Sabadell

Aquesta és la de veritat?

Sabadell. L'ampliació de capital es posa en marxa amb l'esperança que sigui més profitosa que la de l'any passat, en què només es van cobrir 4.000 dels 2.000.000 d'euros esperats

El procés de l'ampliació de capital, vital per assegurar la viabilitat econòmica del Sabadell, es va iniciar ahir amb la incògnita de saber si s'acabarà completant i amb l'esperança que sigui més profitosa que la de la temporada passada, en què només es van cobrir 4.000 dels 2.000.000 d'euros esperats. El president i màxim accionista, el japonès Keisuke Sakamoto, s'ha compromès a cobrir-la a través d'un tercer, però només si l'equip es manté a segona A. A més, en l'anterior ampliació de capital també va mostrar la seva intenció de cobrir-la si era necessari, però finalment no ho va fer, només petits accionistes hi van subscriure títols i per això tan sols es va arribar als 4.000 euros.

El fet que l'ampliació de capital de la temporada passada quedés molt lluny del que s'esperava és el que provoca que actualment la situació econòmica del club sigui molt delicada. Ara mateix no es poden garantir els pagaments dels últims tres mesos de l'exercici i, de fet, ja hi ha impagaments. La fórmula que buscava Sakamoto en l'anterior ampliació era trobar col·laboradors japonesos perquè entressin en l'accionariat del club, però finalment no va portar ningú, ni tan sols quan l'equip podia pujar a primera divisió. Només va aconseguir les entrades de nous consellers (Masahiro Kurokawa i Hiroshi Mizohata) que no han donat cap rèdit econòmic al club.

Així doncs, la clau és saber si Sakamoto complirà finalment amb la seva paraula. “Hi confio, perquè veig el que està fent. Parlo amb el president gairebé cada dia. Això em permet copsar de primera mà què diu i què pensa”, va dir fa uns dies Antoni Reguant. Segons va explicar el conseller, Sakamoto ha pogut convèncer una persona molt vinculada al món del futbol per tal que inverteixi en el Sabadell, però només ho farà en cas que l'equip es mantingui a segona A, una fita ara complicada, tot i que la mala situació econòmica i social de clubs com el Racing de Santander, l'Albacete i l'Osasuna podria portar a descensos administratius que podrien arribar a beneficiar el Sabadell. Sigui com sigui, en cas de descens a segona B, el futur de l'entitat estaria a l'aire, ja que fins i tot el mateix Sakamoto podria deixar de ser-ne el màxim accionista.

LA XIFRA

L'ampliació, vital per assegurar la viabilitat de la SAE, és de 2.404.000 euros

LA INCERTESA

Sakamoto s'ha compromès a assegurar-la, però l'any passat també ho va dir

La primera de les tres fases, fins al 15 d'abril

La primera fase de l'ampliació, que es va iniciar ahir, s'allargarà fins al 15 d'abril, i es realitza per garantir el dret d'adquisició preferent en proporció als títols que ostenta cada accionista. La segona fase, del 16 d'abril al 15 de maig, està destinada a tots els accionistes que vulguin i tinguin la intenció de subscriure més accions de les adquirides en la primera fase. En la tercera fase, oberta als que no són accionistes i que va del 16 de maig al 15 de juny, el consell d'administració tindrà la facultat, basant-se en les peticions rebudes, d'assignar de manera discrecional les acciones sobrants a les persones físiques o jurídiques que més garanteixin la viabilitat econòmica, esportiva i social de l'entitat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)