Sabadell

Punt a punt, tornen a la vida

Sabadell. Els vallesans, sobris defensivament en el segon temps tot i el patiment en el primer, escalen dues posicions més i s'apropen a la salvació empatant contra el Valladolid a domicili

sabadell0

valladolid0

Mentre que els rivals directes continuen caient en picat, el Sabadell ha anat acumulant punts com una formigueta fins a situar-se en un lloc privilegiat dins del perill. És quart classificat per la cua, a dos punts del Racing (proper rival, que marca la salvació) però en millor moment que qualsevol dels cinc equips que hi ha a sota. El punt d'ahir aconseguit al Zorrilla ho evidencia. Fa no tantes jornades treure quelcom de profit i sortir sense encaixar gols d'un partit a domicili era una quimera i no cal dir contra un equip que aspira a l'ascens. Els arlequinats ho han convertit en un costum perquè s'ha repetit el 0-0 en els últims quatre desplaçaments. Numèricament (12 de 24) i en sensacions ja no són, ni de bon tros, el cadàver que van semblar en molts moments del curs.

Mandiá va posar dos homes del filial per a dos dels grans reptes del Sabadell ahir. Yeray i Agus van cobrir les baixes de Juanjo i Cristian per sostenir Óscar i Mojica. El perill del Valladolid, però, va arribar sobretot per la banda dreta, en què Hernán Pérez es va fer un fart de castigar l'un contra un defensiu –sense ajudes– de Clerc. I tot i que en un primer moment el perill només es palpava, en l'últim tram del segon temps els de Rubi van tenir ocasions per donar i per vendre. Especialment en els darrers deu minuts de la primera part, quan els de Mandiá van decidir apujar línies perquè fins aleshores no havien protagonitzat ni un apropament a Javi Varas. Hidalgo, doncs, va ser oportú tapant un xut d'Òscar dins l'àrea i Valiente va enviar una rematada de cap fregant la fusta.

En el segon temps, els arlequinats van patir molt menys. Van estar més ben col·locats al darrere i el Valladolid va deixar de tenir tantes oportunitats. Els locals, visiblement nerviosos perquè passaven els minuts i no podien superar un equip en descens, van acabar de dinamitar les opcions quan Leao es va expulsar per una entrada sense sentit a Collantes (64'). Es va obrir la finestra, doncs, perquè el Sabadell busqués el triomf, però entre tanta interrupció, pressió ambiental contra l'àrbitre i el desgast físic, no va poder. Un contraatac tallat en última instància per Collantes en un esforç titànic de l'extrem podria haver canviat el resultat a favor dels de Rubi. Els de Mandiá, en canvi, van tenir alguna ocasió aïllada, com l'última que no va arribar a punxar Benja dins l'àrea.

VALLADOLID: Varas; Chica, Samuel (Timor, 71'), Valiente, Peña; Leao, Álvaro Rubio; Hernán Pérez, Óscar (Óscar Díaz, 84'), Mojica; i Roger (Tulio, 73'). SABADELL: Nauzet; Agus, Carlos Hernández, Crespí, Clerc; Yeray, Eguaras (Sotan, 85'), Hidalgo; Collantes (Gato, 85'), Aníbal (Benja, 94') i Marquitos. ÁRBITRE: Munuera Montero (andalús). T.G.: Als locals Hernán Pérez i Oscar; als visitants Yeray i Eguaras. T.V.: al local Leao (64') per vermella directa; i al tècnic visitant Juan Carlos Mandiá en el descans.
A la primera part no hem interpretat bé perquè volíem atacar molt ràpid; al segon temps hem tingut moments molt bons
Hem fet mèrits de sobres per poder guanyar el partit, fins i tot golejar el Sabadell
J. Francesc Ferrer ‘Rubi'
entrenador del valladolid
Hem demostrat que podem aguantar qualsevol equip. Hem treballat moltíssim
Kiko Olivas
Central del sabadell
Els jugadors són competitius perquè ho estan donant tot. És molt difícil venint d'on venim
Juan Carlos Mandiá
entrenador del sabadell

Mandiá, expulsat a la mitja part

Munuera Montero, àrbitre del partit, va expulsar l'entrenador del Sabadell Juan Carlos Mandiá en el temps de descans. “Nosaltres ens hi estem jugant la vida. Arbitra igual per a les dues bandes”, va dir a crits el tècnic, tal com recull l'acta arbitral i com també va reconèixer l'entrenador al final del partit tot i que va matisar: “Li ho he dit amb el mateix to que ell m'havia respost.” Aquesta sanció farà que, probablement, el tècnic no es pugui asseure a la banqueta els dos propers partits. L'àrbitre andalús també va fer constar a l'acta l'expulsió del delegat del Valladolid per no haver facilitat la identificació d'un membre del seu cos tècnic i també els comentaris del director esportiu lleonès. “És el segon cop que ens puteges”, va dir Braulio Vázquez.