Sabadell

El joc del menys dolent

Sabadell. Els arlequinats salven un ‘match ball' al límit gràcies a un xut de falta de Collantes que Manu Fernández s'empassa. L'equip va trobar aire quan havia perdut la fe en rebre l'empat

alavés1

sabadell2

Jugar en l'últim vagó de la segona divisió sovint es converteix una ruleta russa en què no compta tant els mèrits com els demèrits del rival. Quan els equips s'atrinxeren al darrere aixoplugant-se dels nervis i la tensió, un error porta al precipici o a la glòria segons el punt de vista. El Sabadell s'aferra a la fe en una victòria agònica i de moltes pulsacions. Collantes va xutar una falta lleugerament enverinada pel mig de la porteria que Manu Fernández es va empassar. La victòria, minuts abans, semblava improbable quan l'Alavés va fer l'empat i va tenir uns últims minuts de domini territorial. Però l'error del seu porter insufla moral al conjunt arlequinat, que deixa la cua, almenys fins que jugui el Recreativo avui.

No ho va demostrar a Ponferrada, però a casa el Sabadell de Mandiá minimitza els riscos tant com pot. No hi ha problema quan, obligats a guanyar cada partit al seu feu, aprofiten una de les poques ocasions que generen. Però a diferència del matx contra el Saragossa ahir es va veure alguna cosa més. L'ordre al darrere va portar a allunyar la pilota de la porteria de Nauzet i això també minimitza l'impacte dels errors individuals. Precisament l'onze que va treure el gallec ahir buscava la pressió
lluny de la pròpia àrea amb Sotan i la pilotada perquè lluités Aníbal. El jugador cedit pel Cruz Azul no només va fer això sinó que a més va marcar, a la mitja hora, en una centrada deliciosa de Cristian. Abans hi havia hagut un intercanvi de cops, però els vallesans van perdonar poc abans del descans.

El perdó i la redempció

Sotan va fallar una ocasió claríssima només d'iniciar-se el segon acte i va deixar amb vida l'Alavés. Tanta vida que Toti en una acció aïllada va fer l'empat quan quedava mitja hora. Aleshores els arlequinats van canviar la cara. Era la segona arribada visitant en tot el partit i van aparèixer els nervis i l'angoixa. Els d'Alberto López van començar a dominar territorialment i a poc a poc atrinxeraven els locals. Mandiá va tornar a trigar a fer els canvis i l'equip no reaccionava. Però, al final, una falta força llunyana de Collantes es va convertir en l'alenada d'aire que necessitava l'equip. Encara que fos per un error del porter rival.

SABADELL: Nauzet; Cristian Garcia, Kiko Olivas, Carlos Hernández, Clerc; Yeray (Benja, 81'); Collantes (Gato, 91'), Hidalgo, Hervás, Sotan (Marquitos, 72'); i Aníbal. ALAVÉS: Manu Fernández; Medina, Laguardia, Jarosik, Raúl; Toribio (Juli, 86'); Lanzarote, Juanma (Sangalli, 66'), Rafa, Toti; i Barreiro (Ion Vélez, 75'). GOLS: 1-0 (30') Aníbal. 1-1 (61') Toti. 2-1 (83') Collantes. ÀRBITRE: Valdés Aller (lleonès). T.G.: als visitants Toribio i Laguardia. PÚBLIC: 3.113 espectadors a la Nova Creu Alta.
Quan teníem més alegria una acció desafortunada ens ha fet perdre el partit
Alberto López
entrenador de l'alavés
L'empat ens ha fet dubtar una mica, era un moment perillós, però ens hem refet amb el gol
Juan Carlos Mandiá
entrenador del sabadell
Aquesta vegada hem tingut la sort que sovint en altres partits ens ha faltat
Juan Collantes
extrem del sabadell

Es trenca una ratxa de vuit partits sense guanyar

El Sabadell va posar fi ahir a una ratxa de vuit enfrontaments seguits sense aconseguir la victòria. Els set partits en lliga (tres empats i quatre derrotes) i el matx de copa Catalunya havien deixat els arlequinats molt tocats anímicament perquè, a més, durant cinc jornades consecutives s'han mantingut a la cua de la taula classificatòria. “No sé si això pot suposar un punt d'inflexió”, explicava ahir dubitatiu Juan Carlos Mandiá, que es va estrenar en la victòria en el seu tercer partit a la banqueta vallesana: “Ha estat una molt bona setmana de feina i estic molt content perquè el resultat s'ha adequat al treball que hem