Sabadell

Comparable al Sabadell de les pitjors èpoques

2a divisió A. El conjunt arlequinat encadena cinc setmanes a la cua de la classificació. En els últims anys només ha acumulat tantes jornades al pou en les temporades en què ha baixat a tercera divisió (2006 i 1993)

Els registres del Sabadell no conviden a l'optimisme malgrat que queden força jornades perquè acabi el campionat. Els arlequinats ja encadenen cinc jornades consecutives a la cua de la taula i, tot que té la permanència relativament a prop, veure's tant temps tan a baix els està afectant la moral. Lògicament, perquè el Sabadell mai havia estat tantes jornades (5) cuer des de la temporada 1993 a segona A. Allà hi va caure doblement: descens esportiu a segona B i administratiu a tercera.

En aquella temporada, els arlequinats (un equip fet a cop de talonari amb velles glòries com ara N'Kono) van ser cuers durant set jornades i consecutivament les sis últimes. Temps després, la temporada 2005/06, la que va suposar un altre descens a tercera des de segona B, l'equip va estar durant quatre jornades a la cua.

Factor psicològic

En els darrers tres cursos, el Sabadell, no va trepitjar en cap moment la cua de la classificació. Amb un grup de jugadors prou similars, a l'equip l'està afectant més del compte el fet de quedar-s'hi durant cinc jornades. “No és fàcil, perquè quan ets últim es nota en l'ambient. És molt difícil conviure-hi”, explica Carlos Hernández: “Però a la vegada som professionals, i ens hi hem de sobreposar. Ara cal treballar perquè això sigui provisional i, a poc a poc, agafar la il·lusió i anar cap amunt”, explicava el central.

La derrota contra la Ponferradina diumenge passat va ser un altre cop per a l'equip, ja que no va tenir cap tipus de possibilitat de competir en l'enfrontament a El Toralín.

Els beneficis de no quedar en última posició

Encara que no pugui eludir el descens, el Sabadell faria bé d'intentar evitar l'última posició pels descensos administratius que hi poden haver de cara a la temporada que ve. El Mirandés, sense anar més lluny, va sortir beneficiat de la baixada administrativa que es va produir contra el Múrcia i enguany, tot i formar un equip per a segona B, està competint prou bé en la categoria. Hi ha diversos equips que conviuen amb aquest risc, com ara l'Albacete, que ha demanat la seva liquidació voluntària, i el Recreativo, que fa jornades que no paga els jugadors.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.