2a divisió A

Atrapats per un tall significatiu

A baix. Cinc equips, entre els quals hi ha el Sabadell i el Barça B, han quedat despenjats per una fissura de sis punts provocada pel seu estancament i per la reacció del Tenerife i l'Albacete

La zona baixa

Equip PT PJ PG PE PP GF GC

Numància 42
32 10 12 10 45 44

Alcorcón 41
32 10 11 11 38 43

Mirandés 40
32 10 10 12 28 35

Tenerife 38
32 9 11 12 30 36

Mallorca 38
32 10 8 14 41 49

Albacete 38
32 10 8 14 38 47

Recreativo 32
32 7 11 14 29 41

Osasuna 32
32 8 8 16 29 48

Barça B 30
32 7 9 16 40 57

Racing 29
32 7 8 17 29 38

Sabadell 29
32 6 11 15 31 49


La recta final de la temporada arriba a segona A amb un tall significatiu a la zona baixa, que ha deixat cinc equips despenjats i amb moltes possibilitats de jugar-se entre ells les quatre places de descens a segona B. Els sis punts que ara mateix hi ha entre el divuitè, el Recreativo, i el dissetè, l'Albacete, semblen una distància difícil de retallar quan falten deu jornades per acabar la lliga i tenint en compte la dificultat que tenen per aconseguir punts els equips que tanquen la classificació, entre els quals hi ha el Sabadell, cuer, i el Barça B, antepenúltim.

La fissura que s'ha creat a la zona baixa té dues causes. Per una banda, l'estancament dels equips en zona de descens. Així, el Sabadell encadena cinc empats, el Barça B fa nou jornades que no guanya, el Racing enllaça tres derrotes i l'Osasuna fa setmanes que empata a casa i perd a fora. L'equip navarrès va caure diumenge a la zona de descens després de perdre contra el Betis i del triomf a Sòria del Recreativo, l'equip dels cinc de baix que presenta més símptomes de millora.

La sensació és que tant el Sabadell com el Barça B estan progressant, però els resultats positius es resisteixen. Els vallesans, que diumenge reben el Lugo, són més competitius, però no assolir triomfs els penalitza. Els blaugrana, per la seva banda, van oferir diumenge una bona imatge a Gijón i van mostrar la qualitat que els hauria de treure de baix.

L'altra causa de la fissura de sis punts és la reacció del Tenerife i l'Albacete. L'equip canari ha millorat des de la destitució d'Álvaro Cervera i l'arribada a la banqueta de Raül Agné, que va ser derrotat en el debut contra el Girona però que no ha perdut en els vuit partits següents. L'Albacete, que va ser cuer moltes jornades, ja fa setmanes que ha redreçat el rumb i ara té una ratxa de vuit partits sense perdre tot i haver-se enfrontat, per exemple, al Betis, el Girona, el Valladolid i el Las Palmas, al qual va derrotar dissabte.

Sis punts semblen de mal retallar pel que falta i per la dificultat dels de baix per puntuar

Futbol. 2a divisió A

Pos. Equip PTS PJ G E P GF GC
  Ascens   Promoció d'ascens   Descens
Darrera actualització: 25-05-2015 12:00:52

L'Albacete, el triomf de la paciència

Les victòries de les dues últimes jornades contra dos equips de la zona alta, el Valladolid (0-1) i el Las Palmas (1-0), han permès a l'Albacete consolidar la bona dinàmica dels últims mesos, que li ha permès passar de començar l'any cuer a cinc punts de la zona de permanència a tenir-la ara sis punts per sota. El secret de la millora de l'Albacete ha estat la paciència demostrada per la directiva, malgrat que l'equip va ser cuer durant dotze jornades en la primera volta, i la fe cega en l'entrenador, Luis César, que va pujar l'equip a segona A l'any passat i que té contracte fins al juny del 2016. A finals de novembre, quan semblava que l'equip es començava a enfonsar perillosament en l'última posició i quan altres clubs ja havien destituït els entrenadors, el president, Miguel Garrido, va afirmar que l'Albacete tenia “confiança il·limitada” en Luis César. Així, la paciència ha donat fruits i l'Albacete, l'únic dels vuit últims classificats que no ha canviat de tècnic –en total hi ha hagut onze destitucions fins ara a segona A–, afronta la recta final amb moltes possibilitats de permanència, tant pel marge de punts que té respecte al dinovè lloc com pel bon joc que practica i els resultats que aconsegueix.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)