2a divisió A

El triomf no pot trigar més

Barça B. El conjunt de Jordi Vinyals, que encara no ha guanyat cap partit des que entrena el filial, rep el Racing, un rival directe, obligat a posar fi a la mala ratxa i agafar una mica d'aire

“Queden catorze finals i la primera és aquesta setmana, sobretot perquè juguem a casa.” Així de clar parlava divendres el tècnic del Barça B, Jordi Vinyals, que encara no coneix la victòria des que entrena el filial –un empat i tres derrotes–, sobre la importància del partit d'aquesta tarda al Miniestadi contra el Racing. I és que a la mala ratxa del conjunt blaugrana –només ha sumat un punt dels últims 15–, instal·lat en penúltima posició i a tres punts ja de la salvació, s'hi suma el fet que els cantàbrics són un rival directe, cosa que l'obliga encara més a no fallar. De fet, si el Barça B és capaç d'obtenir avui el triomf –no ho fa al Miniestadi des de fa gairebé dos mesos– els superaria en la classificació. Tot i guanyar la setmana passada contra l'Osasuna, tampoc es pot dir que passi per un bon moment el Racing, que fins aleshores encadenava quatre derrotes.

Per afrontar aquest duel vital, Vinyals va treballar divendres amb 25 jugadors i fins avui mateix no farà pública la convocatòria. No hi seran Kaptoum ni probablement tampoc Bagnack, per lesió, però sí Munir, Sandro i Diagne, que tot i entrenar-se durant part de la setmana amb el primer equip, a priori no es perdran la cita. També podrien tornar Patric i Babunski, sancionats la setmana passada contra el Lugo. Amb tot, no es preveu cap revolució en l'onze respecte a l'últim partit, ja que fins al tram final l'equip va oferir una bona imatge tot i perdre. El mateix Vinyals es mostra convençut que la reacció, mitjançant una millora obligada això sí, arribarà: “Veig a la mirada dels jugadors que tenen ganes de capgirar la situació. Ens estan penalitzant moltíssim les pròpies errades, com els gols en pròpia porteria i ho hem de resoldre.” Pel que fa al Racing, que no podrà comptar amb quatre jugadors entre lesionats i sancionats, però recupera en canvi diversos homes importants, el tècnic de Cardedeu avisa dels seus perills però creu que el factor camp ha de ser decisiu: “És un equip que ha canviat d'entrenador i juga més directe. És molt vertical, juga obert a les bandes, intenta pressionar i sortir a la contra però juguem a casa, nosaltres tenim el camp apamat i hem de començar a no deixar escapar més punts.”

LA PRÈVIA

És un tòpic, però el fet és que queden 14 finals i la primera és aquesta setmana, sobretot perquè juguem a casa. Ho aconseguirem segur
Veig a la mirada dels jugadors que tenen ganes de capgirar la situació
Jordi Vinyals
ENTRENADOR DEL BARÇA B

Segon partit del Racing amb Munitis de tècnic

X.S.

Si per a Vinyals el d'avui serà el cinquè partit a la banqueta del Barça B, per a Munitis serà el primer desplaçament com a entrenador del Racing. L'exjugador cantàbric (39 anys), amb el seu excompany al Racing Colsa, van agafar el relleu després de la destitució fa dues setmanes de Paco Fernández. Tot i això, cap d'ells ha acabat les pràctiques per obtenir el títol d'entrenador estatal i el càrrec l'ocupa oficialment Javier Pinillos, entrenador de porters.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)