Sabadell

A la recta final

Sabadell. Els arlequinats comencen avui contra el Lugo la sèrie dels últims deu partits amb l'objectiu de lligar, com a mínim, els partits a la Nova Creu Alta

Ja fa cinc partits que no guanya però jornada a jornada, empat rere empat, el Sabadell ha anat retallant distància respecte a la salvació. Ara mateix és a un partit en gran part perquè els rivals directes no han fet ni de bon tros la feina. Ni el Recre, que marca ara la salvació, ni l'Osasuna ni el Barça ni el Racing no han estat prou sòlids per deixar el Sabadell a la cuneta. I cada jornada brinden als arlequinats la possibilitat de mantenir-se viu (això ho han fet) o de sortir del pou (això no).

El conjunt arlequinat, doncs, arriba a l'últim tram de competició –queden ara deu partits– amb la sensació que una bona part es decidirà a la Nova Creu Alta. Amb la solidesa mostrada a fora (ha obtingut tres empats dels tres últims partits i sense encaixar cap gol), a l'equip només li queda lligar els partits a casa, a més contra rivals accessibles: cinc contra el Lugo, el Racing, l'Alcorcón, el Tenerife i l'Osasuna. “Tenim el partit de demà [per avui] i això requereix la màxima atenció. Si pensem gaire més enllà ho portarem malament”, explica Mandiá, que, d'altra banda, analitza la part baixa de la taula: “Els equips de dalt ens trauran molts punts i qui tingui la fortalesa mental de continuar, perquè encara queda un món, i ser competitiu al final s'endurà el premi.”

Repetirà

La convocatòria que ahir va donar el tècnic vallesà és la mateixa que la de la setmana passada i que la del partit contra el Mallorca. Tot indica que l'onze també serà el mateix que el dels últims dos partits ja que l'equip ha donat una molt bona imatge, sobretot en el primer temps. “Volem tenir més possessió que el Lugo i anar pel partit, tot i que sabem que ells són un equip que sol tenir-la més que el rival”, revelava Mandiá, conscient que la pressió alta, a camp contrari, serà una molt bona arma.

El Sabadell fins ara s'ha mostrat molt sòlid amb la pilota en les primeres parts però no ha estat capaç d'allargar-ho al segon temps. Hi ha solució? “El que els estem intentant explicar als jugadors és que els contraris també juguen i que jugar a aquest nivell quan estàs cansat és molt difícil. Per tant, en els moments més durs s'ha de continuar lluitant com sigui”, explicava l'entrenador, que no podrà disposar dels habituals Riau, Longás i Tamudo (gairebé no se'ls espera per al que queda de temporada).

El Lugo

L'empenta que els homes de Setién han tingut en les últimes set jornades els ha permès poder somiar la promoció d'ascens. Tot i això, la seva trajectòria a domicili és força discreta (11 punts de 45) i, a més, per al partit d'avui té sis baixes. Setién, això sí, ha recuperat dos jugadors importants: David López i el davanter Luis Fernández. “Si continuem així es pot aspirar a objectius interessants, però primer hem de començar a sumar fora en aquests dos propers partits importants”, va dir el central Puerto, que s'ha consolidat com a titular.

LES REACCIONS

Sabem que són un equip que sol tenir més la pilota que el rival, però nosaltres els la intentarem prendre i sortir a guanyar
Queda molt i qui sigui competitiu fins al final s'acabarà enduent el premi de la salvació
Juan Carlos Mandiá
entrenador del sabadell

Mandiá calla sobre la marxa de Juanto

L'entrenador no va voler valorar la baixa voluntària del davanter Juanto Ortuño, que va sortir del club a mitja setmana. “El jugador ho va demanar al club, han parlat les dues parts i ja està”, es va limitar a dir Mandiá, que no el va convocar ni una sola vegada des que va agafar les regnes de la banqueta arlequinada. El gallec tampoc no va voler aclarir si, aprofitant la baixa del davanter i la de llarga durada de Riau, demanarà alguna incorporació d'algun agent lliure: “Amb el director esportiu parlem de coses de l'equip constantment, però això t'ho haurà de dir ell. Tot i això, el club, si pot incorporar algú, ha d'estar obert.” La situació econòmica del club no permet gaires més coses que aguantar la temporada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)