Sabadell

Sense alternativa

Sabadell. La victòria és un imperatiu per als vallesans, que si no guanyen ja es poden anar acomiadant de la categoria de plata i el futbol professional

Com un funambulista temerari, el Sabadell s'ha tret l'arnès i qualsevol mesura de seguretat mentre camina per un fil finíssim. El precipici és molt alt pels grans problemes econòmics així que més val no mirar cap avall per molt que de vegades sigui inevitable. La viabilitat del club recau, doncs, en els jugadors, que fins ara no han mostrat cap mena de garantia. Tot al contrari, així que millor no mirar cap enrere tampoc per molt que de vegades sigui inevitable. L'Alavés visita avui la Nova Creu Alta i el conjunt de Manu Lanza els pot donar l'empenta mortal. Als arlequinats només els serveix la victòria.

La situació és molt perillosa per al Sabadell perquè cada partit que no guanya –ja en fa vuit de l'últim contra el Recre– l'apropa cada cop més al descens. I pitjor seria despenjar-se i passar-se un terç de la competició deambulant com una ànima en pena per la categoria, un mal irreparable per als aficionats. Per tot plegat, sobretot per amor propi, els arlequinats necessiten avui la victòria. No val ni l'empat. Guanyar per insuflar optimisme i per retallar distàncies.

Més baixes

En aquesta jornada, Mandiá tampoc se salva de les baixes i en tindrà dues de cabdals: Crespí, per als propers tres partits, i Juanjo no van entrar en la convocatòria. Per això, el tècnic ha cridat Eguaras per primera vegada. “Tenim l'oportunitat de jugar un gran partit. Al nostre voltant hi haurà els dubtes que sigui, però el més important és que demà [avui] ho hem de donar tot”, explicava el tècnic, que no va voler donar gaires pistes sobre l'onze que farà jugar: “En aquest punt de la temporada ja ha jugat tothom. Ara he d'escollir els que crec que estiguin més concentrats i els que m'hagin transmès durant la setmana que tenen gana”, explicava.

Amb tot, el tècnic va provar ahir amb un 4-1-4-1 amb Yeray, Hervás i Hidalgo en un mig del camp de contenció. Jugarà Collantes, ja sense molèsties musculars.

El rival

L'Alavés també arriba a la Nova Creu Alta amb diverses baixes, però la moral és totalment diferent. El seu últim resultat va ser una victòria per golejada (4-0 al Saragossa) amb una aposta molt més decidida per la connexió entre els homes amb més qualitat, com Lanzarote, que es va estrenar com a golejador la setmana passada. “És un equip que et pren la pilota i ataca ràpid. Totes les transicions ofensives les fa molt bé. És el seu punt fort”, va explicar Juan Carlos Mandiá, que es retrobarà amb Alberto López, que va ser el seu segon, l'any passat precisament a Mendizorrotza.

De fet, l'últim precedent entre els dos equips a la Creu Alta va ser un 0-4 amb Mandiá a la banqueta de l'Alavés i un hat-trick de Borja Viguera. “Venim d'un bon resultat i pot semblar que, jugant contra el cuer, els tres punts seran segurs. Però el Sabadell té un molt bon equip i ens ho posarà molt difícil”, explica el tècnic basc.

LA PRÈVIA

Tenim l'oportunitat de jugar un bon partit. Hem de donar el cent per cent; no val res més
Juan Carlos Mandiá
entrenador del sabadell
Puc semblar massa cautelós, però el Sabadell és un bon equip i ens ho posarà molt difícil
Alberto López
entrenador de l'alavés

El Sabadell incorpora un psicòleg

El Sabadell va anunciar ahir la contractació d'un nou membre del cos tècnic. José Carrascosa és el nou psicòleg de l'equip des d'ahir i ocupa un lloc vacant des que Lorena Cos va ser acomiadada. En aquest període de tres mesos i mig, ja que Cos va ser acomiadada juntament amb Miquel Olmo, ningú ha ocupat aquest càrrec. “Em sembla que és un missatge del club que ningú es rendirà. Farem els possibles per redreçar la situació i ho intentarem amb esforç”, explicava Juan Carlos Mandiá ahir.

Carrascosa té un ampli currículum com a psicòleg esportiu, ja que va treballar al Sevilla, al València, al Rayo, al Llevant i al Màlaga. A Catalunya també va estar al Nàstic de Tarragona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)