Sabadell

Carlos és diferent

El central andalús s'ha recuperat d'un sotrac important de joc i torna a ser clau en el ja eficient entramat defensiu del Sabadell

Ha tingut alts i baixos molt accentuats en la seva trajectòria al conjunt arlequinat dins d'una carrera especial perquè no va ser format en cap gran equip

Aquest fenomen de la naturalesa que combina força i velocitat va passar per alt a molts dels scouts que volten pel futbol estatal buscant joves promeses. Amagat al Real Jaén durant tota la seva formació, només el Saragossa el va trobar, però ja amb 21 anys, quan el seu equip, amb ell a l'eix de la defensa durant 35 partits, va fer la promoció d'ascens. Precisament, aquesta falta de base no li ha permès brillar amb continuïtat en el professionalisme, quan el Sabadell li ha donat l'oportunitat, ja que ha alternat pics de forma molt alts (interès d'equips primera inclosos) amb sèries de partits molt dolents. Ara Juan Carlos Mandiá l'ha agafat com una mena de repte personal i Carlos Hernández ha tornat a brillar com un dels millors centrals de la categoria. Quatre gols rebuts en els últims set partits amb ell al terreny de joc.

La trajectòria de Carlos Hernández al Sabadell va tocar fons quan l'entrenador Àlex García el va decidir canviar a la mitja part d'un Sabadell-Leganés (0-2). Havia de jugar perquè no n'hi havia un altre (Crespí, el tercer central, lesionat) i Garcia va haver de recórrer a invents, com ara Yeray, que li van costar el lloc de feina.

Amb Mandiá

Però l'andalús va fer un canvi estratosfèric quan Mandiá va entrar a la banqueta. No s'ha perdut ni un sol minut des que el gallec es va fer càrrec de l'equip i, fins i tot, va deixar de suplent l'intocable Kiko Olivas, tot i que l'experiment no va sortir gaire bé (3-0 a El Toralín). “Crec que Mandiá m'està donant molta confiança. M'ajuda molt en tot moment, i fins i tot és molt pesat amb mi; però jo ho agraeixo molt, perquè després tot això ho puc retornar al terreny de joc amb la tranquil·litat que qualsevol jugador necessita”, explica Hernández. “Està entenent moltes coses de les que volem en la línia defensiva. Ell està millor, ho diuen els números i també les seves actuacions tal com el veiem”, afirma l'entrenador.

Hernández acaba contracte al final d'aquesta temporada (Xavi Roca el va signar per dos cursos la temporada 2012/13) i el club treballa tant en la seva renovació com en la de Kiko Olivas, tot i que la del segon és molt més difícil, ja que està pendent d'equips més importants. L'exjugador del Saragossa va canviar la temporada passada d'agents –ara és de Global Ases, la mateixa agència de Manu Lanzarote i Nauzet, íntim amic seu– i ara li toca negociar un contracte que li permeti fer un pas endavant en la seva carrera.

Irregular.
La temporada passada va començar jugant molt i, fins i tot, alguns equips de primera, com ara l'Osasuna, es van fixar en les seves evolucions. Però una davallada en la segona volta i la irrupció de Crespí el van deixar a la banqueta en els últims set partits de lliga.
26
partits
ha disputat aquesta temporada formant parella amb Kiko Olivas (30).
4
gols
rebuts en els últims set partits que ha disputat de titular.
810
minuts
disputats amb Juan Carlos Mandiá a la banqueta. Ho ha jugat tot.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)