Sabadell

Per variar, un altre empat

Sabadell. Cinc de consecutius deixen el conjunt arlequinat igualment de cuer i molt pendent que a l'Osasuna no se li acudeixi fer avui una bestiesa: guanyar el líder al Benito Villamarín

SABADELL0


MIRANDÉS0


El Sabadell necessitaria ara mateix estar en una altra fase. La d'estabilitzar tanta desfeta, a casa i a domicili, hauria d'haver quedat enrere en favor de la d'equip en ratxa que aconsegueix victòries on sigui. Si a aquest equip no se li pot demanar més que el que va fer ahir a Anduva és que tothom ha assumit que és carn de segona B. Una primera part estratosfèrica però uns segons 45 minuts sense control, en què va rebre diverses ocasions i en va generar poques. La igualtat ara penalitza. Tant, que els arlequinats han sumat el cinquè empat consecutiu i acumulen una sèrie de 9 punts assolits de 24 possibles des que Juan Carlos Mandiá és a la banqueta. A la pràctica, números de descens. Només els salvaria que els rivals directes continuessin fent el brètol, començant avui per l'Osasuna contra el Betis. Si algú reacciona, no hi ha res a fer.

Lluny d'acovardir-se, Mandiá va sortir amb el mateix onze que contra el Mallorca: el més vertical i més de possessió que té. I la primera meitat li va donar uns resultats esplèndids. La llei de Miranda, amb una gespa dubtosa segons l'època de l'any, camp petit i públic a sobre, fa que els equips tendeixin a abusar de la segona jugada, però el Sabadell va negar aquest principi i va posar la pilota a terra.

Els millors minuts

El domini va ser espaterrant exceptuant els primers quinze minuts, en què els arlequinats van haver de defensar quatre serveis de córner. Però fins i tot en aquest anar i tornar, van tenir un parell d'ocasions: de Juanjo en un xut llunyà i d'Aitor en pròpia porta després d'una jugada de Collantes.

Els arlequinats movien la pilota d'una banda cap a l'altra i no deixaven que el Mirandés jugués en gran part pel repte que va recollir Carlos Hernández, de menys a més, en el marcatge sobre Urko Vera. Aníbal, que s'hi deixa la pell però que va just físicament, va estar discret, però l'equip trobava en la velocitat, un cop més, de Collantes les millors ocasions. Seva va ser l'oportunitat més important en un contraatac lliurat per Hidalgo que l'extrem de San Fernando va xutar massa fluix en cursa a les mans de Razak. Algun xut llunyà i la possessió dels visitants continuaven en el tram final del primer temps fins que el Mirandés es va despertar en una rematada pentinada per Álex Ortiz i en una acció per la banda que Urko Vera va enviar desviada amb la punta de la bota.

No poden més

Com li va passar contra el Mallorca, el principal repte del Sabadell era mantenir l'alt nivell de joc en el segon temps. I no ho va aconseguir. L'inici fulgurant de l'equip de Terrazas va desembocar en una pilota al pal de Vera a jugada de Fran Carnicer (49'). La pressió del Mirandés, totalment desplegada fins a la línia de fons contrària, l'abastia de pilotes que sovint acabaven rondant la porteria de Nauzet. Aquestes accions no anaven enlloc de vegades per la falta de clarividència dels de Burgos –no ho oblidem, un equip dissenyat en gran part per competir a segona B– i, d'altra banda, per la destresa de la defensa arlequinada, envalentida en els darrers partits.

A Mandiá li va costar molt moure fitxa malgrat que el seu equip era incapaç de xutar. Va optar per despenjar Collantes, però en velocitat no va poder caçar-ne cap i després per col·locar dos davanters purs (Benja i Aníbal) per penjar pilotes. El pla era massa improvisat, i això es va notar, perquè en el segon temps l'equip només va fer un xut amb un mínim de perill.

MIRANDÉS: Razak; Aitor Fernández, Caneda, Alex Ortiz, Kijera; Ruper; Fran Carnicer (Juanjo, 65'), Jordi Pablo (Cantero, 77'), Pedro Martín, Igor Martínez; i Urko Vera. SABADELL: Nauzet; Cristian Garcia, Carlos Hernández, Olivas, Clerc; Juanjo, Hidalgo, Eguaras (Sotan, 63'); Collantes (Benja, 83'), Aníbal i Marquitos (Gato, 80'). ÀRBITRE: Lesma López. T.G.: als visitants Hidalgo i Aníbal. PÚBLIC: 2.766 espectadors a Anduva.
Després, en el segon temps hem sortit amb més ritme i velocitat que en el primer
Carlos Terrazas
entrenador del mirandés
Hem tingut una primera part excepcional i una segona molt més oberta
Juan Carlos Mandiá
entrenador del sabadell
Si hi ha un camí és aquest. Avui [ahir] hem jugat un molt bon partit, més que d'altres a domicili
Antonio Hidalgo
Capità del sabadell

El problema del Sabadell de Mandiá amb el gol

Ahir el Sabadell de nou es va quedar a les portes de la victòria per culpa de la falta de gol, un mal que el persegueix especialment amb Juan Carlos Mandiá a la banqueta. El conjunt arlequinat només ha aconseguit marcar quatre gols en els nou partits que el tècnic ha dirigit el Sabadell, fet que suposa una pobra mitjana de 0,4 dianes per partit.

Aquestes dades difereixen molt del que era l'equip abans de l'arribada del preparador gallec: amb 27 gols en 24 enfrontaments (1,1 dianes per partit). A més, el Sabadell de Mandiá s'ha quedat sense veure porteria en cinc partits, i només ha marcat més d'un gol en una ocasió (contra l'Alavés, 2-1). Les estadístiques del tècnic a domicili en aquest sentit són molt dolentes. És cert que l'equip només ha perdut un partit a domicili, però és que encara no ha estat capaç de marcar ni un gol en els quatre partits que ha disputat a fora. La millora defensiva de moment no és suficient.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)