2a divisió A

Reacció sense cap premi

Derrota dolorosa. El Barça B se sobreposa a un inici fluix gràcies al lideratge d'Adama, però sucumbeix al Miniestadi contra el Mallorca i continua sense guanyar amb Vinyals a la banqueta

MALLORCA4

BARÇA B2

El Barça B va tornar a perdre, aquest cop contra el Mallorca, i continua sense conèixer la victòria amb Vinyals a la banqueta, que en tres partits com a tècnic del filial només ha sumat un punt. El conjunt blaugrana va merèixer més premi i va ser capaç de reaccionar a un fluix inici de partit, sobreposant-se a un 0-2 abans de la primera mitja hora, però va veure com quan millor estava, i perjudicat per un penal inexistent, se li escapava l'oportunitat de puntuar. Nova decepció que el continua deixant a tocar dels llocs de descens, on podria caure avui.

Vinyals va fer tres canvis respecte a l'onze de la setmana passada contra el Llagostera. Cámara en el lloc de Gumbau al mig del camp i Adama i Joan Román per Munir i Dongou al davant. El de l'Hospitalet va complir sanció l'anterior jornada i l'hispanomarroquí ho va fer aquesta. Mateixa defensa, doncs, i continuïtat també sota pals amb Suárez i amb Patric en la posició d'interior –pocs canvis en definitiva– per fer front a un rival que havia clavat tres gols a l'Osasuna però que no guanyava a domicili des de feia gairebé quatre mesos. No va ser impediment perquè els balears, amb la seva gran figura, Marco Asensio, d'inici a la banqueta, se sentís més que còmode sobre la gespa del Miniestadi. Des del primer minut, els de Miquel Soler, nou tècnic del Mallorca en substitució de Karpin des de fa també poc més de dues setmanes, van ser els dominadors. No van trigar a avisar amb un parell de xuts de lluny i a evidenciar les carències del filial blaugrana, tant en defensa com a l'hora de construir joc. Zero idees dels de Vinyals, incapaços no ja de crear alguna mena de perill, sinó d'apropar-se a l'àrea. No n'hi havia prou amb aquests problemes, que s'hi va sumar l'infortuni quan en la sortida d'un córner i en l'intent de refusar al segon pal, Grimaldo va veure com la pilota li rebotava al cos i marcava en pròpia porteria. I ni tres minuts després, amb els blaugrana encara llepant-se les ferides pel gol, mal refús de Samper de cap a la frontal, des d'on Xisco va engaltar una canonada ajustada al pal que es convertia en el 0-2. Un càstig un xic excessiu però que no deixava, en certa manera, de plasmar el que s'estava veient durant una primera mitja hora del Barça B per oblidar. Va ser de fet, arran dels dos gols encaixats, que els blaugrana van mostrar una mica d'orgull. L'únic argument de pes, però, era l'electricitat d'Adama, que a cinc minuts del descans va forçar un penal, comès per Arana, que el va fer caure dins l'àrea. Aquest cop, l'encarregat d'executar-lo va ser Patric, que no va fallar des dels onze metres enganyant Cabrero, gairebé inèdit fins llavors.

Vinyals no va esperar gaire a buscar solucions i per afrontar la segona part va donar entrada a Babunski en el lloc de Cámara. I com a mínim, el Barça B va començar a tenir més la pilota, que ja era molt. Ara sí, per fi, el filial blaugrana començava a plantar cara al partit. I a punt va estar d'empatar quan encara no s'havia complert el primer quart d'hora d'aquests segons 45 minuts. El xut de falta de Grimaldo, però, es va estavellar al pal. La va tornar a tenir a pilota aturada el conjunt de Vinyals, però la rematada de cap de Sergio Juste en la sortida d'un córner va sortir fora arran de pal. El Mallorca mentrestant, no renunciava ni molt menys a atacar, tot i que amb molta menys insistència que en el primer temps, per evitar riscos innecessaris i fruit també dels majors mèrits blaugrana. Quan faltaven vint minuts, Vinyals va tornar a mirar a la banqueta i va fer entrar Gumbau –el va situar al lateral esquerre, avançant així la posició de Grimaldo– i Bicho. I gairebé tot seguit, gol precisament de Grimaldo, que venint del darrere va rematar al fons de la xarxa la centrada d'Adama, que altre cop havia protagonitzar una espectacular acció individual per la dreta.

L'àrbitre ho fa decantar

Quan millor estaven els blaugrana i semblava més a prop el 3-2, nova galleda d'aigua freda. Només l'àrbitre, i a més amb uns segons de retard, va veure penal per una acció de Sergio Juste sobre Joselu, que ell mateix es va encarregar de transformar. Per acabar-ho d'adobar, De la Fuente Ramos va expulsar Babunski per una dura entrada. Tot i intentar-ho els últims minuts, el Barça B no va poder evitar una derrota de les que fan molt de mal i fins i tot, ja en temps afegit, va haver de veure com Marco Asensio, pretès a l'estiu pel club però fitxat pel Real Madrid, signava un golàs de falta directa i feia el definitiu i dolorós 2-4 final.

BARÇA B: Suárez, Diagne (Bicho 70'), Sergio Juste, Bagnack, Grimaldo, Samper, Patric, Cámara (Babunski 45'), Adama, Sandro i Joan Roman (Gumbau 70'). MALLORCA: Cabrero, Company (Kasim 92'), Agus, Truyols, Gulan, Arana (Marco Asensio 68'), Joao, Yuste, Pereira (Bustos 87'), Xisco i Joselu. GOLS: 0-1 (24') Grimaldo en pròpia porteria. 0-2 (27') Xisco. 1-2 (40') Patric, de penal. 2-2 (71') Grimaldo. 2-3 (79') Joselu, de penal. 2-4 (93') Marco Asensio. ÀRBITRE: De la Fuente Ramos (col·legi Castella i Lleó).T.G.: als locals Patric, Bagnack, Suárez i Sergio Juste, i als visitants Xisco, Joao i Agus. T.V.: directa al local Babunski (86'). PÚBLIC: 3.101 espectadors.
Sembla que, pel fet de ser més joves, els àrbitres ens miren diferent. Demanem igualtat
Patric Gabarrón
JUGADOR DEL BARÇA B
Perdre mai és bo però em quedo amb la intensitat, amb l'actitud... És el camí a seguir, no hi ha més
Jordi Vinyals
ENTRENADOR DEL BARÇA B
L'equip ha sabut reaccionar i ha fet un pas endavant, i no era fàcil. Després ve una acció clau. M'han dit que no era penal i ve d'una falta al porter