2a divisió A

El protagonista

Rubén Castro (Betis)

El mite i la polèmica

Rubén Castro, màxim golejador de la història del Betis, engrandeix les xifres mentre espera ser jutjat per maltractaments

El canari va rectificar poc després de no condemnar els càntics d'una part de l'afició contra la seva exparella

Són dies estranys per a Rubén Castro. Futbolísticament viu un dels moments més dolços de la seva carrera de davanter, ja que des del desembre passat és el màxim golejador de la història del Betis. Ha marcat 102 gols en cinc temporades en l'equip verd-i-blanc, 19 dels quals aquesta lliga. Els tres últims els va fer diumenge passat, en un partit clau en la lluita de la zona alta contra el Valladolid (4-0), la qual cosa li ha permès situar-se com a pitxitxi de la categoria. Però en l'aspecte personal el canari està pendent de ser jutjat per quatre delictes de maltractament i un altre d'amenaces lleus contra la seva exparella, una polèmica que no aconsegueix allunyar dels terrenys de joc, tal com es va comprovar diumenge al Benito Villamarín.

En una data significativa –era el Dia Internacional de la Dona–, Rubén Castro va perdre l'oportunitat d'apaivagar la polèmica, ja que just després del partit no va voler condemnar els càntics ofensius que quinze dies enrere, en el duel contra el Girona, una part de l'afició del Betis va fer contra la seva exparella, a causa dels quals la Comissió Antiviolència ha proposat el tancament parcial d'una graderia de l'estadi. “Cadascú és lliure de dir el que vulgui”, va afirmar, tot i que hores més tard va rectificar assegurant que està “en contra de la violència en totes les seves formes” en una gravació al web del Betis, que reclama la presumpció d'innocència per al seu jugador i que estudia denunciar el cuiner televisiu Karlos Arguiñano, que va definir el jugador com a “maltractador”. L'excompanya de Rubén Castro va denunciar el futbolista el maig del 2013 per haver-la agredit –ell ho nega– i el desembre passat el jutjat de violència sobre la dona de Sevilla li va imputar els delictes de maltractament i amenaces, pels quals la fiscalia demana per al jugador dos anys i un mes de presó.

Números d'home gol
Rubén Castro, el jugador que ha fet més gols amb la samarreta del Betis, és el pitxitxi de segona A gràcies als tres que va fer contra el Valladolid.
102
gols
amb el Betis ha fet Rubén Castro, màxim golejador del club. El segon és Manuel Domínguez (1945/47 i 1950/53), que en va fer 94.
19
gols
ha marcat aquesta temporada, la cinquena al Betis. El seu sostre al club sevillà són els 27 gols de la temporada 2010/11 a segona A.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)