excessivament conservador no era cap bona idea. Ell ha fet el desplaçament a Castella i Lléo amb bones intencions. Cal buscar les pessigolles al rival. Això significa que cal partir de la tasca que va fer la seva rereguarda contra el Saragossa, però anant una miqueta més enllà. “Ens hem de buidar defensivament, però això només és una part del joc”, va desgranar Mandiá, que va afegir: “No vull estar a mercè del Ponferradina, ja veurem què és el que ens procura el partit, però en tot cas vull que la defensa del rival sàpiga que anem a atacar.”

Si en un aspecte es va reforçar el Sabadell en el mercat d'hivern, aquest és la línia ofensiva. Amb Aníbal sobre la gespa –i també Benja, tot i que darrerament no ha tingut tant protagonisme– l'equip disposa de més recursos per fer mal a les defenses rivals. Mandiá, de fet, confia molt en els atributs dels seus atacants. “Som un equip que té habilitat, velocitat i capacitat de rematada”, va dir l'entrenador arlequinat, que partint d'aquesta premissa redunda en el missatge que cal buscar la porteria del Ponferradina: “Hem de posar els nostres jugadors ofensius el màxim nombre de cops possible en situació d'atacar la defensa rival”.

LA PRÈVIA

Ens hem de buidar defensivament, però això només és una part del joc. No vull estar a mercè del Ponferradina, també hem d'atacar
Les ratxes no em valen, només em val saber que juguem contra un rival que té bons arguments
Juan Carlos Mandiá
TÈCNIC del sabadell
Hem perdut dos partits a casa i el duel és tan important per a nosaltres com per al Sabadell
Manolo Díaz
TÈCNIC DEl PONFERRADINA

Collantes, amb molts números de jugar

Juan Carlos Mandiá diu que és un tècnic a qui un bon resultat en el duel anterior no li influeix a l'hora de fer canvis en l'onze. Això sí, no va acabar d'aclarir si el Sabadell d'avui s'assemblarà al que va jugar contra el Saragossa, tot i que és molt provable que no faci gaires retocs. El principal dubte era la disponibilitat de Juan Collantes, que va acabar l'entrenament de divendres abans d'hora per unes molèsties. Si no hi ha contratemps, però, l'extrem podrà jugar avui a El Toralín, ja que està preparat per fer-ho.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)