Sabadell

Més rocosos, menys fissures

Sabadell. La plantilla arlequinada admet que l'arribada de Mandiá ha comportat un canvi en la manera de jugar. “Intentem que l'equip ara sigui més sòlid”, reconeix l'extrem Manuel Gato

La plantilla sembla que aprova la feina que està duent a terme Juan Carlos Mandiá al capdavant del Sabadell. Després de dos entrenadors destituïts, Àlex Garcia i Miquel Olmo, als jugadors arlequinats no els queda més remei que acceptar el tècnic gallec si volen salvar l'equip. El conjunt ha guanyat solidesa i s'ha vist en els dos últims partits a casa amb un canvi de cara, més avesat a la feina al darrere que no pas al virtuosisme al davant, malgrat que el tècnic no ho vulgui reconèixer.

“Amb Mandiá existeix una recerca d'intensitat i agressivitat, esportivament parlant”, explica Manuel Gato: “Intenta que l'equip sigui un bloc i després executar les accions ofensives de la millor manera. Els matisos tàctics i d'estratègia ja depenen de cada rival”, hi afegeix. “L'entrenador ja ens ha dit que qui no corri no jugarà”, expressa el central Carlos Hernández.

Fora de casa

A casa, el bagatge ha estat molt bo (no ha perdut), però a domicili l'equip va encaixar una desfeta a Ponferrada. “El mister dóna unes pautes determinades, però, per més que digui, si tenim errors individuals és molt difícil puntuar, i ell no hi pot fer res. És un entrenador que coneix la categoria i sap què hem de fer per guanyar els partits”, admet Aníbal. Tot i que cap jugador vol comparar un entrenador amb un altre –“les comparacions són odioses”, diu Gato–, el cert és que Àlex Garcia també va intentar al principi que l'equip estigués molt més tapat defensivament per buscar la velocitat al davant, però no ho va aconseguir. “Amb la pilota som un molt bon equip i, sense, hem d'intentar millorar”, relata Aníbal, que diu que, si no arriba la millora, baixaran: “És que, si no, anirem de cap a 2a B. Podem continuar igual i aconseguir 25 punts en tot l'any. Estem mentalitzats i sabem què s'ha de fer per guanyar i perquè no passi això.”

No es veu defensiu

Tot i que l'equip ara juga molt més junt i incorpora menys homes a l'atac, Mandiá no creu que hi hagi hagut un gran canvi. “Juguem amb un 4-3-3, no un 4-1-4-1”, va corregir els periodistes després de l'empat contra el Saragossa, la seva estrena: “He vist onzes més defensius en aquest equip que el meu”, va dir, tot i ajuntar aquell dia Yeray i Juanjo, els dos migcampistes defensius de la plantilla. “No busquem l'error del rival. Això seria de covards. El nostre objectiu és créixer en tots els àmbits: defensar millor i jugar millor, i això ens portarà a guanyar els partits. No hem tingut pretemporada per preparar gaire més”, es defensava el tècnic gallec.

LES REACCIONS

Amb Mandiá existeix una recerca d'intensitat i agressivitat des d'una òptica esportiva
Manuel Gato
extrem del sabadell
És un entrenador que coneix la categoria i sap què hem de fer per guanyar els partits
Aníbal Zurdo
davanter del sabadell
No hem tingut pretemporada per preparar gaire més que el que estem fent
Juan Carlos Mandiá
entrenador del sabadell
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)